local-stats-pixel fb-conv-api

Mini pankūkas5

120 0

Skat, skat, te ir recepte garšīgām mini pankūkām! Šīs gan nebūs no tradicionālās pankoku mīklas, bet gan versija par vācu pankūkām. Pufīgas un garšīgas, izskats acīm tīkams un viegli ēdamas. Mīklas daudzums pietiek 2 pannām. Vienā pannā man ir 12 gab, līdz ar to galarezultātā iegūstu 24 mini pankūkas.

Sastāvdaļas:

6 olas

230 ml piens

55 g sviests (+ nedaudz formas ietaukošanai)

150 g milti

1/2 tk sāls

4 tk vaniļas cukurs

Pūdercukurs

(Pildījumam izmantoju mērci, kuru pagatavoju no saldētajām ogām un cukura, taču variet likt iekšā ko vien sirds kāro.)

Recepte:

4 olu baltumus atdala no dzeltenumiem, bļodu ar tiem liek ledusskapī atdzesēties. Otrā bļodā iesit pārējās olas (4 dzeltenumi + 2 olas), pievieno sāli, vaniļas cukuru un puto 5 min līdz olu masa ir čaugana. Tad ieputo miltus, pēc tam pievieno pienu. Uz brīdi to mīklas bļodu liekam malā. No ledusskapja ņem ārā olbaltumus, pievieno šķipsniņu sāli un saputo stingrās putās. Uz mazas uguns katliņā izkausē sviestu. Mīklas masai pa daļām pievieno izkausēto sviestu un labi iemaisa, tad iecilā olu baltumus. Mīkla gatava.

Krāsni liek sildīties uz 200 grādiem. Keksiņu formu kārtīgi ietauko. Uzmanīgi liek iekšā mīklu līdz pusei (es to daru ar ēdamkaroti). Cep gaiši brūnas, nu aptuveni 10 - 15 min (labāk gan pavaktēt vai pankūkas izcepušās, nevis paļauties uz taimeri). Kad gatavs, ņem ārā un noliek malā atdzesēties. Ja vidus nav pietiekami "iekritis" uz iekšu, tad var paņemt un viegli iespiest, lai varētu vairāk pildījuma salikt.

Kad atdzišusas, sietiņā ieber pūdercukuru un pārkaisa pankūkas. Pilda ar ko vien sirds vēlas - ievārījumu, ogu/karameļu/šokolādes mērci, augļu biezeni, svaigām ogām vai augļiem.

Es izmantoju ogu mērci:
Katlā/pannā liek saldētās ogas, pielej burtiski nedaudz ūdens (ūdeni labāk mazāk pieliet, ja nu vajadzēs vēl, tad var pieliekt klāt, taču, ja mērce būs pārāk šķidra, tad grūti būs ar to pildīt mini pankūkas), uz lēnas uguns sildīju līdz mērce uzsilst, tad pievienoju 10 tk cukura un kārtīgi izmaisīju, tad vēl pāris min uz mazas uguns pavārīju, ik pa laikam apmaisot. Gatavo mērci ielēju bļodā un noliku vēsā vietā, lai ātrāk atdziest.

Lai izdodas un labi garšo!

Citas manas receptes:

Nav baltmaizes? Izcep!

Šokolādes muss

Elegants deserts svētkiem

Šokolādes kūka

120 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Bildes tavējās? ^^ baigi labā doma mafinu formā cept, ļoti estētiski sanāk :) Lieku pie favorītiem.

4 0 atbildēt

liec uudensziimi

0 0 atbildēt

Mmm izskatās ļoti gardi.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt