local-stats-pixel fb-conv-api

Ēdīsim sīpolus un smaidīsim!30

297 0

Kāpēc jāēd sīpolus? Īsākā atbilde būtu, lai vairāk labsajūtā smaidītu. Laba sajūta ir tad, kad esam veseli un paēduši.

1. Sīpolus ieteicams lietot uzturā diabēta slimniekiem, jo pierādīts, ka regulāra svaigu sīpolu lietošana palīdz samazināt un nostabilizēt cukura līmeni asinīs

2. Sīpoli ir antioksidanti, kas stiprina imunitāti.

3. Sīpoli labvēlīgi ietekmē alerģijas izraisītas bronhiālās astmas lēkmes un samazina to biežumu.

4. Sīpoli satur aktīvus sēra savienojumus. Nonākot asinīs, tie pozitīve iedarbīojas uz svarīgākajām galvas smadzeņu zonām - aktivizē un atjauno šūnas, kuras ir atbildīgas par atmiņu un emocijām.

5. Sīpola sula paaugstina potenci. Ja tev patīk seksuāli aktīvi vīrieši - iebaro tos ar sīpoliem.

6. Pastāv pētījumi, ka tie, kas uzturā lieto sīpolus, ar sirdslēkmēm sastopas retāk, jo sīpoli navērš trombu rašanos asinsvados.

7. Bez iepriekš uzskaitītajām veselības uzlabošanas īpašībām , sīpoli ir vērtīgs kā lēts un uzturvielām bagāts pārtikas produkts.

Sīpolus jāuztver arī kā dārzeņus, nevis tikai kā garšaugus un veselības uzlabošanas piedevas.

Mana iecienītā recepte, kad sīpolu lietoju kā dārzeni - līdzīgi kā kāpostu.

Gatavoju tad, kad gribas ātru un garšīgu ēdienu, bet ledusskapī gandrīz nekā nav.

Šo ēdienu gatavot mani iedvesmoja slavenā franču sīplu zupas recepte, kuras sastāvā arī gandrīz nekā cita nav kā sīpoli.

Manējais ēdiens nav zupa. Šoreiz iesaku vispirms pamēģināt, tad sākt kritizēt.

297 0 30 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 30

0/2000

Ēdiens bez sīpoliem nav ēdiens. Tas pats attiecināms uz ķiplokiem.  emotion 

14 0 atbildēt

Piekrītu, ka daļa vitamīnu zūd kā jebkurā termiskā apstrādē, bet barības vielas un minerālvielas paliek. Šajā receptē arī mana pieeja sīpolam ir kā dārzenim.

Atceros, pēckara laikā, kad nekā nebija, mamma sagrieza smalki sīpolus, mazliet uzlēja saulespuķu eļļu un uzkaisīja sāli un kopā ar mundierī novārītiem kartupeļiem likās vislielākais gardums. Visi tik priecīgi ēdām un nemaz nežēlojāmies.

7 0 atbildēt

Oj, es šitādās ripās sīpolus necepu. Es sagriežu tos mazos kumāsiņos, un ketčupa vietā izmantoju vai nu 'passata' vai čopētos tomātus. Man tā labāk garšo, ņemot vērā, ka ketčupā tomātu ir visnotaļ maz.

5 0 atbildēt

Man prasitos klat uzvariti kartupeli un uzcepta galas skele.

5 0 atbildēt

No rīta, ja tādu uzkož tad bučoties nevarēs emotion

4 0 atbildēt

Un smaidīsim ar smirdīgu muti

2 0 atbildēt
Es ar sīpplus mēdzu cepināt, tikai man patīk pusriņķi saknes-laksta virzienā griezti. Parasti apstājos pie zeltaini brūniem, tomātu un krējumu nelieku, leksējam ar šķēli pašcepts saldskābās maizītes. Ar tomātmērci un krējumu taisu kā piedevu makaroniem, nepieklājīgi gardi!
2 0 atbildēt
Okī
2 0 atbildēt

Franču sīpolu zupas pamats ir liellopu buljons (ne no kubikiem), un tai sīpoli ir jāsautē ilgi un dikti. 

Bet + par sīpoliem emotion

2 0 atbildēt

Forši, šitas baigi labi saderētu ar kartupeļu biezeni, mmmm.  emotion 

2 0 atbildēt

Noderīgs raksts !!

2 0 atbildēt

Neviens to netraucē pievienot!

0 0 atbildēt
Tēvs dēlam: "Dēls,jāēd sīpoli,jo kad bezd,tad lai jūt". emotion
0 0 atbildēt

emotion Es parasti piecepu klāt kaut kam, kā arī pielieku, kad gatavoju čili! emotion

0 0 atbildēt