local-stats-pixel fb-conv-api

Kā pašam pagatavot jogurtu?4

129 0

Sveiki mans 3 raksts nu ir tapis emotion

Šoreiz pastāstīsu kā pagatavot jogurtu mājas apstākļos, tikai nekritizējat tik ļoti!

Nu tad sāksim! emotion

Nu ko Tev vajadzēs?

Piens 0,5 l, jogurts 100 g (var izmantot jogurtus, kuriem uz etiķetes uzrakstīts, ka baktērijas ir dzīvas, piemēram, Rasa – Lakto, Valmieras piens – Tīrkultūra, Danone – Activia), garšas piedevas pēc izvēles (vanilīns, augļi, ievārījums u.c.), katls piena uzkarsēšanai, 1 l burka ar vāku, dvielis, sega vai spilvens, termometrs


Kā pagatavot?

· Ielej 0,5 l piena katliņā un uzkarsē, neļaujot tam uzvārīties; 0,5 l piena uzkarsēšanai nepieciešamas ~ 5 – 8 minūtes. Ievērojiet drošības noteikumus, karsējot pienu, un sekojiet, lai piens nepārietu pāri katla malām!

· Atdzesē pienu līdz ~ 370 C temperatūrai (to pārbauda ar termometru vai, uzmanīgi pagaršojot ar karotīti un nosakot, vai ir jau remdens). Tas prasīs apmēram 20 – 30 minūtes.

· Ielej pienu 1 l burkā.

· Atdzesētajam pienam pievieno 100 g jogurta ierauga ar baktērijām (~ 5 – 6 ēdamkarotes) un samaisa.

· Aizvākotu burku ietin dvielī un pārsedz ar segu vai spilvenu.

· Pēc 4 – 6 stundām jogurts ir gatavs – tas ir sabiezējis, sarūdzis. Ja nav vēl gatavs, raudzēšanu turpina.

· Gatavam jogurtam, ja vēlas, pēc garšas pievieno piedevas (augļus, ievārījumu u.c.)

· Pagatavoto jogurtu ieliek ledusskapī.

Nu protams vari nospiest plusiņu! emotion

129 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Ļoti laba recepte, es gatavoju no laba lauku piena. Nezinu vai pa 4 stundām sarūgst, es ielieku vakarā un no rīta ir gatavs. To pašu ieraugu var atstāt nākošai porcijai. Plusiņš no manis.

4 0 atbildēt

noprotu ka 370 domāts kā 37,0 C°?

2 0 atbildēt
Kā pagatavot jogurtu ar jogurta izmantošanu! Visiem atvieglinātos dzīve vienkārši nopirkt piem. zemeņu jogurtu nevis pus h grābstīties gar katliem un vēl sazin ko!
2 2 atbildēt