local-stats-pixel fb-conv-api

Šokolades kuka!!6

72 9

Šokolādes torte
250g margarīna, 250g cukura, vanilīns, šķipsniņa sāls, 6 olas, 250g miltu, 2 tējk. cepamā pulvera, 250g šokolādes, 100g sasmalcinātu mandeļu, 2 ēd.k. aprikožu džema, 1 ēd.k. ūdens, 100g šokolādes, nedaudz sviesta, mandeles.
Sviestu ar mikseri puto apmēram pus minūti, pamazām pievieno cukuru, vanilīnu, sāli un puto, līdz izveidojusies viendabīga masa. Nepārtraucot putošanu, ik pēc ½ minūtes pievieno pa olai. Iemaisa ar cepamo pulveri sajauktus, izsijātus miltus. Sarīvē šokolādi, samaļ mandeles un pievieno mīklai. Liek tortes formā un cep vidēji karstā cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes. Gatavu izņem no formas, pārziež ar uzkarsētu aprikožu džemu, kam pievienots nedaudz ūdens, un atdzesē. Šokolādi salauž mazos gabaliņos, izkausē ūdens peldē, pieliek nedaudz sviesta un pārklāj atdzisušo torti ar glazūru.

Šokolādes torte ar ananāsiem
Mīklai: 5 olu dzeltenumi, 3 ēd.k. ūdens, 150g cukura, 6 olu baltumi, šķipsniņa sāls, 100g miltu, 20g kartupeļu cietes, 40g kakao, 100g maltu mandeļu. Pildījumam un rotāšanai: 40g ruma, 500g ananāsu mīkstuma (vai kompota), ¾ salda krējuma, vanilīns, pūdercukurs, 1 ēd.k. želatīna, rīvēta šokolāde.
Olu dzeltenumus saputo ar ūdeni un cukuru. Pievieno ar sāli saputotus olu baltumus, miltu, kartupeļu cietes, kakao un mandeļu maisījumu. Formu izklāj ar pergamenta papīru, ietauko un izkaisa ar miltiem. Iepilda mīklu un mēreni karstā cepeškrāsnī cep apmēram 60 minūtes. Atdzesē. Īsi pirms pasniegšanas biskvītu sadala trīs ripās un aprasina ar rumu. Dažus ananāsu gabaliņus atliek rotāšanai, pārējos sīki sagriež. Uzbriedina želatīnu. Krējumu saputo, pievienojot vanilīnu, pūdercukuru un izšķīdinātu želatīnu. Trešdaļu atliek rotāšanai, pārējai masai pievieno ananāsu gabaliņus. Krēmu pilda starp tortes ripām, ar saputoto krējumu pārziež tortes virsu un sānus. Iezīmē 12 gabaliņus, uz katra uzliek ananāsa gabaliņu. Tortes vidu un malas pārkaisa ar rīvētu šokolādi.

Šokolādes torte ar apelsīniem
2 apelsīni, 160g cukura, šķipsniņa sāls, 100g kakao, 200g rūgtās šokolādes, 1/2l salda krējuma, 100g apelsīnu marmelādes, vanilīns, pūdercukurs.
Apelsīnus noskalo karstā ūdenī, vienam norīvē miziņu, no abiem izspiež sulu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo, pievienojot 60g cukura. Olu dzeltenumus saputo ar 5 ēd.k. sulas, rīvēto apelsīna miziņu, sāli un atlikušo cukuru. Šajā masā iecilā olu baltumus ar kakao. Formu izklāj ar pergamenta papīru, iepilda mīklu un mēreni karstā cepeškrāsnī cep apmēram 30 minūtes. 100g šokolādes sadrupina un izkausē krējumā. Uzvāra un atdzesē. Atdzisušu biskvītu izņem no formas, uzliek uz paliktņa, pārziež ar marmelādi. Saputo šokolādes krējumu, pievienojot vanilīnu. Liek uz biskvīta, nolīdzina virsu un uz 1 stundu noliek ledusskapī. Sarīvē atlikušo šokolādi, otra apelsīna miziņu sagriež sīkās skaidiņās. Pārkaisa tortes virsmu. Kā pēdējo uzkaisa pūdercukuru.

Šokolādes vainags
Mīklai: 300g margarīna, 200g cukura, šķipsniņa sāls, rīvēta citrona miziņa vai vanilīns, 3-4 olas, 400g miltu, 100g kartupeļu cietes, 1 paciņa cepamā pulvera, 6-8 ēd.k. piena. Pildījumam: 300g sviesta, 100g kokosriekstu skaidiņu, 125g pūdercukura, 45g kakao, 2-3 olas.
Margarīnu saputo ar cukuru un garšvielām, pamazām pievieno olas. Kad izveidojusies viendabīga masa, iesijā miltus, kartupeļu cieti un cepamo pulveri. Turpina putot, pamazām pievienojot pienu. Mīklu liek ietaukotā, ar miltiem izkaisītā formā (lai cepumam būtu caurs vidus) un cep vidēji karstā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes. Atdzisušu sadala trīs ripās. Sviestu izkausē un atdzesē. Saputo olas, cukuru un kakao, pieliek kokosriekstu skaidiņas. Nepārtraukti maisot, pa pilienam pievieno izkausēto sviestu. Masu pilda starp gredzeniem, sakārto tos citu uz cita. Ar atlikušo krēmu pārziež cepumu, rotā ar mandeļu pusītēm vai kokosriekstu skaidiņām.

Šokolādes biskvīts ar bumbieriem
6 olu dzeltenumi, 4 ēd.k. ūdens, 150g cukura, 6 olu baltumi, šķipsniņa sāls, 150g miltu, 50g kakao pulvera, 1 tējk, cepamā pulvera, rīvmaize, 3 bumbieri, 4 ēd.k. bumbieru liķiera, 4 ēd.k pūdercukura.
Olu dzeltenumus saputo ar ūdeni un 2/3 cukura. Pievieno ar sāli un atlikušo cukuru saputotus olu baltumus, ar kakao un cepamo pulveri sajauktus miltus. Ietaukotu tortes formu izkaisa ar rīvmaizi, iepilda pusi mīklas un nolīdzina. Ātri nomizo bumbierus, pārgriež uz pusēm, izņem serdi un apļveidīgi kārto uz biskvīta. Uzliek atlikušo mīklu un cep mēreni karstā cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes. Izņem no formas, atdzesē un vairākas reizes apsmidzina ar bumbieru liķieri. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Kakao torte ar karamelizētu krēmu
100g sviesta, 250g cukura, 4 olas, 30g kakao, 280g miltu, 250ml saldā krējuma, paciņa cepamā pulvera, 20g smalka maluma kafijas, cukuroti augļi, šokolāde. Krēmam: 200g sviesta, 200g pūdercukura, 1 ola, 30g kakao, 8 cukurgraudi.
Sviestu un cukuru saputo, pa vienam pievieno olu dzeltenumus, tad kakao, miltus un pārmaiņus saputotus olu baltumus un pienu. Kopā ar pēdējiem miltiem iesijā arī cepamo pulveri. Gatavo mīklu liek ietaukotā, ar miltiem izkaisītā formā un cep vidējā karstumā, līdz mīkla vairs nelīp pie koka irbulīša. Atdzesē, sadala trīs ripās un pārslaka ar 6 ēd.k. stipras kafijas. Starp ripām pilda krēmu, virsu rotā ar cukurotiem augļiem un rīvētu šokolādi vai pārkaisa ar kakao. Lai pagatavotu krēmu, sviestu ar olu un pūdercukuru puto tik ilgi, līdz izveidojas bieza masa. Pievieno kakao un karamelizētu cukuru (cukurgraudus apgrauzdē, tad uzmanīgi pielej nedaudz ūdens, lai cukurs izšķīst).

Kakao torte
5 olas, 200g pūdercukura, 1 ābols, 50g riekstu, 1 tējk, kakao, 1 tējk, stipras pupiņu kafijas, 100g miltu, paciņa cepamā pulvera, ¼ salda krējuma, 1 ēd.k. cukura.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno skaidiņās rīvētu ābolu, sasmalcinātus riekstus, kakao, kafiju un visu samaisa. Kā pēdējo iecilā stingri saputotus olu baltumus un ar cepamo pulveri kopā izsijātus miltus. Mīklu liek ietaukotā, ar miltiem izkaisītā formā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī mērenā siltumā, ar koka irbulīti pārbaudot gatavības pakāpi. Ja mīkla vairs nelīp pie irbulīša, torte ir gatava. Atdzisušo torti sadala divās ripās, vidū iepilda saputotu krējumu. Arī tortes ārpusi pārziež ar saputotu krējumu.

Kakao torte ar āboliem
6 olas, 250g cukura, 4 āboli, 40g kakao, 120g mannas vai augstākā labuma kviešu miltu, 200g marmelādes, 1/4 l salda krējuma, 20g pūdercukura.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno skaidiņās rīvētus ābolus, kakao un mannu vai kviešu miltus, Ļauj mīklai apmēram pusstundu pastāvēt, lai manna uzbriest. Tad iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus. Mīklu liek ietaukotā, ar miltiem izkaisītā formā un cep vidēji karstā cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes. Atdzesē, sadala divās ripās, vidū pilda marmelādi. Virsu grezno ar putukrējumu.

Kafijas torte
Mīklai: 2 olas. 50g margarīna, 150g pūdercukura, 50ml stipras pupiņu kafijas, 150ml piena, 200g miltu, ½ paciņa cepama pulvera. Pildījumam: 125ml piena, 3 ēd.k. ūdens, 70g sviesta, 70g pūdercukura, 1 olas dzeltenums, vanilīns, 50g mandeļu. Glazūrai: 100g pūdercukura, 1 olas baltums.
Saputo olu dzeltenumus, margarīnu un pūdercukuru. Lēni maisot, pievieno kafiju, pienu un ar cepamo pulveri sajauktus miltus. Iecilā saputotus olu baltumus. Liek ietaukotā, ar miltiem izkaisītā tortes formā un vidēji karstā cepeškrāsnī cep gatavu. Atdzesē un sadala divās ripās. Gatavojot pildījumu, pielej pa pienam 3 ēd.k. ūdens, pieber nedaudz miltu, izmaisa un uzvāra. Noliek, lai atdziest. Saputo sviestu, pūdercukuru, olu dzeltenumu un vanilīnu. Lēni pievieno atdzisušo masu un sasmalcinātas mandeles. Visu labi samaisa un ar iegūto krēmu pārklāj apakšējo ripu. Virsū uzliek otru ripu un nedaudz piespiež. Glazūrai saputo olas baltumu, putojot lēni pievieno 100g pūdercukura un 1 ēd.k. auksta ūdens. Ar glazūru pārklāj tortes virsu un sānus.

Marmorkūka
300g margarīna vai sviesta, 275g sviesta, vanilīns, 2 ēd.k. ruma, šķipsniņa sāls, 5 olas, 375g miltu, 4 tējk. cepamā pulvera, 3 ēd.k. piena, 20g kakao, 20g cukura, 2-3 ēd.k. piena, pūdercukurs.
Margarīnu ar mikseri puto apmēram pus minūti, pamazām pievieno cukuru, vanilīnu, rumu, sāli un puto, līdz izveidojusies viendabīga masa. Nepārtraucot putošanu, ik pēc pus minūtes pievieno pa olai, pēc tam pa ēdamkarotei pieliek ar cepamo pulveri sajauktus, izsijātus miltus. Pienu pielej tikai tik daudz, lai mīkla, smagi atraujoties, kristu no karotes. 2/3 mīklas ieliek kēksa formā (ar cauru vidu). Kakao sajauc ar cukuru, pielej nedaudz piena, izšķīdina un pievieno atlikušajai mīklai. Izveido veltnīti, spirālveida liek uz gaišās mīklas un ar dakšiņu tajā iespiež. Liek sakarsētu cepeškrāsnī, cep apmēram 1 stundu. Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.

72 9 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://irlaiks
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

pofig, pat nelasīju, bet pluss par to, ka šokolādes.. ^^

7 0 atbildēt

garšīgi

4 0 atbildēt

Uz nakti gan nav labi likt šādus rakstus :p kā lai tagad iet gulēt? :D

1 0 atbildēt

sakārojās vienu šoko kūciņu.. ^^

0 0 atbildēt

MM,tik tiešām sakārojās kūka. 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt