local-stats-pixel fb-conv-api

Mans vārītais krēms11

204 1

Vienmēr dzirdu, ka vārīto krēmu grūti izvārīt. Domāju, ka tas nav tiesa. Katrai saimniecei ir savi ,,knifiņi’’, ko tā ne vienmēr citiem izpauž. Atklāšu savējos, iesācējiem noderēs.

Produkti ( mazāku porciju grūti izvārīt, bet pietiek vienai parastai ģimenes tortei ko cep mājās parastajā tortes formā ar diametru 26cm.)

Vārītajam krēmam

Piens - 0,5 l

Cukurs – 2 ēdamkarotes

Olas - 2 gab.

Milti – 2 ēdamkarotes ar kaudzīti

Maza šķipsniņa sāls.

a) vārītajam- putukrējuma krēmam

35% saldais krējums - 200 gr.

Vaniļas cukurs - 1 pac.

cukurs – 1 tējkarote

b) vārītajam-sviesta krēmam

sviests - 150 gr

cukurs – 1 glāze

mandeļu esence – tikai 2 pilieni

Vārītais krēms.

Ērtāk krēmu vārīt, ja katliņam kārtīgs garais rokturis, lai ar vienu roku var turēt, ar otru maisīt.

Olas sajauc vispirms ar cukuru, tad miltiem, sakuļ ar karoti viendabīgā masā.

Liek vārīt visu pienu. Kad piens jau stipri silts, apm. 1/3 piena ielej, pamazām jaucot, olu, cukura, miltu masā. Izveidosies kaut kas līdzīgs plāno pankūku mīklai bez kunkuļiem.

Pienu turpina karsēt un pievieno 50 gr. sviesta. Neaizmirsti pielikt sviestu, lai ,,nevelk’’ pie katla dibena. Kad piens sāk vārīties, pārtrauc to karsēt. Mazā strūkliņā, nepārtraukti maisot, salej pienā visu olu, cukura, miltuma, piena maisījumu. Neliek ūdens peldē, bet uz nelielas gāzes liesmas sāk katlu karsēt, intensīvi maisot ar koka karoti vai lāpstiņu. līdz masa sabiezē, kļūst viendabīga un kārtīgi paburbuļo-pavārās apm. 1 minūti. Beigās piemaisi sāli. Uzliec vāku, noliec, lai atdziest istabas temperatūrā Pa laikam iemaisi sakrājušos ūdeni.

Šādi izkarsētai masai lielāks izlietošanas termiņš. To varēs pat istabas temperatūrā saglabāt vismaz divas diennaktis. Nebūs jābaidās arī no salmonellām un citām baktērijām.

a) vārītais- putukrējuma krēms.

Krējumam pievieno cukurus un saputo stingrās putās, Viegli sajauc ar ½ vārīto atdzisušo krēmu. Gatavs.

Tas ir ļoti viegls un gaisīgs. To izmantoju tortei starp ceptajām kārtām. Pēdējās nav jāmitrina.

To var lietot arī kā pamatsastāvdaļu citos desertos, papildinot ar augļiem, cepumiem, riekstiem, ķīseli u. t. t .

b) vārītais-sviesta krēms.

Sviestam, kas jau paturēts istabas temperatūtā pievieno cukuru, esenci un sāk putot. Pievieno vienu ēdamkaroti vārītā krēma un turpina putot līdz pievienotais cukurs izkusis. Pievieno putojot pakāpeniski atlikušo vārīto krēmu. Gatavs.

Galvenais noteikums, lai vārītais-sviesta krāms ,,nesaietu ziedos’’ ir, lai sviestam un vārītajam krēmam tos jaucot kopā ir vienāda temperatūra. Es daru tā: pirms putošanas kādu pusstundiņu sviesta gabalu ielieku jau atdzisušājā krēma katlā, lai sadraudzējas. Ja nu kļūme notikusi, to viegli izlabot. Liec putojamo trauku ar putraimaino krēmu karstā ūdens peldē, puto un drīz tas kļūs viendabīgs. Ja vēlies, kādu daļu vari iekrāsot brūnā krāsā tāpat vien karoti piejaucot kakao pulveri.

Ar šo krēmu parasti noziežu tortes ārmalu un augšu.To lieku konditorejas maisiņā un greznoju torti. Nelielai intrigai – vispirms patrenējies izspiest kādu rozīti. Krēmam nekas nenotiks. Ja neizdosies pirmajā reizē, saliec atpakaļ konditorejas maisiņā un izspied ko jau proti.

Lai veicas!

204 1 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

patiesība izskatās-tik garšīgi!

11 1 atbildēt

Varēji vairāk bildes iemest, bet ķer cepumu :))

3 0 atbildēt

Tā riebjas vārītos krēmus taisīt emotion

2 0 atbildēt

Paldies par recepti! Pēdējā laikā arvien vairāk aizraujos ar dažādu kūku cepšanu, tad nu Tava vārītā krēma recepte būs man pamudinājums  uztaisīt  ģimenes iecienīto kūku, kas tik sen nav tapusi mūsmājās.

1 0 atbildēt

Paldies, par krēmu receptēm, noderīgi :)

0 0 atbildēt

paldies.noderēs

0 0 atbildēt

iskatas garsigi

0 0 atbildēt

PALDIES par briniskigajam receptem!

0 0 atbildēt