local-stats-pixel fb-conv-api

Recepte - Ziemassvētku bumbiņas0

Šīs mazās, uz mēles kūstošās bumbiņas garšo pēc siera kūkas un piparkūkām. Tās varētu būt gan lieliska uzkoda svētku gadam, gan, iesaiņotas skaistā kastītē, tās varētu kļūt par jauku Ziemassvētku dāvanu. Un pagatavošana ir pavisam ātra un vienkārša!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

2 paciņas “Selga Klasika” (2 x 180 g) cepumu 180 g svaigā siera (izmantoju klasisko “Kārums”) 25 g sviesta 1 ēd.k. medus (ar kaudzi) 1,5 tējk. piparkūku garšvielas (“Santa Maria”) 100 g baltās šokolādes dekori (man bija rozā kokosriekstu skaidiņas)

Pagatavošana:

Cepumus sablenderē vai jebkā savādāk sasmalcina līdz smilšu konsistencei. Cepumu drupačas ber bļodā, pievieno svaigo sieru, sviestu, medu un garšvielas. Visu ar rokām samīca kopā, līdz visas drupačas kļuvušas mitras. Ar mitrām rokām veido nelielas bumbiņas (vidēji 22 gramus smagas).

Bumbiņas liek ledusskapī aptuveni uz stundu. Kad tās nostāvējušas ledusskapī, ūdens peldē izkausē balto šokolādi. Ar karotīti lēni tecina šokolādi uz bumbiņām, lai veidotos skaists raksts. Virsū šokolādei var uzbērt dekorus. Kad visas bumbiņas apklātas ar glazūru, tās liek ledusskapī, līdz šokolāde sacietējusi. Līdz lietošanai labāk būtu tās turēt ledusskapī. No minētajiem daudzumiem man sanāca ap 30 bumbiņām.

10 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000