local-stats-pixel fb-conv-api

Frī kartupeļu recepte.19

140 9

Čau, šodien pastāstīšu jums kā mana ome taisa man frī kartupeļus.

Speciāli šodien aizbraucu pie viņas ar riteni un paprasīju, lai pasaka sīki pa detaļām.

Nu ko? Gatavi? Ā un viņa uz gāzes plīts taisa.

Sastāvdaļas:

Eļļa. 500ml-1000ml, atkarībā no katla izmēra.

Kartupeļi. aptuveni 500 grami. (5 kartupeļi, vidēja izmēra)

Sāls.

Kartupeļu piedeva. (Nav obligāti)

Nazis.

Sietiņš, kur likt kartupeļus.

Bļoda ar aukstu ūdeni.

Pagatavošana.

Sagriežam kartupeļus salmiņos un ieliekam bļodā ar aukstu ūdeni. Lai pastāv dažas minūtes, lai ciete iziet ārā. Izlejam veco ūdeni laukā un lejam citu un ieliekam atkal kartupeļus. Pēctam lai kartupeļi mazliet nožūst. Kamēr to visu darām uzliekam to katlu ar eļļu karsēties, eļļu aptuveni 1/3 no katla lieluma. Kartupeļus ieliekam sietiņā un gaidam kamēr eļļa uzkarsīs.


Kā pārbaudīt vai eļļa uzkarsusi?

Paņemam dakšiņu un uzduram vienu kartupelīti virsū un liekam eļļā, ja sāk sprakšķēt liekam atpakal sietiņā un liekam iekšā visus.

Kad liek iekšā sietiņu lieciet lēnām, jo ja ātri liksiet viss var pāriet pāri un sanākt ne pārāk labi..

Kad kartupelīši paliek brūni tad jau vakar uguni griezt nost un pacepināt vēl kādu minūtīti.. sagatavojiet šķīvi, kur pa virsu ir salvete, lai nebūtu tik eļļaini. Salveti pēctam noņem un uzber šķipsniņu sāls un kartupeļu piedevu, daudzums kā kuram, es beru daudz. :D

Bon apetit.

140 9 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Mana galva.
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Daudz ēdīsi tos savus frī kartupeļus, ātri nobarosies

14 1 atbildēt

Pietrūkst attēlu. Bet tāpat ++. =)

8 1 atbildēt

Paldies! emotion

6 1 atbildēt

Nu gan maksla emotion

4 2 atbildēt

Sakardinaja

1 0 atbildēt

es jau juutuubaa visaadas receptes esmu saskatiijies ka jaataisa rriii..:)...bet Tavas vecmammas recepte taada vienkaarshaaka....taapeec uztaisiishu shovakar:D:) tnx

1 0 atbildēt

Ko braucat augumaa? Pashi nejeedzatbet cilveeks noderiigu recepti ielika!

3 2 atbildēt

mmmm garšīgiemotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

es cepu bišk savādāk, bet tik un tā ++

0 0 atbildēt

jaa,atteelu trrukst,un war jaw winus pagatawot ne tik treknus

0 0 atbildēt

njaa vsp nav slikti......bet mana ome taisa savadaak :)

0 0 atbildēt

tak noņem to ķeksi kur ir rakstīts titulbilde, vismaz kāda bilde būs

0 0 atbildēt

ta jau labāk cepeškrāsnī veikalā pirktos saldētos cept.. nekā eļļu litriem tērēt..

3 3 atbildēt

uhh kā man vajag uzbaroties :] mmmņ

0 2 atbildēt

Dārgs prieks prieks priekš šāda nabadzības laika. 

0 5 atbildēt

ļoti noderīgs raksts !! visus savu mūzu esmu lauzusi galvu par to,kā jācep frī kartupeļi! Nu paldies,tagad zināšu! Tiem  spokiem ,kas nesaprot sarkasmus - šis bija sarkasms.

2 10 atbildēt