local-stats-pixel fb-conv-api

Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles1

28 5

Sveiki Spoki ! Šoreiz taisīsim Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles...Ļoti viegli un ātri pagatavojama, lieliska, maigi krēmīga siera kūka, kas vislabāk izskatās, kad to pasniedz tieši sagrieztu šķēlēs. Pirms pasniegšanas vari uzbērt vai nu rupji kapātu melno šokolādi, vai – vēl labāk – sakapātas kakao pupiņas.

Sastāvdaļas: 250 g digestive cepumu 100 g sviesta, izkausēts

Siera masai: 10 želatīna plāksnes 400 g krēmsiera 200 g baltās šokolādes 250 ml salda krējuma (1/2 un 1/2) 60 g pūdercukura 10 g vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura...

Pagatavošana: Ar cepamo papīru izklāj 20 x 20 cm formu (iekšējo malu izmērs 16 x 16 cm). Blenderī liec cepumus un sablenderē, lai ir teju vai pulveris. To vari izdarīt arī, ieliekot cepumus maisiņā un sasitot ar mīklas rulli vai ko stingru. Liec cepumus bļodā, pievieno sviestu un samaisi. Cepumus ieber sagatavotajā pannā un sablīvē, lai tiem ir viens līmenis un tie ir pa visu pannas pamatni. Bļodā aukstā ūdenī liec želatīna plāksnes un paturi 5–10 minūtes. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi, 125 ml salda krējuma un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa. Tad paņem želatīna plāksnes, izspied no tām ūdeni un tikai pašas plāksnes (ūdeni ne) pievieno siltajai šokolādei. Ļauj, lai pastāv. Tikmēr citā bļodā ar mikseri 1 minūti puto krēmsieru ar cukuru un vaniļas ekstraktu (vai cukuru). Tad pievieno vēl 125 ml salda krējuma un vēl puto kādu minūti. Tad katliņā vēlreiz samaisi balto šokolādi, lai pilnībā izkūst želatīna plāksnes. Mikserim darbojoties, pie krēmsiera lēnām lej klāt šokolādes masu, līdz pielieta visa. Neputo lielā ātrumā, bet lēni un ne pārāk daudz. Tikai tik daudz, lai samaisās. Šo visu siera masu pārlej kūkas formā, lai tā vienmērīgi izlīdzinās, un liec ledusskapī, lai sastingst apmēram 3 h. Ja turēsi ilgāk, pārklāj pannu ar pārtikas plēvi. Sagriez gabaliņos un pasniedz.

28 5 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Būs jāpamēģina emotion

1 0 atbildēt