local-stats-pixel fb-conv-api

Vimbu maizītes.3

58 4

Pavasaris ir tas trakais laiks, kad gandrīz visi makšķernieki slimo ar vimbu kaiti. Pirmie šīs slimības simptomi parādās jau ziemā. Veči kļūst tādi domīgi un nemierīgi, domas jau ir ar vimbām un visu kas ar tām ir saistīts. Mani šіѕ nemiers sāka urdīt jau janvāra beigās.

Katru dienu domās esmu pie upes un ķeru vimbas.

Vimbas ir garšīgas gan ceptas gan kūpinātas, taču vimba ir garšīga arī jēla uz maizītēm.

Principā vimbu es gatavoju tikai tā, jo vimbai ir ļoti unikāla garša un tā garšo pat labāk par lašmaizītēm.

Vimbu nοtīra pārgriež gar mugurkaulu uz pusēm un izgriež fileju, kuru 2 reizes samaļ gaļasmašīnā. Asakas pēc šīs procedūras vispār nav jūtamas. Pie samaltās masas pieliek sāli, cukuru un piparus, visu samaisa. Maisīšanas laikā šī masa jau sāk želēt un kļūst cietāka. Tā arī ir visa recepte, pēc 15-20 minūtēm vimbu masu var likt uz maizītes un baudīt šo gardumu.

Vai ir arī otra recepte.

Notīra vimbu, pārgriež garenisku uz pusēm un noņem filejas gabaliņus.
Divas reizes izmaļu caur gaļasmašīnu, lai sasmalcinātos visas asakas, pielieku klāt sāli, nedaudz cukura un piparus.Samaisa un pēc 10 minūtēm vimbas masa jau ir saželējusi - var likt uz maizītēm. Labāka par lašmaizītēm varbūt nav, varbūt ir - gaumes jautājums, taču savādāka jau nu noteikti.Visiem garšo!

Vairāk receptes vari pameklēt zem receptēm forumā kurš ir kā raksta avots!

Labu apetīti!

58 4 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.delfim.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Paldies par recepti. Man garša patīk, bet vienmēr ir atbaidījušas  sīkās asakas, kuru vimbām bezgala daudz. Nesaredzu nekādu starpību 1. un 2. rec. tikai to, ka otro var ēst ātrāk.

2 0 atbildēt

pie šnabīša un pie dabas ehhhhhhh emotion

1 0 atbildēt

prasītos bildītes. :)

0 0 atbildēt