local-stats-pixel fb-conv-api

Gatavojam garšvielas9

199 0

Pierasts, ka veikalos ir liela garšvielu izvēle jebkurai gaumei. Praktiska saimniece ne visu pērk gatavu veikalā. Pastāstīšu par vienu garšvielu, ko mājas lietošanai gadiem ilgi gatavoju pati. Tā ir citronu- apelsīnu garšviela. To parasti gatavoju divreiz gadā. Parādīšu kā tas notiek. Pašreiz lielveikalos ir labi citroni un apelsīni par labām cenām. Vienai porcijai ņemu vienu palielu citronu un 3 vai četrus apelsīnus. Jāskatās, lai tie nebūtu apvītuši un pārgatavi - lai miza viegli rīvējama.

199 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Paldies! Izskatās, ka man noderēs. Mana vecmāmiņa agrāk gatavoja ko līdzīgu, tikai viņa apelsīnu miziņas kaltēja un samala ar dzirnaviņām, līdz sanāca tāds kā pulveris.
4 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion Noderēs.  

2 0 atbildēt
Uuu!!! Njam njam ahrrrrmmmm!
2 0 atbildēt

Jātcerās viena lieta, visi citrusi ir apstrādāti ar diezgan spēcīgu ķimiju, lai nepūtu, kā arī vasku.. Lai izmantotu miziņas tās ļoti karstā (gandrīz verdošā) ūdeni ir jānomazgā, lai dabūtu nost vasku, un zem viņa esošo ķimiju, kas ir ļoti indīga - neviens audzētājs pat iedomāties nevar, ka kaut kur uz zemes, kāds tās miziņas izmantos pārtikā.. 

Bailīgākajiem pat iesaka pēc citrusu mizošnas mazgāt rokas - tas protams ir pārspīlēts.. Bet nu ļoti rūpīgi nomazgāt vajag..  

P.S. mazgājot ar ziepēm vasku īsti nost nevar dabūt, jo vasks ziepēs nešķīst, tas šķist tikai ļoti karstā ūdenī..

1 0 atbildēt

Praktiski padomi. emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt