local-stats-pixel fb-conv-api

Par dīvainajām cenām.14

133 0

Jau sen mani mulsina cenas pārtikas produktu veikalos. Kārtejo reizi veikalā ieraugot broileru gaļu par 1.58 €/ kg, nevaru saprast cik aptuveni varētu būt pašizmaksa šim produktam.

Atradu tīmeklī ziņas par broileru nobarošanu. Lielzeltiņos broilercāļus nobarojot vidēji līdz 2,3 kg. Šāda svara sasniegšanai tiem vajag līdz 40 dienas. Barība gan ļoti komplicēta, pamatsastāvā kviešu, miežu un kukurūzas graudi , bet citas piedevas pat neņemos uzskaitīt. Šādas komplicētas barības kilograma cena arī esot ap 1,5 €/kg. Nezinu cik tāds putna kopā barības apēd, lai sasniegtu kaušanas svaru. Nedomāju, ka tie ir tikai 100 gr dienā. Ja arī tā bvūtu, vienalga jau barības izmaksa iznāk lielāka par gaļas cenu, nepierēķinot realizācijas uzdevumus(kaušana, pirmapstrāde}. Kur paliek telpu uzturēšana, elekrtoenerģija, veikala uzcenojums, apkalpojošais personāls u.t.t.

Labāk par šīm lietām omei nedomāt, bet pēc iespējas lietot pārtikā lēto vistas gaļu, jo tā ir lētāka par maizi.

Mana mīļākā rupjmaize Lielezers Alberts plaucēta 810g veikalā maksā €1,99( 2,46€/kg).

Ēdam atkal broilerus.

133 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000
Cik zinu tad broilerus audzē līdz pat 5kg. Barība drošvien ir lētāka, jo tad mums veikalos tik lēti nemaksātu. emotion
4 0 atbildēt

Gardi, tādus es arī taisu. emotion  emotion 

P.S. Par cenām es neparko nebrīnos. Manam tēvam ir nepieciešami plāksteri, 2.gab. Katrs maksāja 20.- eur gab.Nopirku (kopā 40.- eur ("Mēness aptieka"emotion, vajadzēja nomainīt, aptiekā izpirkti, sāku skaraidīt pa dažadām aptiekām, nav. Tad vienā aptiekā pateica, lai meklē tur (aptieka, kuru nereklamēšu, bet ja interesē vēstulē pastāstīšu, ļoti tuvu no Tavas dzīves vietas), izrādās ir!!!! Un maksā 6.gab. - 30.- eur (5.-eur gab.). Kā tas ir iespējams? Kā mūs čakarē? Takā nebrīnies par kaut kādiem broileriem, bez tiem var iztikt, bet par zālēm maksāsi jebkuru summu, ko paprasīs. Izteicu savu sāpi, piedodiet. emotion 

3 0 atbildēt
Redzi. Tu rakstā stāsti par broileru kājām, stilbiem, vienalga. Bet ir jau arī viss pārējais. Sirds, aknas, spārni, fileja, mugura utt. Un barība vairumā ir krietni vien lētāka.
3 0 atbildēt

Vistiņas vienmēr labas un ceptas vispār ņammas emotion emotion 

2 0 atbildēt

man ar vienu c emotion iskiņu

2 0 atbildēt

Sakārdināji. Bet parasti vistas pārdod pa daļām. Un viena fileja cik maksā. Tad vēl kājas,šķinķi,spārni,muguras,astītes,iekšas (kunģi,aknas,sirds),kakli... kad visu kopā saliek tad vista ir visai dārga. Bet cāļi kuru pārdod,labi ja 1.5 kg ir.

2 0 atbildēt

Labais ar sīkajiem makaroniņiem ...

2 0 atbildēt
Tu esi debīls?
0 0 atbildēt