Bija nopirkusies vistas fileja, tamdēļ bija jādomā, kā to pagatavot. Atcerējos vienu pasenu recepti, taču nedaudz pārveidoju to.

Būs nepieciešams:
- apm. 500 g vistas filejas,
- apm. 50 ml olīveļļas + pannas ieziešanai,
- dažas ķiplokdaiviņas,
- timiāns (ideālā gadījumā svaigs),
- rozmarīns (ideālā gadījumā svaigs,
- malti melnie pipari,
- sāls,
- daži burkāni.

Sāk ar to ka fileju liek... Autors: atmiga Krāsnī cepta vistas fileja
1. Sāk ar to, ka fileju liek bļodā, pievieno olīveļļu, saspiestas ķiploka daiviņas, sāli, piparus. Tā kā man nebija pieejams svaigs timiāns un rozmarīns, lietoju kaltētu un pievienoju nedaudz jau šajā brīdī.
Ieslēdz krāsni uz maksimumu... Autors: atmiga Krāsnī cepta vistas fileja
2.

Ieslēdz krāsni uz maksimumu, lai silst. Nomizo burkānus un, ja resni pagadījušies, tad sagriež gareniski četrās daļās, ja tievi, tad uz pusēm. Pannu iesmērē ar olīveļļu, izliek brukānus, uz tiem uzber vēl timiānu un rozmarīnu (ideālā gadījumā uzliek dažus zariņus no katra). Tad virsū gulda vistas fileju. Liek krāsnī, nogriež uz 190°C un cep apmēram 35 min. Pasniedz ar, ko sirds kāro - rīsiem, kartupeļiem, makaroniem. Man šoreiz neko tādu negribējās, tāpēc ēdu tikai ar burkāniem.

Lai labi garšo Autors: atmiga Krāsnī cepta vistas fileja
3. Lai labi garšo!