local-stats-pixel fb-conv-api

Torte ,,Cielaviņa"4

Tātad šodien mēs gatavosim torti ,,Cielaviņu".

Sastāvdaļas:

Bezē biskvītam:
415g pūdercukura

6 olu baltumi
75g miltu
270g zemesriekstu

Krēmam:
6 olu dzeltenumi
40g cukura

60g ūdens
400g mīksta īstā sviesta (es izmantoju Maxima favorit īsto sviestu 82%)
4 ēd.k. kakao pulvera
100g nevārīta kondensētā piena (man bija papildus 150g, kopā 250g)
50g ruma (man nebija)

Dekorēšanai:
200g šokolādes (man bija Karūna tumšā)
100ml saldā krējuma

130g grauzdētu un sasmalcinātu zemesriekstu

1 pac. jeb 180g saberztu šokolādes cepumu (man bija Selgas šokolādes cepumi)

Pagatavošana:

1.Gatavo bezē biskvīta mīklu

Riekstus sasmalcina virtuves kombainā un apgrauzdē uz sausas pannas ik pa brīdim apmaisot, ieliek bļodiņā atdzesēties.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus ieliek mazā bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī.

Olu baltumus liek tīrā lielā bļodā un saputo biezās, baltās putās. Turpinot putot olbaltumiem pamazām pa trešdaļai ber klāt pūdercukuru. Pēc tam ar karoti iecilā izsijātus miltus un apgrauzdētos riekstus.
2. Cep bezē biskvītu
Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 grādiem (ar ventilatoru jeb konvekciju). Uz cepampapīra uzzīmē trīs 26cm lielus apļus, papildus uzzīmē par 2cm lielāku apli. Apļus var izgriezt, bet es atstāju negrieztus. Biskvīta masu sadala trīs daļās un katru daļu liek pa vidu uzzīmētajam aplim. Tad ar nazi masu vienmērīgi izlīdzina atbilstoši uzzīmētajam aplim. Cepeškrāsns temperatūru samazina uz 110 grādiem. Vienu ripu liek kaltēties cepeškrāsnī 1 stundu. To pašu atkārto ar diviem pārējiem apļiem. Visas trīs ripas atstāj pa nakti kaltēties izslēgtā cepeškrāsnī.
3.Gatavo krēmu

Jau gatavošanas dienas rītā no ledusskapja izņem un istabas temperatūrā atlaidina sviestu. Katliņā ielej ūdeni, ieber cukuru un savāra sīrupu (es vārīju tik ilgi, kamēr cukurs izkusa). No ledusskapja izņem olu dzeltenumus un sāk tos putot pielejot un pieputojot karsto sīrupu. Tad pamazām pievieno mīksto sviestu un izsijātu kakao pulveri, turpina putošanu. Pakāpeniski pieputo arī kondensēto pienu (man krēms likās par rūgtu, jo kakao pulveri liku ar kaudzi, tāpēc kondensēto pienu liku kopā 250g). Krēmu atdzesē.

4.Gatavo krēmu dekorēšanai

Ūdens peldē karsē saldo krējumu, tajā izšķīdina sadrupinātu šokolādi. Masa sanāk pabieza, bet līstoša, noliek atdzesēties.

5. Kārto kūku

Cepumus saberž vai sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar 2 ēd.k. grauzdētu un sasmalcinātu zemesriekstu. Pārējos zemesriekstus atstāj virsas rotāšanai.

Ņem vienu bezē ripu un uzliek uz cepampapīra, kurš uzlikts uz lielās cepešpannas. Ripai vienmērīgi pārsmērē ~1/3 krēma, tad liek virsū otru bezē ripu un to arī pārsmērē ar ~1/3 krēma. Tad liek virsū trešo bezē ripu un tās virsmu un maliņas pārsmērē ar atlikušo krēmu (es vēl nedaudz krēmu atstāju rotāšanai).

Kūkai pa virsu pārlej atdzesēto šokolādes masu un ar nazi izlīdzina pa visu kūku un tās malām.

Kūku uzmanīgi paņem kreisajā rokā un ar labo roku tās malas vienmērīgi iesmērē vai nober ar saberzto cepumu un riekstu masu .Virsu nober ar riekstiem un rotā ar atliktā krēma rozītēm. Torti liek ledusskapī savilkties.

Rezumē:

Vislabāk torti ēst trešajā vai ceturtajā dienā, jo tad tā ir vislabāk savilkusies.

32 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Foršs raksts, tikai ja iespējams nākamajos rakstos iztiksim bez šī teikuma "Tā kā šis ir mans pirmais raksts lūdzu nelieciet mīnusiņus, kritizējiet komentāros..". emotion

2 0 atbildēt

Viss jau ir superīgi, tikai prasās bildes ar procesu. emotion

1 0 atbildēt

okyemotion

0 0 atbildēt