Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
6
119

Bija nopirkusies vistas fileja, tamdēļ bija jādomā, kā to pagatavot. Atcerējos vienu pasenu recepti, taču nedaudz pārveidoju to.

Būs nepieciešams:
- apm. 500 g vistas filejas,
- apm. 50 ml olīveļļas + pannas ieziešanai,
- dažas ķiplokdaiviņas,
- timiāns (ideālā gadījumā svaigs),
- rozmarīns (ideālā gadījumā svaigs,
- malti melnie pipari,
- sāls,
- daži burkāni.

Sāk ar to ka fileju liek... Autors: atmiga Krāsnī cepta vistas fileja
1. Sāk ar to, ka fileju liek bļodā, pievieno olīveļļu, saspiestas ķiploka daiviņas, sāli, piparus. Tā kā man nebija pieejams svaigs timiāns un rozmarīns, lietoju kaltētu un pievienoju nedaudz jau šajā brīdī.
Ieslēdz krāsni uz maksimumu... Autors: atmiga Krāsnī cepta vistas fileja
2.

Ieslēdz krāsni uz maksimumu, lai silst. Nomizo burkānus un, ja resni pagadījušies, tad sagriež gareniski četrās daļās, ja tievi, tad uz pusēm. Pannu iesmērē ar olīveļļu, izliek brukānus, uz tiem uzber vēl timiānu un rozmarīnu (ideālā gadījumā uzliek dažus zariņus no katra). Tad virsū gulda vistas fileju. Liek krāsnī, nogriež uz 190°C un cep apmēram 35 min. Pasniedz ar, ko sirds kāro - rīsiem, kartupeļiem, makaroniem. Man šoreiz neko tādu negribējās, tāpēc ēdu tikai ar burkāniem.

Lai labi garšo Autors: atmiga Krāsnī cepta vistas fileja
3. Lai labi garšo!
6
119

komentāri [13]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 01.04.12 19:39
 
11
1

Beigās izskatījās tik sūdīgi, ka tu izlēmi labāk ielikt bildi no interneta? :D

Jessica Rabbit avatars
Medaļa Redaktors iesakaMedaļa ŽurnālistsMedaļa SEO
  Jessica Rabbit 02.04.12 15:42
 
4
0

Vistu nevaru bez karija iedomāties! Dievinu šo garšvielu!  

llemon avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa RecidīvistsMedaļa Sviestmaize
  llemon 01.04.12 20:29
 
2
0

Izskatās ļoti diētiski, man patīk :)

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 01.04.12 20:13
 
2
0

atbildot uz atmiga komentāru "interneta? visas bildes ir manis pašas fočētas ... "  

Hmmm, nu tad tu to vari uztvert kā komplimentu ;)

atmiga avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Tulpīte
  atmiga 02.04.12 15:16
 
0
0

atbildot uz NormaalsCilveeks komentāru " heh atkal Cigors7 izrauj man vārdu... " tpu. Šodienas pēkšņais putenis maķenīt izsitis mani no sliedēm - tik tagad pamanīju, ka 35 min vietā uzrakstījies 45 min un līdz ar to šādi tādi pārpratumi jāizlabo.

atmiga avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Tulpīte
  atmiga 02.04.12 13:09
 
0
0

atbildot uz NormaalsCilveeks komentāru " heh atkal Cigors7 izrauj man vārdu... " darīju tieši tā, kā uzrakstīju, un - goda vārds - fileja nebija par sausu. laikam man švaka krāsns, ka tik ilgi jācep 

NormaalsCilveeks avatars
Medaļa SpoksMedaļa Sponsora favorītsMedaļa Sviestmaize
  NormaalsCilveeks 02.04.12 11:02
 
0
0

heh atkal Cigors7 izrauj man vārdus - 45 min plikai filejai 190C ir daudz DAUDZ par daudz ...

cita lieta, ja fileja būtu speķa apvalkā (pašam tagdiņ top speķī ietītas filejas rullīši)

vai nevis 190C, bet tikai 90C un tad lēnām pāris stundu laikā nogatavinas fileja ...

fileja vispar ir cimperlīgs gaļas gabals, ko ar uzmanību jālieto ...

Cigors7 avatars
Medaļa JubilārsMedaļa ŽurnālistsMedaļa Tīģeris
  Cigors7 01.04.12 21:27
 
0
0

"Liek krāsnī, nogriež uz 190°C un cep apmēram 45 min", šitais ir galīgi garām!! Tev tā vista paliks galīgi sausa un beigās moš par uzies gaisā! :D Mīnuss

atmiga avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Tulpīte
  atmiga 01.04.12 20:44
 
0
0

atbildot uz cinisks mērglis komentāru " Hmmm, nu tad tu to vari uztvert kā komplimentu... " paldies :)

franculicejs avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa VidusskolnieksMedaļa Teamwork
  franculicejs 01.04.12 20:33
 
0
0

atbildot uz gs92 komentāru "pārādi kā cept arī kotletes jo gan jau kad nevi... " kas ir ko, cilvēks ielika vieglu, bet tomēr recepti, tu droši vien pat rosolu nemāki uztaisīt, bet pareizi dari, ka sit galvu, paliksi vēl.......

atmiga avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Tulpīte
  atmiga 01.04.12 20:09
 
0
0

atbildot uz gs92 komentāru " pārādi kā cept arī kotletes jo gan... " šajā receptē āķis ir tajā, ka vistas fileja tiek likta uz burkāniem - sanāk ne īsti grilēta, ne cepta uz pannas vai kaut kā tā, taču cepoties tai apkārt cirkulē gaiss, kā rezultātā gaļiņa iegūst citādāku garšu un tekstūru.

atmiga avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Tulpīte
  atmiga 01.04.12 20:06
 
1
1

atbildot uz cinisks mērglis komentāru " Beigās izskatījās tik sūdīgi, ka t... " interneta? visas bildes ir manis pašas fočētas

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 01.04.12 19:30
 
0
10
gs92 nedomā, ko raksta!
(Gribu izlasīt!)