local-stats-pixel fb-conv-api

RECEPTE - arbūzu granita karstai vasaras dienai0

Ja saldējums jau mazliet apnicis vai negaršo, tad iesaku izmēģināt šo ļoti viegli pagatavojamo kārumu. Granita ir kaut kas līdzīgs saldējumam, vairāk gan tā atgādina sniegu vai smalki samaltu ledu. To gatavo no ogām vai augļiem, šoreiz padalīšos ar arbūzu granitas recepti, bet arbūza vietā mēdz izmantot arī zemenes, jāņogas, apelsīnus u.c. Man negaršo veikalā nopērkamās sasaldētās sulas, bet granita ir kaut kas savādāks. Tā ir daudz aukstāka un veldzējošāka par saldējumu, tāpēc ideāli iederas karstā vasaras dienā. Pagatavošana ļoti vienkārša, bet daudz laiku aizņems maisīšana, tādēļ granitu labāk gatavot dienā, kuru pavadīsi mājās.

Nepieciešamās sastāvdaļas (8personām):
*puse vidēja arbūza
*1 vai 2 laimi
*120g ūdens
*200g cukurs


Pagatavošana:
Mazā katliņā ielej ūdeni un pievieno cukuru. Uz lēnas uguns karsē un maisa, līdz cukurs ir izkusis. Katliņu noliek atdzesēties.
Arbūzu nomizo sagriež nelielos gabaliņos, izņem sēklas. Uz arbūza uzrīvē (uz smalkās rīves) viena laima miziņu un uzspiež viena laima sulu. Ja grib skābenāku, izmanto divus laimus. Arbūzu sablendē tā, lai nebūtu palikuši gabaliņi. Šķidro masu lej lēzenā traukā, kam pamazām pievieno cukura sīrupu. Sīrupu pievieno pamazām, apmaisa un pārliecinās, vai šķidrums nav pārāk salds. Iespējams, visu sīrupu nebūs nepieciešams izmantot. Man granita garšo ne pārāk salda, tāpēc visu sīrupu neizmantoju.
Trauku, kurā ir arbūza šķidrums aizvāko vai pārklāj ar pārtikas plēvi. Pēc stundas vai divām pārbauda, vai masa sākusi biezēt. Ja jā, tad to ar dakšiņu kārtīgi apmaisa. Maisīšanu atkārto vēl trīs līdz četras reizes ik pēc pusstundas. Kad tā gatava, iepilda nelielās bļodiņās vai glāzēs. Ar pārāk lielām porcijām labāk neaizrauties, jo granita kūst ļoti ātri. Ieteicams uzglabāt ne vairāk kā vienu dienu, pēc tam zudīs pārslainā struktūra.

16 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000