local-stats-pixel fb-conv-api

RECEPTE - rupjmaizes rulete ar ķiršiem1

Šī rollbiskvīta jeb ruletes biskvīts tiek gatavots, aizstājot miltus ar rudzu rīvmaizi. Gluži pēc rupjmaizes tas negaršo, garša ļoti patīkama un interesanta. Biskvīta recepti atradu grāmatā “KŪKAS. SKAISTĀKĀS IEVAS RECEPTES”. Kā jau gandrīz vienmēr, recepti pārveidoju pēc savas gaumes. Grāmatā biskvītu pilda ar brūkleņu ievārījumu un putukrējumu. Pieļauju, ka brūkleņu ievārījums ar šo biskvītu veido ļoti labu kombināciju, es tomēr gribēju kaut ko savādāku. Būtībā ar pildījumu katrs var variēt pēc sirds patikas. Es šoreiz piedāvāju variantu ar svaigo sieru un ķiršiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Biskvīts: (ēdamkarotes- bez kaudzes!)

5 olas 5 ēd.k. rudzu rīvmaize (man bija “Lāču”) 5 ēd.k. cukurs (ņēmu brūno, bet derēs arī baltais) garšvielas (piem. šķipsniņa kanēlis, muskatrieksts u.c.)

Krēms:

200 g svaigais siers (man bija “Kārums”) 200 ml saldais krējums 3 ēd.k. cukurs pāris tējk. vaniļas cukurs smalki rīvēta citrona miziņa ķirši (Man bija ķirši no kompota vai ievārījuma, laikam jau tas skaitās kompots. Bet droši derēs jebkuras svaigas vai saldētas ogas.)

Pagatavošana:

Sāk ar biskvīta gatavošanu. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem. Cepamo pannu izklāj ar cepampapīru. Bļodā olas puto ar cukuru apmēram kādas 10 minūtes vai pat ilgāk. Turpinot putot, pa karotei iekšā ber rīvmaizi un garšvielas. Kad viss kārtīgi saputots, mīklu lej uz pannas, izlīdzina un liek krāsnī. Cep kādas 15 minūtes.

Kamēr biskvīts vēl silts, to noklāj uz sausa dvieļa (ar cepampapīru uz augšu) un uzmanīgi noplēš cepamo papīru. Biskvītu uzmanīgi ar visu dvieli sarullē un tā atstāj, līdz tas ir padzisis. Var darīt arī savādāk- pēc izņemšanas no krāsns biskvītu ar visu cepampapīru sarullē un, kad tas padzisis, papīru noņem. Man tomēr labāk patīk pirmais variants.

Tagad gatavojam krēmu. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru (cukura daudzumu var mainīt pēc patikas). Citā bļodā saputo svaigo sieru, tam pievieno citrona miziņu un putukrējumu. Krēmu samaisa.

Biskvītu attin vaļā un uzliek uz taisnas virsmas (piemēram, uz virtuves dēlīša). Biskvītam virsū smērē krēmu un vienmērīgi saliek ķiršus/ ogas. Ruleti sarullē un ietin pārtikas plēvē vai follijā. Liek ledusskapī uz vairākām stundām, labāk- uz nakti.

Piebilde:

Sākšu ar biskvītu. Receptes daudzums paredzēts 35*30 cm pannai. Man ir standarta cepešpanna, kas ir lielāka par minēto, līdz ar to biskvīts sanāca paplāns. Garšas ziņā, manuprāt, plāns biskvīts ir daudz labāks, toties to ir grūtāk izcept, vairāk jāuzmanās. Lielākai pannai ieteikšu ņemt 6 vai pat visas 7 olas, līdz ar to palielināt arī miltu un cukura daudzumu.

Ja biskvītam sastāvdaļas ieteiktu palielināt, tad krēmam tās var droši samazināt. Viss krēms ruletei nebija vajadzīgs, to var apēst kā saldo kopā ar ogām. Domāju, ka krēmam var ņemt 150 g svaigo sieru un saldo krējumu, cukura daudzumu jāparegulē pašam. Protams, var ņemt tos 200 g un pāri palikušo apēst tāpat.

Kā jau rakstīju, ar pildījumu droši var variēt. Biskvītu var iesmērēt ar ievārījumu un izmantot šo pašu krēmu vai putukrējumu, vai biezpiena krēmu. Ruleti var pildīt ar vārīto krēmu, putukrējumu un ogām. Vārdu sakot, variantu ir daudz.

21 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Noteikti garda rulete,liels PALDIES par so recepti!

0 0 atbildēt