local-stats-pixel fb-conv-api

RECEPTE - ceptā siera kūka ar zemeņu mērci0

Siera kūka ir mana mīļākā kūka. Maniem mājiniekiem labāk garšo svaigās siera kūkas, kas ir nedaudz vieglāk pagatavojamas, bet pati dodu priekšroku ceptajām. Šīs siera kūkas recepti atradu grāmatā “Siera kūkas”, receptes nosaukums- Siera kūka ar svaigām zemenēm. Recepti gan pārveidoju pa savai gaumei un beigās sanāca garda, mutē kūstoša siera kūka. Konkrētajā receptē kūkai paredzēts veidot krējuma glazūru, bet tā kā kūka jau tā ir samērā trekna, iztiku bez glazūras. Grāmatā piedāvāti divi rotāšanas veidi- viens ar svaigām, otrs ar saldētām zemenēm. Es šoreiz kūku nerotāju, bet pasniedzu ar zemeņu mērcīti. Starp citu, šī kūka labi varētu iederēties arī Valentīndienas svinībās.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Pamatnei:

200g cepumu (parasti izvēlos “Selga” vai smilšu cepumus, bet derēs arī citi. Man šoreiz bija ŠIE.) 100g sviesta

Virsai:

800g krējuma siera (piem. Philadelphia, Mascarpone u.c., man bija Kārums) 250ml pūdercukura 4 ēd.k. kukurūzas cietes (man bija kartupeļu ciete) 1 ēd.k. vaniļas cukura 200ml skābā krējuma 4 olas 2 ēd.k. citrona sulas

Pagatavošana:

Karstumizturīgā veidnē ielej ūdeni (~2cm), to novieto cepeškrāsns apakšējā nodalījumā. Krāsni uzkarsē līdz 175 grādu temperatūrai. Sviestu izkausē. Blenderī/ virtuves kombainā vai vienkārši ar glāzi cepumus sasmalcina smalkos gabaliņos. Cepumiem pievieno izkausēto sviestu un rūpīgi samaisa, lai visi cepumi būtu mitri. Veidni ar noņemamu malu (26 vai 28cm diametrā) ieziež ar sviestu vai izklāj ar cepampapīru. Cepumus liek veidnē, izlīdzina un kārtīgi piespiež veidnes dibenam. Liek cepeškrāsnī ~10min, tad padzesē, neizņemot no veidnes.

Kamēr cepas pamatne, svaigo sieru saputo mīkstu un gaisīgu. Sieram pievieno pūdercukuru, cieti, vaniļas cukuru un skābo krējumu. Masu puto, pa vienai pievieno olas. Beigās pielej citrona sulu, saputo.

Kad pamatne mazliet padzisusi, veidnē lej siera masu. Kūku liek cepeškrāsnī, cep apmēram stundu. Pēc stundas pārbauda gatavību, kūku nedaudz pakrata, viducim jābūt stingram, ja tas liekas jēls, pacep vēl mazliet. Kad kūka gatava, to dzesē, atstājot formā. Kūku uz dažām stundām, bet vislabāk uz nakti, vajadzētu paturēt ledusskapī.

Es kūku pasniedzu ar zemeņu mērcīti. Mērci gatavoju, sablenderējot zemenes ar cukuru.

12 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000