local-stats-pixel fb-conv-api

Eksperiments ar kēksu5

323 0

Ja palicis neapēsts biezais lauku krējums, kā to izlietot? Man ir veca recepte skāba krējuma kēksam. Tas ir tik vienkāršs, ka izceps katrs iesācējs.
Parasti to cepu no 3 olām un 300 gr krējuma.
Garšai parasti lietoju 1 citrona miziņu , vai vanilīna cukura paciņu un nedaudz alkohola, lai kēkss iznāk irdenāks..
Un, protams milti, tos uz acumēru apm. 2 glāzes, lai kēksa masa būtu kā nupat vārīta mannas putra. Vēl var pievienot rozīnes, riekstus, aprikozes vai par šokolādes skaidiņas. Tā ir gaumes lieta. Piem. mans vīratēvs kādreiz nevarēja ciest rozīnes un centās atgādināt, lai mušas klāt neberot.
Saliku visus produktus uz galda un mazliet apjuku, jo pirms nedēļas biju cepusi vafelītes un ar ko kēksa receptē produkti atšķiras? Izsecināju, ka kēksa mīklai tikai mazliet vairāk miltu un vēl cepamais pulveris vai soda. Nopriecājos, ka gandrīz visu mīklas sagatavošanu varu špikot no turienes. Tā arī daru.
http://spoki.tvnet.lv/receptes/Manas-vafelites-papildinats/670903

Mīklas pagatavošana
Sakuļu bļodā ar koka karoti 3 olas ar glāzi cukura, pievienoju šķipsniņu sāls un sarīvētu viena citrona mizu, vēl pievienoju 6 ēdamkarotes sk. krējuma, samaisu, tad pievienoju 6 karotes ar kaudzi miltus. Maisu, kamēr masa vienveidīga, bez kunkuļiem. Pievienoju vēl 3 ēdamkarotes sk. krējuma, 3ēk. konjaku un labi izjaucu. Jāiznāk apm. kā biezo pankūku mīklai. Tagad man tā ir vafeļu mīkla. Vispirms izcepu nedaudz vafeles (apm. No 1/3 mīklas) un šoreiz satinu rullīšos. Tagad pie vienas trauku mazgāšanas būs gan vafeles, gan kēkss.
Atlikušo mīklu taisu par kēksa mīklu, pievienojot miltus un dzeramo sodu, dzēstu ar 2 ēdamkarotēm citrona sulas.
Man patīk vienmēr eksperimntēt. Esmu jau pārbaudījusi, ka kēksā ir labi, ka daļu miltu aizvieto ar mannu ,bet sliktā apgaismojuma dēļ iztaisīju jaunu eksperimentu un mannas vietā piebēru glāzi pilngraudu kviešu miltu.
Tālākai darbībai seko bildēs.

323 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

mmmm...kaloriju bumba :)

Diētiķi tagad matus plēš emotion

7 0 atbildēt

Ja par vafelēm, tad tās pat bez pildījuma ir garšīgas -ļoti kraukšķigas.

6 0 atbildēt

ņammm. emotion

4 0 atbildēt

Tu gan esi skops ar pildījumu :D

2 0 atbildēt