local-stats-pixel fb-conv-api

Anette Olzona5

32 0

Šis raksts domāts tiem, kuri vēlas tuvāk iepazīt metālmūzikas vokālistus un grupas. *******************************************************************************************

Skatuves vārds : Anette Olzona (Anette Olzon)

Īstais vārds, uzvārds : Anette Ingegerda Olssona (Anette Ingegerd Olsson)

Dzimšanas diena, gads : 21.jūnijs, 1971. gads

Dzimšanas vieta : Katrineholma, Zviedrija Grupa : ex Nightwish, solo karjera (simfoniskais metāls, alternatīvais roks)

Vokālais stils : Enerģiska, roķīga, rotaļīga un nedaudz nekaunīga, taču reizē arī ļoti jauneklīga un gaiša. Viņas vokāls piešķir vieglumu, dažādie locījumi un dziedājumi ir viņas elements un kopumā - viņa pozitīvi uzlādē. Variācijas ir plašas - no operas ārijas līdz pankroka mežonīgumam - dažādība viņu caurstrāvo. Taču neizpaliek arī maigums un šī rotaļīgi bērnišķīgā noskaņa balādēs, kad šķietami viņas dziedājums planē līdz ar gaismu. Asociācija ar saules pielieto, krāsaino, taču spēcīgo un krāšņo Dālijziedu Cinniju (Zinnia elegans).

Pieredze : Studējusi oboju 8 gadus. Uzstājusies ilgus gadus kopā ar savas mātes grupu. Piedalījusies arī ļoti daudzos konkursos līdz divdesmit viena gadu vecumā dziedājusi un spēlējusi galveno lomu rokoperā/mūziklā "Gränsland". Turpināja savu karjeru dziedot koros un uzstājoties dažādos pasākumos.

Ārpus dziedāšanas viņa strādājusi restorānā, frizētavā, kā arī kā veterinārārsta asistente. Viņa ir arī studējusi psiholoģiju, projektu menedžmentu, firmas vadīšanu un organizēšanu.

Viņas piemēri un elki mūzikā ir dziedātājas Selīna Diona, Natālija Kole, kā arī metālmūziķes Simone Simons un Šarona den Adela.

Savu rokmūziķes karjeru uzsāka kā galvenā vokāliste zviedru rokgrupā Alyson Avenue. Pēcāk (2007.gadā) tikai uzņemta somu simfoniskajā metāla grupā Nightwish, stājoties pretī vairāk nekā 2000 citām dziedātajām. Kaut no sākuma viņai atteica, tomēr pie otrā mēģinājuma grupa viņu pieņēma, taču 2012.gadā diemžēl šī sadarbība beidzās.

Savu talantu dziedāt visdažādākajos žanros viņa pierādīja zviedru šovā "Tähdet, Tähdet", kurā viņa atveidoja visdažādākās slavenības, tostarp arī operas dziedātāju.

Pašreiz viņa studē medicīnu un strādā kā medmāsiņa, pieļaujot iespēju, ka kādu ilgāku laiku ar mūziku vairs nestrādās.

Tēls : Visdažādākais un viskrāsainākais - apģērbu stils ir variējis sākot no 50.gadu stilu , klasiski gotisko, romantisko, kantrī līdz pat mākslinieciskam haosam. Arī matu garums ir bieži mainījies, kā arī krāsa - brūna, blonda, melna, sarkana, violeta ar visu iespējamo krāsu akcentiem. Vēl nesen viņai bija ļoti gari blondi mati, taču līdz ar lēmumu strādāt medicīna, viņa nogrieza īsu karē griezumu un matus nokrāsoja piķa melnus.

Ģimene : Viņai ir 3 dēli - Sets, dzimis 2001. gada 11.jūlijā, Nemo, dzimis 2010.gada 30.jūlijā un Mio, dzimis 2013.gada 28.martā. 2013.gadā apprecējās ar ilggadējo draugu Johanu Husgafvelu, smagā metāla grupas Pain basģitāristu.

Cita nodarbošanās : Mode, stils, medicīna.

32 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Par popsīgu balss viņai prekš Nightwish bija.

1 1 atbildēt

Man Anette patīk...likaas ka Nightwish tikai atsvaidzināja, jo shie bij iegrimusi savaa muushiigajaa peleekumaa. 

0 0 atbildēt