local-stats-pixel fb-conv-api

Spageti ar šampinjoniem un bekonu0

52 0

Viena no visvienkāršākajām un sātīgākajām receptēm, ko es zinu. Tiešām vienkārša un ātri pagatavojama. Es parasti taisu, kad paredzēts skatīties kādu filmu, tad piekrauj pilnu šķīvi un kārtīgi pieēdas.

Ar sastāvdaļu daudzumu var variēt pēc sirds patikšanas. Kam vairāk sēnes, kam bekons garšo. Ja nav bekona mājās, var tikai ar sēnēm taisīt, bet tad garša nav tik izteikta, bekons piedod savdabīgāku garšu.

Ja liekas par treknu, var taisīt arī bez krējuma. Mērce sanakās ļoti garšiga šā vai tā, tikai bez krēmīgās konsistences.

Nepieciešams

Spageti. Cik var apēst.

Šampinjoni, man bija 300 g iepakojums.

Bekons. Es ņēmu 100 g, jo sēnes jau bija diezgan daudz.

Saldais krējums.

Pāris ķiploka daiviņas.

Pavisam nedaudz sīpola.

Sāls, pipari.

Eļļa.

Gatavošanai paredzēts baltvīns.

Sakarsē pannu un ielej eļļu. Tad pieber sēnes un pāris minūtes cep, ik pa laikam apmaisot. Pēc tam pielej pusglāzi baltvīna un uz mazas liesmas pasautē. Kad gatavas, respektīvi, mīkstas un baltvīns ir iztvaikojis, ņem nost no pannas un ieber atsevišķā bļodiņā. Svarīgi, lai vīns pilnīā iztvaiko, savādāk ēdienam būs alkohola piegarša.

Ap šo laiku es arī parasti lieku vārīties ūdeni spageti.

Uz augstas liesmas uzliek pannu un ļauj sakarst, tad uzlej ovīveļļu un nogriež liesmu mazāku. Uz pannas uzber sīpolus un ķiplokus un ļauj pacepties. Kad sāk kļūt zeltaini, ber klāt sēnes un bekonu. Galvenais neapdedzināt sīpolus un ķiplokus, jo viņi vēl kopā ar sēnēm un bekonu sildīsies.

Ik pa laikam apmaisa. Kad bekons smuki apbrūnējis, lej klāt krējumu. Kadu minūti visu maisa un tad nogirež liesmu un ļauj visam nedaudz sautēties, lai mērce iegūst īsti krēmīgu konsistenci.

Spageti vāra kā vienmēŗ Uzvāra ūdeni, pieber sāli un ieliek spageti. Cik ilgi vārīt, var paskatīties uz iepakojuma. Man nepatīk galīgi mīksti. Es kādas minūtes 10 vāru.

Galvenais spageti nelauzt uz pusēm, lai ielien katliņā. Bildēs redzams, kā sapakot veselus makaronus nelaužot.

Kad spageti gatavi, caurdurī nokāš lieko ūdeni un makaronus ber pannā ar mērci. Visu, joprojām uz mazas liesmas, samaisa tā, lai spageti būtu glīti kopā ar mērci.

Kārto uz šķīvja, cik nu lielu porciju gribās. Dekorē ar smalcinātiem zaļumiem un rīvētu Parmas sieru.

Labu apetīti.

52 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000