Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
210

Pēc ļoti, ļoti ilgas radošās pauzes esmu izlēmis atkal uzrakstīt kādu recepšu rakstu Spokos.
Šoreiz padalīšos Jums ar savu mazsālīto gurķīšu recepti. Variācijas ap šo vasarīgo uzkodu ir daudz, tāpēc ir pieļaujamas dažādas nianšu izmaiņas katrai gaumei.

Recepte lieliski noderēs Līgo vakaram, tikai jārēķīnās, ka gurķi jāliek sālīties kādas divas dienas iepriekš.

Nepieciescaronamās... Autors: ceipis12 Mazsālīti gurķīši Jāņu galdam
1.

Nepieciešamās sastāvdaļas- gurķi, cukurs, sāls, ķiploks, dilles, upeņu lapas (ja ir).

Gurķus nomazgā un nogriež... Autors: ceipis12 Mazsālīti gurķīši Jāņu galdam
2.

Gurķus nomazgā un nogriež tiem galus.

Ar dakscaroniņu nedaudz... Autors: ceipis12 Mazsālīti gurķīši Jāņu galdam
3.

Ar dakšiņu nedaudz sadursta, lai gurķi ātrāk ir gatavi.

Uz 1kg gurķiem un 15l gāzēta... Autors: ceipis12 Mazsālīti gurķīši Jāņu galdam
4.

Uz 1kg gurķiem un 1,5l gāzēta ūdens lieku divas ēdamkarotes sāls un vienu ēdamkaroti cukuru. Piegriežam arī kādas piecas ķiploka daiviņas.

Rupji sagriežam dilles un... Autors: ceipis12 Mazsālīti gurķīši Jāņu galdam
5.

Rupji sagriežam dilles un pievienojam arī upeņu lapas.

Lejam klāt 15 litrus gāzētu... Autors: ceipis12 Mazsālīti gurķīši Jāņu galdam
6.

Lejam klāt 1,5 litrus gāzētu ūdeni un visu kārtīgi samaisam, lai cukurs un sāls būtu izšķīdis.

Liekam iekscaronā gurķus un... Autors: ceipis12 Mazsālīti gurķīši Jāņu galdam
7.

Liekam iekšā gurķus un bļodu liekam ledusskapī uz kādām 1-2 dienām (atkārībā no pacietības).

0
210

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [7]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
aniii7 avatars
Medaļa Karalisks ziedsMedaļa Moderatora favorītsMedaļa Admins iesaka
  aniii7 18.06.17 15:48  
 
2
0
Welcome back ceipi

exkluzīvais avatars
Medaļa SociālistsMedaļa UberautorsMedaļa Sociālists
  exkluzīvais 18.06.17 16:17
 
2
0

Šie labi. Nesen iedeva noprovēt, vnk super.   

Juris1604 avatars
Medaļa Misija izpildītaMedaļa NastijsMedaļa Dienas doma
  Juris1604 18.06.17 17:40
 
2
0

Klasiskā recepte, bet paldies, ka atgādināji.    

its_madaraxo avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  its_madaraxo 22.06.17 11:51
 
1
0

OM NOM NOM 

Rakoons15 avatars
Medaļa PirmavotsMedaļa Admins iesakaMedaļa Sertificēts spoks
  Rakoons15 20.06.17 00:02
 
0
0

  

Cigors7 avatars
Medaļa Vampīru klana biedrsMedaļa TīģerisMedaļa Admins iesaka
  Cigors7 28.06.17 23:38
 
0
0

Labs labs labs!!! Pamēģināšu šo recepti noteikti. Zinu vienu ticējumu, jo aukstāks ūdens jo gurķi kraukšķīgāki un man kā reizi ir sifons gāzēta ūdens pagatavošanai, ņemšu to. Plus, domāju pamēģināšu tos zaļumus drusku paspaidīt, lai garšas izdalās pirms uzleju ūdeni. Paldies!

janisjanis70 avatars
Medaļa Sudraba ninjaMedaļa SensejsMedaļa Jokupēteris
  janisjanis70 03.07.17 18:34
 
0
0