Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
9
17

Sušī pamatu pamats ir rīsi – tie jāprot labi izvārīt, kā arī jāsajauc pareizās proporcijās ar rīsu etiķi un cukuru.Pirms sāc gatavot, visas nepieciešamās sastāvdaļas saliec uz darba virsmas, lai gatavošana ritētu bez aizķeršanās.

*bambusa paklājiņš

Nori aļģu lapas,

Suši rīsi,

svaigs lasis,

suši etiķis,

sojas mērce,

vasabi - var arī iztikt, ja negaršo,

Produkti ko parasti liek iekšā suši:

avakado,

svaigs gurķis,

garneles,

Filadelfijas siers,

nēģi.

Pagatavošana;

1.Rīsi pirms vārīšanas jāskalo ūdenī tik ilgi kamēr ūdens vairs nav balts.

2.Rīsus ieber ūdenī un uzvāra. Līdzko ūdens sāk vārīties,katlam liec labi piegulošu vāku, samazini uguni uz pēc iespējas mazāku un jāvāra rīsus 15 minūtes. Pēc tam uguni nogriez un ļauj rīsiem katlā ar uzliktu vāku pastāvēt vēl 10 minūtes.Pēc tam rīsos iemaisa rīsu etiķi.(uz vienu glāzi rīsu ir 3 ēdk. rīsu etiķa.

3.Jūras zāļu lapa jāuzklāj uz bambusa paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju.Rīsus klāj ar nazi, var arī ar rokām,bet tad rokas ik pa laikam jāmazgā. Lapa jānoklāj visa izņemot augšējo malu kura jāatstāj brīva apmēram 2,5cm. Apakšējā malā uz rīsiem var likt pildījumā visu ko vēlas.Pēc tam augšējo malu samitrina ar ūdeni un rullīti sarullē.

4.Rulliti sagriez ar asu nazi,blakus trauciņā ieliec vasabi un/vai sojas mērci.

Labu apetīti!

 Autors: Asa Butterfield Kā pagatavot sušī?
1.
 Autors: Asa Butterfield Kā pagatavot sušī?
2.
9
17

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [3]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
SanchoB avatars
Medaļa Burvju klana biedrsMedaļa Dienas domaMedaļa Dienas joks
  SanchoB 13.07.17 13:41
 
5
0

Bez vasabi, ingvera un sojas mērces, suši ir tikai aļģēs ietīti rīsi....

SAMSS avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Zoles 3000 spelesMedaļa Zoles recidivists
  SAMSS 13.07.17 18:30
 
0
0

  

MehāniskāBerze avatars
Medaļa Aģents 0/7Medaļa SviestmaizeMedaļa Dienas doma
  MehāniskāBerze 18.07.17 16:58
 
0
0

varēji jau nu parādīt, kā tu to dari, citādi šis ir tikai nokopēts no interneta.