local-stats-pixel fb-conv-api

Fritētas smadzenes25

261 1

Smadzenes... Ēst smadzenes? Fūūū, Pēēē! Vismaz 70% letiņu, izdzirdot šādu vārdu svienojumu, viebj seju baisās krunkās. Nezinu, kāda rabarbera dēļ šis subprodukts nav iecienīts mūsu tautas virtuvē. Nevienam taču nesagādā riebumu smērēt uz maizes aknu pastēti vai šmorēt cūkas dibena vaigu (lasīt- šķiņķis). Savā būtībā tās tādas pašas lopiņa ķermeņa daļas vien ir. Franču virtuvē, savukārt, teļa un jēra smadzenes ir delikatese. Tām ir maiga, krēmīga, ne ar ko nesalīdzināma struktūra.

Ja nu kāds ir saņēmies pagatavot sev vakariņas no smadzenēm, jārēķinās ar problēmām galvenās izejvielas sagādē. Cik zinu, Latvijā latvijā ir aizliegta liellopa smadzeņu tirdzniecība. It kā- kāds ES likums. Nezinu, laikam Latvijas birokrāti kārtējo reizi pārcentušies, jo Rietumeiropā nav nekādu problēmu tās nopirkt lielveikalā. Esmu dzirdējis, ka Centrāltirgū var dabūt cūkas smadzenes, ja nu kāds iedvesmosies no mana raksta. Vienīgā problēma- tās ir dikti mazas un parasti sašķaidītas ar cirvi.

Vēl es varētu uzskaitīt visas uzturvielas un mikroelementus, ko mums ir iespēja uzņemt, tās apēdot. Bet, loģiski domājot, ja orgāns atbild par visu lopiņa ķermeni un koordinē katru tā kustību, sākot ar zāles graušanu, beidzot ar purkšķināšanu, tad tas noteikti nesastāv no s.diem, bet kaut kā vērtīga.

Ķeramies pie darba!

261 1 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

Es katrā ziņā tādas nesadūšotos ēst... tāpat kā buļļa pautus, kas skaitās delikatese.

21 0 atbildēt

Gatavs izskatās pēc vistas filejas apceptas rīvmaizē, gan jau ka garšo labi, bet man nepietiktu drosmes pagatavot dzīvnieka smadzenes, vēl jo vairāk, apēst kaut vai mazu gabaliņu. 

Katrā gadījumā +.  emotion

12 0 atbildēt

Zombiji novērtēs! emotion

...es novērtēju.

10 0 atbildēt

Umm.. nedaudz baisi...labāk tomēr varbūt nē...

8 0 atbildēt

Esmu edis un nevienu vien reizi un teiksu Martina Ritina vardiem---- Kas var but labaks par so!!! :-)

6 0 atbildēt

Ar aliņu ganjau iet lejā kā smērētas emotion

3 0 atbildēt

Neslikti, neslikti.

2 0 atbildēt

Tik rūpīgi gatavojis točna neesu, bet arī vienkārši ceptām nav ne vainas. Šādām tiešām vajadzētu būt super.

1 0 atbildēt

Par smadzeņu tirdzniecību: liellopiem ir tāda slimība-BSE, latviski govju spongiozā encafalopātija. Nosaukums neko neizsaka, bet ir tā-pazīmju nav vai to ir maz, un tad lopiņš mirst. Slimību izraisa prions. Reti riebīga un izturīga modificēta OBV, kas nonākot smadzenēs tās lēnām praktiski izšķīdina. Dēļ prionu izturības tie saglabājas arī mirušos audos, lasi, smadzenēs. Cilvēkiem ļoti līdzīga slimība ir Kreicfelda-Jakoba sindroms, zinātnieki vēl diskutē, bet ir lielas aizdomas, ka pie vainas ir BSE ierosinātājs-prions. Agrāk jebkura nokautā liellopa smadzenes BIOR pārbaudīja uz BSE, bet noteiktā laika posmā nekonstatējot nevienu gadījumu, pārbaudes ir samazinātas uz minimālu skaitu. Tikai piebilde-bīstami būtu ēst inficētas govs gaļu, kur nu vēl smadzenes.

1 0 atbildēt
Izskatās pēc vistas nagetiem! emotion
1 0 atbildēt

super emotion

1 0 atbildēt
I avatarsI

Mmmm atcerējos, kā garšo,  sagribējās.

0 0 atbildēt
Un Tu to ēd? Cik pretīgi.
0 0 atbildēt

vienkārši briesmīgi, uzredzēšanos!

0 0 atbildēt

Neesmu meegjinaajis nekad, jo liekas atbaidoshi, bet ja kaads mani uzcienaatu vbt sanjemtos pameegjinaat.

0 0 atbildēt

Nu shitaa sabojaat produktu gan neuzdroshinaatos, brrr! emotion Visizsmalcinaataak smadzenes ir baudiit kaa filmaa Lekters emotion Bet garshiigi ir vnk uzceptas, bez nekaadas tur meerceeshanas etikjuudenii emotion

0 0 atbildēt

Esmu edusi mezacukas smadzenes, garsigi ir verts pameginatemotion

0 0 atbildēt