Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
192

Pierasts, ka veikalos ir liela garšvielu izvēle jebkurai gaumei. Praktiska saimniece ne visu pērk gatavu veikalā. Pastāstīšu par vienu garšvielu, ko mājas lietošanai gadiem ilgi gatavoju pati. Tā ir citronu- apelsīnu garšviela. To parasti gatavoju divreiz gadā. Parādīšu kā tas notiek. Pašreiz lielveikalos ir labi citroni un apelsīni par labām cenām. Vienai porcijai ņemu vienu palielu citronu un 3 vai četrus apelsīnus. Jāskatās, lai tie nebūtu apvītuši un pārgatavi - lai miza viegli rīvējama.

Augļus vispirms ātri... Autors: rasiks Gatavojam garšvielas
1.

Augļus vispirms ātri nomazgāju ar ziepēm. Nepārklausījies - ar ziepēm, lai nomazgājas vaskotā kārtiņa, ar ko tie ir apsmidzināti. Tīrā aukstā ūdenī labi nokaloju un nosusinu. Uz smalkas asas rīves norīvēju mizas. Rīvēju lielākā traukā, lai ērtāk.

Norīvētos mizu biezumus... Autors: rasiks Gatavojam garšvielas
2.

Norīvētos mizu biezumus pārlieku mazākā trauciņā. Pievienoju vienīgā citrona sulu un vismaz 100 gr cukura. Izmaisu, bet cukuram nav jāizkūst. Apelsīnus var apēst vai izlietot citur.

Scaronādu garscaronvielas... Autors: rasiks Gatavojam garšvielas
3.

Šādu garšvielas koncentrātu iepildu stikla burciņā, noslēdzu ar vāciņu un uzglabāju ledusskapī. Tas nebojājas un manām vajadzībām pietiek gandrīz pusgadam.

Galvenais pielietošanas veids : pa tejkarotei pieputoju pie klasiskā olu biskvīta, vienmēr lieku pie biezpiena biezpienmaizēm. Saldajos ēdienos, ja patīk citrona -apelsīna garša. Ļoti labi noder kā piedeva augļu dzērieniem un limonādēm.

(Uzmani, lai kāds tāpat vien neizēd, vai neidzer pie tējas, man tādi gadījumi ir bijuši)

Nekad nepērku gatavunbsp... Autors: rasiks Gatavojam garšvielas
4.

Nekad nepērku gatavu  želejas pulveri, lai pagatavotu želeju ar citrona apelsīna garšu. Apelsīns kalpo vienlaicīgi arī kā dzeltenā dabīgā krāsviela. Apleju tējkaroti koncentrāta ar aukstu ūdeni, paturu pusstundu un nokāšu miziņas caur smalku sietiņu. 

 

Ar scarono scaronķidrumu... Autors: rasiks Gatavojam garšvielas
5.

Ar šo šķidrumu apleju un uzbriedinu želatīnu, pēc garšas pievienoju cukuru un citronskābi, vai kādu citu sulu. Uzkarsēju līdz  apm 90 grādiem  un želeja gatava lietošanai. Nevienu želeju nedrīkst uzvārīt, jo tad rodas nelāga smaka un garša.

Daži padomi saimniecēm ... Autors: rasiks Gatavojam garšvielas
6.

Daži padomi saimniecēm - iesācējām. 

Ja kadai tortei vai kūkai gribi uzlikt apelsīna rozīti, bet vēl nav praktisko iemaņu, iesaku rozītes vispirms sagatavot uz šķīvīša, tad apliet ar nesastingušo želeju un ielikt ledusskapī sastingšanai.

  Ar nazi pārlikt vajadzīgā vietā uz tortes vai kūkas un apkārt izliet pārējo želeju.

Piemēra pēc es scaronādi... Autors: rasiks Gatavojam garšvielas
7.

Piemēra pēc es šādi sagatavotas rozītes no apelsīna uzliku vienkārši uz biezpiena plātsmaizītēm. Izskats un garša kā greznām kūkām.

Lai veicas visi darbiņi!

0
192

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [10]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
sobygip22 avatars
Medaļa BetmensMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Darts Veiders
  sobygip22 17.07.17 19:05  
 
4
0
Paldies! Izskatās, ka man noderēs. Mana vecmāmiņa agrāk gatavoja ko līdzīgu, tikai viņa apelsīnu miziņas kaltēja un samala ar dzirnaviņām, līdz sanāca tāds kā pulveris.
zārkvedējs avatars
Medaļa SpoksMedaļa TrumpeMedaļa Bērndārznieks
  zārkvedējs 12.07.17 00:27  
 
2
0
Uuu!!! Njam njam ahrrrrmmmm!

Tēvocis Sems avatars
Medaļa PolittehnologsMedaļa Garīgais līderisMedaļa Superautors
  Tēvocis Sems 11.07.17 10:19
 
2
0

  Noderēs.  

SAMSS avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Zoles 3000 spelesMedaļa Zoles recidivists
  SAMSS 10.07.17 20:30
 
2
0

  

Janis Pelekais avatars
Medaļa Dienas domaMedaļa Dienas domaMedaļa Dienas doma
  Janis Pelekais 18.07.17 22:21
 
1
0

Jātcerās viena lieta, visi citrusi ir apstrādāti ar diezgan spēcīgu ķimiju, lai nepūtu, kā arī vasku.. Lai izmantotu miziņas tās ļoti karstā (gandrīz verdošā) ūdeni ir jānomazgā, lai dabūtu nost vasku, un zem viņa esošo ķimiju, kas ir ļoti indīga - neviens audzētājs pat iedomāties nevar, ka kaut kur uz zemes, kāds tās miziņas izmantos pārtikā.. 

Bailīgākajiem pat iesaka pēc citrusu mizošnas mazgāt rokas - tas protams ir pārspīlēts.. Bet nu ļoti rūpīgi nomazgāt vajag..  

P.S. mazgājot ar ziepēm vasku īsti nost nevar dabūt, jo vasks ziepēs nešķīst, tas šķist tikai ļoti karstā ūdenī..

 

Janis Pelekais avatars
Medaļa Dienas domaMedaļa Dienas domaMedaļa Dienas doma
  Janis Pelekais 18.07.17 22:43
 
0
0

atbildot uz rasiks komentāru " Spriežot pēc tā, ka esmu tik ilgi nodzīvojusi ... " nu tu jau kilogramu mizu neizmanto, un visas uzreiz nenoēd  

rasiks avatars
Medaļa MaskaMedaļa AutoklikerisMedaļa Dienas doma
  rasiks 18.07.17 22:30
 
0
0

atbildot uz Janis Pelekais komentāru " Jātcerās viena lieta, visi citrusi ir a... " Spriežot pēc tā, ka esmu tik ilgi nodzīvojusi šo garšvielu lietojot, tik stipra tā ķīmija nav.  

rasiks avatars
Medaļa MaskaMedaļa AutoklikerisMedaļa Dienas doma
  rasiks 17.07.17 20:01
 
0
0

atbildot uz sobygip22 komentāru " Paldies! Izskatās, ka man noderēs. Mana... " Manējā ir sen pārbaudīta un atzīta metode, es sen vairs nekaltēju.  

Juris1604 avatars
Medaļa Misija izpildītaMedaļa NastijsMedaļa Dienas doma
  Juris1604 16.07.17 21:45
 
0
0

Praktiski padomi.      

Anonīms
vinoga 11.07.17 21:06  
 
0
0
Super ideja😊 Paldies😊