local-stats-pixel fb-conv-api

Pašrocīgi gatavots suši.8

28 0

Nepieciešams.

0,5 kg sušī rīsu

apm 0,75l ūdens

sušī lapas

sušī ingvers

vasabi pasta

rīsu etiķis(apm 6 ēdamkarotes)

Japāņu sojas mērce(kikoman)

cukurs`, un sāls

Svaigs lasis

svaigs gurķis

Bambusa paklājiņš sušī ruļa satīšanai.

Pagatavo.

1.solis

Jāizvēlas speciālie īsgraudainie suši rīsi un pirms vārīšanas tie vairākas reizes jānoskalo, (lai atbrīvotos no talka pulvera), un jānotecina 30-40 minūtes caurdurī. Rīsus un ūdeni ielej katlā un atstāj (30 minūtes ) nostāvēties. Visu vāra uz lēnas uguns 15 minūtes, tad izslēdz karstuma avotu un atstāj 5 minūtes sutināties.

IEGAUMĒ! Vārīšanas procesā rīsus maisīt nedrīkst!

2. solis

Izvārītos rīsus ieber lielas virsmas traukā un atdzesē. Tikmēr atsevišķā traukā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli, tad ar to rīsus vienmērīgi aplej un samaisa. Ērtāk izmantot jau gatavo rīsu etiķi un garšvielu maisījumu “Kikkoman Seasoning for Sushi”, jo tajā visas sastāvdaļas jau ir sajauktas nepieciešamajos daudzumos.

Pa to laiku sagriež gurķi šaurās, garās šķēlītēs. Sagatavo arī lasi.

3. solis

Lai gatavotu tievās suši ruletītes nori lapas gareniski var pārgriezt uz pusēm. Uz bambusa paklājiņa to novieto ar spīdīgo pusi uz leju un paņem saujiņu rīsu, ko rūpīgi vienmērīgā kārtā izklāj uz suši lapas, atstājot kādus 10cm nenoklātu. Ar pirkstu izveido rieviņu.

4. solis

Gaumes jautājums, bet rīsus nelielā daudzumā var apziest ar vasabi (japāņu mārrutki - izcils C vitamīna avots)

5. solis

Ar vasabi apziestās rīsu kārtas centrā uzliek iepriekš sagatavoto, šauro gurķa šķēlīti un lasi. Tad paceļ uz augšu bambusa paklājiņa malu.

Ar abu roku pirkstiem satur paklājiņu un pildījumu. Nori lapu un paklājiņu aptin, uzmanot, lai visas sastāvdaļas tiktu cieši saspiestas. Tā turpina pielietojot mazliet vairāk spēka, lai rīsi cieši saliptu

6. solis

Satīto rullīti iztin no bambusa paklājiņa un novieto uz virtuves dēlīša.

7. solis

Ruletīti sagriež vienādos gabaliņos un klāt pasniedz ingveru uz atsevišķa trauka. Un, protams, ar sojas mērci, kurā var izšķīdināt mazliet vasabi.

28 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Chakars tur ir ar tiem sushi,nesanaaks jau tik smuki kaa bildees,juks laukaa utt...un gruuti saprast ko dariit,pa bildeem vareejaat uztaisiit kas un kaa...jeb video :) un likt iekshaa var jebko,kas vien garsho :)

3 1 atbildēt

no sākuma atrodi tās visas sastāvdaļas ;D

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt