local-stats-pixel fb-conv-api

Pusdienas divām dienām (2)9

414 4

Šis raksts ir turpinājums rakstam http://spoki.tvnet.lv/receptes/Pusdienas-divam-dienam-1/692518.
No iepriekšējās dienas pusdienām man palika 10 liela izmēra frikadeles un glāze koncentrēta tītaru gaļas buljona ar burkāniem.
Pirms gatavošnas pievienošu paskaidrojumu no Tezaura skaidrojošās vārdnīcas, lai kāds nejauktu kas ir kas.
http://www.tezaurs.lv/sv/?w=FRIKADELES
frikadeles - buljonā vārītas maltas gaļas lodītes.
http://www.tezaurs.lv/sv/?w=TEFTELIS
teftelis - neliels apaļš vai iegarens vārītas, apceptas maltas gaļas veidojums, kas ir ēdams ar mērci.
Kā nopratāt - vakardienas frikadeles šodien kļūs par tefteļiem, pedevai izmntošu saldētas pākšu pupiņas, jo pākšu pupiņas, kuras ēdamas ar visām pākstīm, ir garšīgas, viegli pagatavojamas un satur vērtīgas uzturvielas, C un B grupas vitamīnus, karotīnus. Tās ēdot, uzņemam augu izcelsmes olbaltumvielas, kas organismā viegli pārstrādājas.
Pākšu pupiņas satur vielas, kas ieteicamas cukura diabēta pacientiem cukura līmeņa pazemināšanai.
Atkal gatavošu divas porcijas.Turpinājums bildēs. Seko līdz!

414 4 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Teftelis un frikadeles vienā lielumā :) bet garšu jau tas nemaina ;0

15 0 atbildēt

Es jau nemaz neesu piekasīgs, bet :

Sīpoli eļļā cepās, nevis sautējas; Biezenim labāk klāt likt karstu pienu un sviestu, jo tad viņš nepaliek pelēcīgs, un neveidojas nepatīkams klīsteris; Un teftelis ir maltās gaļas un rīsu lodīte, nevis iepriekšējās dienas cepta frikadele, mizots pelmenis, vei hvz vēl kas. 

Bet ir ok! :D

13 0 atbildēt

emotion

8 2 atbildēt

Buus kaadreiz jaapameegjina ar taam pupinjaam biezeni, paldies par ideju  emotion 

6 1 atbildēt