local-stats-pixel fb-conv-api

mazliet par ēdienu veselīgu bet......5

24 0

Droši vien ikvienam no mums ir gadījusies situācija, kad kāds draugs, labu gribēdams, mums pagatavo ēdienu, kas mums liekas absolūti negaršīgs.

Sajūta ir gluži kā bērnībā, kad māte lika apēst visus zaļumus uz šķīvja, jo tā taču mums būšot labāk. Esot pieaugušiem, mēs piemirstam par tiem ēdieniem, kas mums ļoti noderētu, bet kas mums negaršo.

Veselīgi vai nē, šie ēdieni, ko jums piedāvājam ir patiesi pretīgi vairumam no mums.

Mēs nerunājam par Briseles kāpostiem vai limas pupiņām – mēs runājam par ēdieniem, kas ir nepanesami jau par tiem iedomājoties. Lai arī to smarža un izskats nav no tiem pievilcīgākajiem, to uzturvērtība ir nenovērtējama.

Eļļainās zivis: sardīnes, makreles un siļķes


Eļļaina zivs principā ir jebkura trekna zivs, kas dzīvo saldūdenī – viena no populārākajām ir lasis. Tomēr ne par lašiem ir šis stāsts...

Trīs eļļainās zivis, kas ir visai atbaidošas, bet 100% veselīgas, ir siļķe, sardīne un makrele.

Ja esat saodis kaut vienu no tām, jūs zināt iemeslu, kura dēļ tās esam iekļāvuši šajā sarakstā.

Katra no tām smird savādāk, turklāt no smakas tik viegli nevar tikt vaļā – ja jūs apēdat gabaliņu siļķes un pēc tam izdzerat glāzi ūdens, tad visa glāze smirdēs pat pēc nomazgāšanas.

Turklāt arī šo zivju garša ir specifiska. Kas attiecas uz izskatu un ķermeni, arī tas apetīti noteikti neveicina.

Ja jūs varat pārvarēt smaku, noteikti lietojiet šīs zivis uzturā. Konkrēti šīs zemūdens iemītnieces satur ļoti daudz augstvērtīgo omega-3 taukskābju, kas paaugstina HDL (labā holesterīna) un samazina LDL (sliktā holesterīna) līmeni. Tāpat šie labie tauki uzlabo asinsķermenīšu funkcijas, samazina asinsvadu trombu risku, līdz ar to aizkavējot sirdslēkmes. Zivis ir arī lielisks proteīna avots.

Kimchee


Esam pārliecināti, ka neko par Kimchee neesat dzirdējuši. Tas ir korejiešu ēdiens ar makaroniem un sieru. Pēdējos gados tas ir kļuvis populārs ASV un Eiropā.

Rīgā to iespējams nobaudīt dažos austrumu restorānos.

Kimchee pagatavošanā izmanto raudzētus kāpostus un dārzeņus. Raudzēšanas procesā notiek dažādas bakterioloģiskas reakcijas, piešķirot ēdienam tā savdabīgo smaržu un garšu.

Mikrobi uzbrūk dažādiem elementiem, pārvēršot tos vienkāršās vielās, piemēram, alkoholā un oglekļa dioksīdā. Šīs vielas ir toksiskas mikrobiem, kas iznīcina ēdienu, tāpēc raudzēšana patiesībā ir ēdiena saglabāšanas metode.

Kā jau tas noprotams, šis process tika izgudrots pirms pirmā ledusskapja izgatavošanas.

Ja gatavojaties šo ēdienu nobaudīt pirmo reizi, ļaujiet mums to aprakstīt.

Tas smaržo gluži kā sasvīdušas kājas. Sliktākais ir tas, ka pēc tā apēšanas jūs smaržosiet gluži tāpat – kāpostu un stirpo garšvielu (ķiploku un čilli piparu) kombinācija liks jūsu mutei smirdēt vēl ilgi pēc maltītes.

Ja jūs un apkārtējie šo smaku pacietīsiet, jūsu organisms jums pateiks lielu paldies.

Ēdienā ietilpst dažādi svaigi un barojoši komponenti, piemēram, kāposti, dārzeņi, ķiploki un čili pipari. Kāposti ir lielisks līdzeklis pret aizcietējumiem, tāpēc bieži vien Kimchee tiek ēsts, lai nodrošinātu regulāru vēdera izeju.

Kimchee satur arī daudz B un C vitamīnu, kas samazina saslimšanas risku ar dažādiem audzējiem.

Vērša smadzenes


Ja jums joprojām pietiek dūšas turpināt lasīt šo rakstu, ķeramies pie nākamā atbaidošā ēdiena.

Jūs izlasījāt pareizi: vērša smadzenes.

Tās šķiet pretīgas kaut vai tā apstākļa dēļ, ka jūs taču ēdat citas dzīvas radības smadzenes! Turklāt tās smaržo un izskatās savādāk, nekā jebkura veida gaļa un, ja jūs tās neapēdīsiet nopirkšanas dienā, tās sabojāsies krietni ātrāk, nekā cita gaļa.

Tomēr, ja esat piedzīvojumu kārs cilvēks un jūs ticat, ka šis ēdiens jums būs pa zobam, tad mēs jums pačukstēsim, ka buļļa smadzenes ir ļoti veselīgas.

Tajās ir daudz niacīna, B12 un C vitamīnu, kā arī dzelzs. Turklāt tās satur daudz proteīna, maz kaloriju un nevienu pašu ogļhidrātu, tā kā ja jums uzturā ir jāsamazina ogļhidrātu daudzums, šī ir pareizā izvēle.

Marmite


Ja esat bijis Lielbritānijā vai Austrālijā, jūs droši vien zināt, kas ir Marmite.

Tā ir koncentrēta rauga pasta, ko ēd, uzziežot uz sviestmaizēm, taču bieži izmanto arī sautējumos vai sacepumos.

Lai arī briti un austrālieši par šo ēdienu stāv un krīt, Marmite smarža vairumam asociējas ar vecām, savalkātām zeķēm.

Ēdiens ir neparastie biezs un ir ļoti sāļš. Tā ražotāji un patērētāji ir cieši pārliecināti par tā veselīgumu.

Marmite ir 100% veģetārs un kalpo kā lielisks B12 vitamīna avots (šis vitamīns samazina anēmijas risku).

Ēdienā tikpat kā nav cukura un tauku, turklāt tas satur arī folijskābi un niacīnu.

Tāpēc, ja jums nesagādā problēmas to no rīta uzsmērēt uz maizes un apēst, izmantojiet to kā labu alternatīvu ievārījumiem vai treknam sviestam.

Te nu viņi ir – ēdieni, kas ir vērtīgi un tomēr tik ļoti atbaidoši.

Tikai padomājiet: jūs viebāties, kad mamma uz šķīvja krāmēja zaļās pupas, bet salīdzinājumā ar šiem te tās ir gluži kā šokolāde. Ķermeņa veselībai ir nepieciešama dažādība, tāpēc ir ieteicams savu ēdienkarti laiku pa laikam pamainīt.

Tāpēc apēdiet kaut ko pretīgu – tas ir jūsu veselības interesēs!

24 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

bij slinkums lasiit, bet neizskatās īpaši garšīgi :P +

1 0 atbildēt

Kūpināta makrele ir ļoooti garšīga. emotion

0 0 atbildēt
6 avatars6

zivis ir garshigas jebkura veida pasniegtas, pat zivs fileja tikai ar sali ir loti garshiga, bet tas ir tikai mans viedoklis :> esmu edis mezacukas smadzenes, un jasaka ka loti garshigi....

0 0 atbildēt

Zivi ņamm

0 0 atbildēt