Turpinoties rudenim, šī recepte taps izmantojot lielo rudens ogu- ĶIRBI.
Gandrīz visas sastāvdaļas varam atrast šobrīd pašu dārzā- kartupeļi, burkāni, sīpoli, ķirbis. Atliek piepirkt svaigas dilles, kausēto sieru, čilī, žāvētu gaļu. Pirmajā bildē ir redzams aptuvenais daudzums no katras sastāvdaļas
Ķirbju krēmzupa ar žāvētu gaļu un čilī9
213
2
Autora bilde
Šeit redzamas visas nepieciešamās sastāvdaļas. Ķirbja izmērs var būt arī mazāks, atkarībā no zupas daudzuma. Es šoreiz nepieliku visu, tikai 2/3.
Autora bilde
Notīram ķirbi no mizas un sēklām, kartupeļus nomizojam, burkānus notīram, sīpolu rupji sakapājam. Visas sastāvdaļas sagriežam līdzīgos gabaliņos.
Autora bilde
Visus dārzeņus liekam katlā un pārlejam ar ūdeni. Ūdeni lejam tik daudz, lai augšējie dārzeņi paliek neskarti. Pievienojam sāli, garšvielas pēc paša gaumes.
Autora bilde
Liekam vāku virsū un vāram kamēr dārzeņi ir mīksti.
Autora bilde
Tikmēr sagriežam žāvēto gaļu un sīpolus...
Autora bilde
... un liekam uz pannas apcepties.
Autora bilde
Kad dārzeņi ir mīksti, pievienojam kausēto sieru un vienu čilī piparu sakapātu. Es liku 300 gramus siera, bet var pietikt arī ar 200 gramiem.
Autora bilde
Visu kārtīgi sablenderējam viendabīgā masā.
Autora bilde
Lejam krēmzupu šķīvī un pa virsu uzliekam cepto žāvēto gaļu ar šipoliem. Degorējam ar zaļumiem. Spoki, lai Jums labi garšo!