Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
185

Šoreiz parādīšu kā var izcept garšīgu kēksu, izmantojot paniņas no mājās kulta sviesta.

To visi zinām, ka kūļot no krējuma sviestu, pāri paliek paniņas. Sviestu gatavoju no skābā krējuma, tāpēc paniņas ir ar skābumiņu. Kā man izdevās kēks, skatāmies bildēs.

150 gr mīkstu nupat sakultu... Autors: rasiks Garšīgs kēkss nedēļas nogalei.
1.

150 gr mīkstu, nupat sakultu sviestu sarīvēju ar glāzi cukura, vēl pievienoju 1/2 citona rīvētu mizu, sulu un mazu šķipsniņu sāls. Tad piekuļu ar karoti pakāpeniski  pa vienai  trīs olas.

Kad sakults ir viendabīgā... Autors: rasiks Garšīgs kēkss nedēļas nogalei.
2.

Kad sakults ir viendabīgā masā, pievienoju glāzi svaigu paniņu, tad pakāpeniski miltus, kam piejaukta 1 paciņa cepampulvera, tējkarote vaniļas cukura un nažagals sodas. Pēdējais citrona un paniņu skābuma dzēšanai. Milti izgāja 0,5 kg.

Uzberu mīklai vēl pusglāzi... Autors: rasiks Garšīgs kēkss nedēļas nogalei.
3.

Uzberu mīklai vēl pusglāzi miltu, kuros iejaucu pagājušā gada iecukurotās dzērvenes. Miltainās dzērvenes iejaucu mīklā. Mīklai jābūt mazliet mīkstākai par parasto rauga mīklu. 

 

Kēksa formunbsp kārtīgi... Autors: rasiks Garšīgs kēkss nedēļas nogalei.
4.

Kēksa formu  kārtīgi ieziežu ar svaigu sviestu. Lieku mīklu formā.  Izlīdzinu un lieku cept sakarsētā cepeškrāsnī apm. 220 grādos. Pēc 15 minūtēm cepšanas temperatūru samazinu uz 180 -190 grādiem.

Vēl pēc pusstundas ar... Autors: rasiks Garšīgs kēkss nedēļas nogalei.
5.

Vēl pēc pusstundas ar skaliņu pārbaudu kēksa gatavību. Ja kēkss izcepies, skaliņš nav aplipis ar mīklu. Ja nav vēl izcepies, turpinu cepšanu līdz gatavībai.

Bildē redzams izcepts kēkss.  Vēl karstu to pārziežu ar plānu skāba krējuma kārtiņu, var arī ar sviestu.

Vecajās Straumes kaijas... Autors: rasiks Garšīgs kēkss nedēļas nogalei.
6.

Vecajās Straumes kaijas dzirnaviņās jau samalts pūdercukurs. Caur tējas sietiņu pārkaisu kēksu bagātīgi ar pūdercukuru. Pie nupat uzziestā krējuma tas labi pielīp un nebirst nost.

Kad kēkss jau istabas... Autors: rasiks Garšīgs kēkss nedēļas nogalei.
7.

Kad kēkss jau istabas temperatūrā atdzisis, to var griezt, lai apksatītu griezumu.

Ja pareizi izcepts tas... Autors: rasiks Garšīgs kēkss nedēļas nogalei.
8.

Ja pareizi izcepts, tas viegli sagriežams arī plānākās šķēlēs. Garšo labi, tas ir sulīgs un kopā ar kādu zāļu tēju vai kafiju būs gana labs našķis brīvdienās.

Visiem vēlu jaukas brīvdienas un bez sava našķa nepalikt!

0
185

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [6]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Juris1604 avatars
Medaļa Misija izpildītaMedaļa NastijsMedaļa Dienas doma
  Juris1604 27.10.17 22:52
 
5
0

Gardi, gaidu, kad izsludināsi kursus, domāju, ka no gribētājiem neatkausies.    

ezkins avatars
Medaļa TeamworkMedaļa Darts VeidersMedaļa Darts Veiders
  ezkins 27.10.17 22:54
 
5
0

Man tikai prieks!   

rasiks avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Darts VeidersMedaļa Moderatora favorīts
  rasiks 27.10.17 22:56
 
5
0

atbildot uz ezkins komentāru " Man tikai prieks!    ... " Par ko Tev prieks, ka tavu bildi aizņēmos?  

ezkins avatars
Medaļa TeamworkMedaļa Darts VeidersMedaļa Darts Veiders
  ezkins 27.10.17 22:57
 
5
0

atbildot uz rasiks komentāru " Par ko Tev prieks, ka tavu bildi aizņēmos? &nb... " Jaa, tieshi taa

ezkins avatars
Medaļa TeamworkMedaļa Darts VeidersMedaļa Darts Veiders
  ezkins 27.10.17 22:44
 
3
0

Gardi gan Tev sanaacis! Man saldumi pofig, bet kaa konditors +

SAMSS avatars
Medaļa Patīk komentārsMedaļa NostradamsMedaļa Vilkaču klana biedrs
  SAMSS 28.10.17 10:16
 
3
0