local-stats-pixel fb-conv-api

Eimija Lī0

37 0

Šis raksts domāts tiem, kuri vēlas tuvāk iepazīt rokmūzikas vokālistus un grupas. *******************************************************************************************

Skatuves vārds : Eimija Lī (Amy Lee)

Īstais vārds, uzvārds : Eimija Linna Hartzlere (Amy Lynn Hartzler)

Dzimšanas diena, gads : 13.decembris, 1981. gads

Dzimšanas vieta : Bruklina, ASV

Grupa : Evanescence (alternatīvais roks)

Vokālais stils : Neaprakstāmi emocionāla, dziļi aizkustinoša, bagātīga, neatkārtojama. Pēc vairāku dziesmu noklausīšanās kļūst skaidrs, ka viņas vokāls tik spēcīgi iznes emocijas, ka katrā viņas izdziedātajā notī vari sajust skumjas, pārdzīvojumu, cīņu. Ja ir vajadzība izlikt emocijas vai vienkārši izraudāties - ļoti iesakāmas ir balādes ar viņas vokālu. Viņas tumšajam, zemajam tembram piemīt arī spēja uz pēkšņu, augstu vokālu - tas pārsteidz līdz zosādai! Asociācija ar romantisko, cēlo, taču tumsas mīlošo un noslēpumaino Himalaju Efeju (Hedera nepalensis).

Pieredze : Studējusi klavierspēli 9 gadus. Vadījusi kori un pirmo dziesmu sarakstījusi 11 gadu vecumā sapņojot kļūt par komponisti. Grupu Evanescence jau sāka veidot esot vidusskolā, uzstājoties mazās kafejnīcās un bibliotēkās ar akustiskajiem koncertiem.

Saucot savus elkus mūzikā īpaši piemin Mocartu, Denniju Elfmanu, Bjorku, Toriju Amosu, Plumbu, Širliju Mansoni.

Uzsākusi arī solo karjeru soundtrack mūzikas lauciņā, izlaižot albumu "Aftermath" drāmas filmai "War Story".

Tēls : Sniegbaltīte, tā viņu iesaukuši fani, neapstrīdami - baltā āda, ledus zilās acis un melnie, garie mati - hipnotizējošs skaistums. Taču dzimusi ar zeltainiem, iespējams tādēļ pašlaik atgriezusies pie īsākiem ruda toņa matiem.

Pašā bērnībā bijusi modele dažādām bērnu reklāmām.

Gotiski, roķīgi, romantiski un pat Viktorijas ēras tipa tērpi - kurus visus lielākoties ir gan pati dizainējusi, gan šuvusi. Kādēļ? Jo, kā pati saka, tieši to ko viņa vēlas - nekur īsti atrast nevarot.

Ģimene : Viņai ir brālis un 2 māsas. Kā arī bija mazā māsiņa, kura trīs gadu vecumā mira no nezināmas slimības, viņai tieši veltītas ir dziesmas "Hello" un "Like You."

2007.gadā apprecējās ar ilggadējo draugu terapeitu Džošu Hartzleru, 2014.gada 28.jūlijā piedzima viņu dēliņš Džeks Lions Hartzlers.

Viņas vīrs viņu ir iedvesmojis dziesmām "Bring me to Life" un "Good Enough".

Cita nodarbošanās : Tērpu dizainēšana, klavierspēle, izcila gleznošana.

37 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000