local-stats-pixel fb-conv-api

Iemēģinam bebru?11

136 0

Šoreiz, rakstīšu par savu piedzīvojumu ar bebru, pareizāk sakot - bebra gaļu.

Kā jau kārtīgs gaļas ēdienu cienītājs, nekad neatteikšos no piedāvāta gaļas kumosa. Nesen darba kolēģis piedāvāja man bebra gaļu, protams pieņēmu, ar domu izmēģnāt ko jaunu pavārmākslā. Runājot par pavārmākslu, tad būtībā man nepatīk gataavot, izņemot gardus gaļas ēdienus.

Nu par cik man bebrs pirmo reizi, ņēmu talkā datoru un guglēju iekšā, bet varianti daudz priekšā un nevis līdzīgi, bet katram savs teiktais.

Par bebru vispār - Ļoti veselīga un tīra gaļa, ja māk pagatvot, ļoti garšīga. Katra bebra gaļa var atšķirties ar garšu, atkarībā, ko bebrs ir lietojis savā uzturā. 17. gs Romieši, bebru pieskaitīja zivju sugai, līdz ar to, gavēnu laikā, drīkstēja ēst bebra gaļu.

Bebru dīrājot ir bieži jāmazgā rokas un instrumenti, nav ieteicams nenomazgājot rokas pieskarties gaļai, ja ir aiztikts kažoks. Maksimāli ātri ir jāizgriež dziedzeri, tie pavisma ir trīs, tāpat jācenšās likvidēt visi taukumi no gaļas, jo arī tie šai gaļai piešķir specafisko smaku..

Pirmais es viņu saņēmu maisā, cik jutu, ka sasaldēts gaļas blāķis un aste blakus. Vedu mājās, ņēmu saldēju vaļā, pat ar domu, ka šovakar pagatavošu, bet nekā, čakars vairāk nekā saprašana. Google.lv lasu, lasu un tur viens saka, ka jāsāla, otrs, ka jāvāra, treišais, ka jāmarinē. Viss dēļ specafiskās smakas un sīkstuma. Nu pirmais sāku ar iesālīšanu, ar domu, ka painteresēšos ko tālāk darīt. Variantu bija tik daudz(cept, vārīt, kūpināt?), apjautājos vēl kolēģim (citam medniekam), šis ar par to novārīšanu runāja.

Izlēmu, ka pagatavošu labu sašļiku. No visas iegūtās informācijas, analizēju, kas varētu but labāk un kas pašam ir pieejams. Labāk pat būtu kūpinājis, bet kūpinātavu vēl tikai plānoju celt un diez vai bebra gaļa tik ilgi pacietīsies.

Bebra gaļa bija atkaulota, sadalīt zolīdos gabaliņos viss kopā apmēram 2 kg.

1. sāku ar sālīšanu. Iberzu katru gabaliņu ar sāli un saliku bļodā uz divām dienām ledusskapī, lai sāls veicina savu iedarbību.

2. vārīju, bet tur jābūt uzmanīgam, viespār pirms vārīšanas gaļu noskaloju. Varīšana notiek šādi -

2.1. gaļu saliek katliņā, pielej ar ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšnās temperatūrai un ņem nost no plīts, nokāš apskalo un lej atkal jaunu udeni un tieši tāpat arī otreiz lidz vārīšanās temperatūrai un kāšam atkal nost. Tagad šī gaļa ir gatava turpmakai apstrādei..

Es izvēlējos sašliku.

3.Gatavoju marinādi.

2 sīpoli (rupji sakapāti),

10g sinepju sēkliņas

2/3 tējkarote sinepes

100g jāņogu sulas

1 tējkarote pipari

1 citrons, pusi var piegriezt gabliņos, no otras puses vienkārši izspiežam sulu.

15g vistas garšvelas (santa maria)

3-4 laurlapas

2 tējkarotes vegeta.

2 glāzes ūdeni

2 tējkarotes cukura

136 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Eža gaļu nākamo?emotion

4 1 atbildēt

Ouuuu izskatās jau labiemotion

0 0 atbildēt
Vispār jau var šmorēt tāpat kā trušus vai nutrijas. Neiesaku konservēt, tad gan tā piesmaka parādās. Un vistas gaļas garšviela diez vai labākais risinājums. Ar svaigu baziliku labāk.
0 0 atbildēt

kkad ēdu kūpinātu vai šmorētu,neatceros, garšoja pēc kkādām dūņām emotion bet gan jau iemarinēra varētu būt laba,jo nejustu to piegaršu emotion

0 0 atbildēt

neXt varžu kājiņas emotion

0 0 atbildēt
Edu ka galu bija siksts un atsita jaunlopu. Otreiz edu kupinata desa. Bija labi nepateiksi ka bebrs.
0 0 atbildēt

Mums mājās kaimiņš atveda bebru, negribēja dīrāt. Tēvs ar brāli nodīrāja. Samalām visu pielikām speķi un garšvielas. Sapildijām cūkas zarnās. Izkūpinājām. Sanāca garšīgas desas, pat nejūt ka tās ir no bebra gaļas.

0 0 atbildēt

Kādsvar pateikt, kā to bebru visvieglāk būtu noķert?

man daži lopi iemetās piemājas dīķos, tagad uzaruši visu krastu, un vēl cūkas palīda zem promenādes, divās vietās bruģis iegāzās iekšā, un trepes uz puņķiem turās. 

0 0 atbildēt

bebrs to nebija pelnījis!

0 0 atbildēt