08.09.13 16:03
366
 
 
1

Tā kā tuvojās mammas dzimšanas diena izdomāju laicīgi uzcept medus kūku, jo pirmajā reizē sanāca ļoti, laba un dāvināt man neko negribējās uzcepu šo.
Ceru, ka noderēs arī Tev lai iepriecinātu kādu.

P.S. viņa ir jātaisa laicīgi vismaz 1 vai 2 dienas iepriekš.

Lai izdodās. ;)

Pievieno rakstu!
Lieto bultiņas → un ← , lai ērtāk pārlūkotu bildes
7 ēdamk medus scaronķidrs 5... Autors: Pankūka Medus kūka...
1

*7 ēdamk. medus- šķidrs *5 ēdamk. piens * šķipsnina sāls * 3 olas * 1 tēj.k soda * 160 g sviests vai margarīns * 1 glāze cukurs (250ml) * aptuveni 4 glāzes milti,man vajadzēja vairāk.

Pildijumam Skābais krējums... Autors: Pankūka Medus kūka...
2

Pildijumam (Skābais krējums 1l, Cukurs 1 glāze) , pārsvarā tiek izmantots skābais krējums ar cukuru, bet tā, kā viņa sanāk dikti salda es liku sablenderētas upenes ar cukuru, lai ir arī kaut kas skābāks. 

Katliņā liek pienu medu... Autors: Pankūka Medus kūka...
3

Katliņā liek pienu, medu, cukuru un šķipsniņu sāls tad liek karsēties līdz izkūst cukurs.

Pievieno margarīnuvai... Autors: Pankūka Medus kūka...
4

Pievieno margarīnu(vai sviestu) un varā kamēr izkūst.

Pieber sodu un maisa ā uz... Autors: Pankūka Medus kūka...
5

Pieber sodu un maisa, ā uz viss lielākās uguns. No sodas tas viss dīvaini sāk smaržot, bet tā tam jābūt.

Tad viņscaron paliek... Autors: Pankūka Medus kūka...
6

Tad viņš paliek tumšāks.

Tumscaronāks D Viņam vajag... Autors: Pankūka Medus kūka...
7

Tumšāks :D Viņam vajag būt tādam vidēji brūnam kad atdziest.

Tad liek atdzesēties PS... Autors: Pankūka Medus kūka...
8

Tad liek atdzesēties. P.S. šitik tumšam nevajag būt :D Šo man nācās izmest jo sacietēja un palika cieta kā konča :D

Pievieno pa vienai olai un... Autors: Pankūka Medus kūka...
9

Pievieno pa vienai olai un maisa (tai masai jābūt mazliet gaišākai)

Pievieno miltus un maisa... Autors: Pankūka Medus kūka...
10

Pievieno miltus un maisa līdz paliek bieza. Var gadīties, ka vajag vairāk miltu par 4 glāzēm.

Kad paliek par biezu lai... Autors: Pankūka Medus kūka...
11

Kad paliek par biezu lai maisītu metamies iekšā ar rokām. Šis ir pats neforšākais darba posms, jo mīkla ir lipīga un viņu ir grūti mīcīt.

Liekam ledusskapī... Autors: Pankūka Medus kūka...
12

Liekam ledusskapī atdzesēties un miltiem ievilkties kādas 20 min.

Sadalam mīklu 6 daļās Autors: Pankūka Medus kūka...
13

Sadalam mīklu 6 daļās.

Izrullējam  Autors: Pankūka Medus kūka...
14

Izrullējam.

Apvelkam apaļu formu... Autors: Pankūka Medus kūka...
15

Apvelkam apaļu formu izmantojot šķīvi.

Sadurstam ar dakscaroniņu... Autors: Pankūka Medus kūka...
16

Sadurstam ar dakšiņu, lai neveidotos burbuļi cepjot.

Cepjam 200 grādos... Autors: Pankūka Medus kūka...
17

Cepjam 200 grādos iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Kādas 10 min, bet viņas izcepjas pat vēl ātrāk. Izcepjot tās ir kā cepums.

Samikserējam skābo krējumu... Autors: Pankūka Medus kūka...
18

Samikserējam skābo krējumu ar cukuru. Man tas aizņēma diezgan daudz laika, man liekās, ka veikala skābais krējums nesaiet sviestā vismaz ne manā gadījumā. Tātad putojam līdz viss paliek 2x vairāk. Bet biezs viņš man nekad nesanāk.

Es to visu taisīju kūku... Autors: Pankūka Medus kūka...
19

Es to visu taisīju kūku veidnē, lai smukāk un netek krējums ārā. Iesaku arī šādu citiem izmantot. Liekam krējumu.

Otrā kārtā labi daudz... Autors: Pankūka Medus kūka...
20

Otrā kārtā labi daudz sablenderēto ogu. Un pārējās ar krējumu. Pats svarīgākais Kūkai ir jāievelkas kā minimums 12h. Labākajā gadījumā 24h.

Lūk gala rezultāts nesanāca... Autors: Pankūka Medus kūka...
21

Lūk gala rezultāts, nesanāca bilde kā viņa izskatās no iekšpuses, jo mamma aiznesa uz darbu cik noprotu tā  diezgan ātri tika apēsta. Lai izdodās un labi garšo ;)

Paldies par uzmanību :D

 
saite:  
Niks:
↓ Un ko Tu domā?
Kārtot komentārus:   populārākie   jaunākie   vecākie
Rādīt bildes:
24
 
 
0
Lilipute avatars
Medaļa PamatskolnieksMedaļa O!ZorroMedaļa O!Zorro
 
10.08.12 20:56
 
Tā kā man ļoti garšo medus kūka būs jāmēģina uztaisīt! Paldies par recepti!
 
13
 
 
0
hulknc avatars
Medaļa BērndārznieksMedaļa Spoks
 
10.08.12 21:21
 

pie 6.bildes jāapstājas, tas ir vārīts gana :) es parasti ņemu 25% krējumu un cukuru lieku minimāli, aizstājot ar ļoti saldu ievārījumu, tad tiešām sanāk ļoti garšīgi un nav par šķidru. Bet kūka izskatās ļoti garšīga. + no manis

 
10
 
 
3
BangOut avatars
Medaļa TestētājsMedaļa TestētājsMedaļa Testētājs
 
11.08.12 16:58
 

oh wow, šitā nopisties un ņemties un muča aiznes uz darbu neatstājot neko ;D Bahaha.

 
7
 
 
0
Pankūka avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Admins iesakaMedaļa Veiksmes lāde
 
11.08.12 13:29
 

atbildot uz Archa komentāru " Ta nav meduskuka. Ne pec skata ne ... " Nu šī jau nav tāda, kā veikalā nopērkamās. Un manā gadījumā tā ir medus kūka!

 
5
 
 
0
valts45 avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa SviestmaizeMedaļa Spoks
 
11.08.12 00:30
 

beidzot normāla meduskūkas recepte kuru pat es varu saprast

 
5
 
 
0
LielaisLempis avatars
Medaļa Garīgais līderisMedaļa Misija izpildītaMedaļa Garīgais līderis
 
10.08.12 23:11
 

mammuks mēdz tādas taisīt, jo no veikala reti kūkas/ tortes pērk, un garšo superīgi. +

 
4
 
 
0
kikinjaaaa avatars
Medaļa BučiņaMedaļa PamatskolnieksMedaļa Spoks
 
13.08.12 12:28
 

Kūkas taisu bieži, esmu gatavojusi arī meduskūku, tieši šādā veidā, pateikšu godīgi, ka pirmo reizi taisot šo kūku tas būs grūti, ļoti grūti ir kvalitatīvi izrullēt. :) Bet ja meduskūku taisa pirmo reizi iesaku šķidro recepti, kas nav jāmīca, garšo tikpat labi, ja ne pat labāk. Kūka būs mīkstāka. ;] Bet nu šī recepte arī ir laba. No manis  +

 
3
 
 
0
Extreem avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Spoks
 
12.08.12 17:30
 

Ahh , tagad sakārojās tādu kārtīgu medus kūkas gabalu  ! 

 
2
 
 
0
cheeky wee bastard avatars
Medaļa Soarkana RūžeņaMedaļa SpoksMedaļa Spoki flame
 
11.08.12 22:23
 

Es zinu ko darīšu rīt. 

 
3
 
 
1
MuShA_ avatars
Medaļa ZebraMedaļa PamatskolnieksMedaļa Spoks
 
10.08.12 21:10
 

interesanti kādā veidā Tu gribi lai ūdens ar piena pūlveri, palmu eļļas taukiem (augi tauki) krāsvielu un stabilizātoru (bieži vien kartupeļu ciete) saputojas sviestā 

nu labi piena tauki tur arī ir, bet cik Tev tur kopā % bija? 15%? nu tad 5% augu tauki un 10% ir piena tauki un kkas tāds neputosies pat kefīrā 

 
1
 
 
0
galdakaaja avatars
Medaļa SpoksMedaļa PamatskolnieksMedaļa Pilnu klēpi tulpēm
 
18.09.12 16:06
 

atbildot uz Archa komentāru " Ta nav meduskuka. Ne pec skata ne ... " nez kas tad?

 
1
 
 
0
desmaiziite avatars
Medaļa SākumskolnieksMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Spoks
 
10.08.12 21:24
 

Delmu jau nu gan nevajag šādās mantās izmantot, bet pārējais gan daudz maz okei. Par to dižo vārīšanu arī šaubos, bet plusiņš nopelnīts ir!

 
0
 
 
0
MehāniskāBerze avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Man patīk Facebook 7000
 
18.09.13 00:08
 

Es skābā krējuma vietā vienmēr lieku sakultu saldo krējumu ar vārītu iebiezināto pienu. kaloriju bumba, bet CIK GARŠĪGA 

 
0
 
 
0
Pankūka avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Admins iesakaMedaļa Veiksmes lāde
 
10.08.12 21:18
 

atbildot uz MuShA_ komentāru " interesanti kādā veidā Tu gribi la... " Kas teica, ka es gribu sviestu :D Un man īsi neinteresē tā sastāvs galvenais ir gala rezultāts.

 
0
 
 
0
Danīīīīīī avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa Pilnu klēpi tulpēmMedaļa SEO
 
10.08.12 21:23
 

Var arī, protams, bez tām ogām, jo tā jau viņa ir sātīga un ļoti garšīga. ;)

 
0
 
 
0
Pankūka avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Admins iesakaMedaļa Veiksmes lāde
 
10.08.12 21:44
 

atbildot uz desmaiziite komentāru " Delmu jau nu gan nevajag šādās man... " Kas bija to izmantoju.

 
0
 
 
0
mukaca avatars
Medaļa Riesta laiksMedaļa Man patīk Facebook 7000Medaļa Žurnālists
 
11.08.12 10:59
 

Izskatās ļoti garšīgi +

 
0
 
 
0
Spoku Dīva avatars
Medaļa Twittera čomsMedaļa Dienas joksMedaļa Admins iesaka
 
11.08.12 21:02
 
Visgaršīgāko kūku, ko esmu ēdusi gatavoja mans klasesbiedrs, bet es ar pamēģināšu pagatavot. lieliski :) +++
 
0
 
 
0
MarsSnickers avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa Dienas domaMedaļa Sviestmaize
 
13.08.12 17:11
 

Lāabais! +

 
0
 
 
0
burunduka avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa ZebraMedaļa Rainis
 
08.09.12 20:11
 

kā redzu, tu esi bitenieks vai vismaz kādu pazīsti. kur gan citur tu to šūnu ņemtu? ;D

 
1  2