local-stats-pixel fb-conv-api

Divas vientuļas olas6

86 2

Šovakar ledusskapī palikušas pēc lielās Ziemassvētku cepšanas divas vientuļas olas.Pirmā doma - apēst tās rīt brokastīs. Ziemassvētku vecītis man uzdāvināja divas interesantas formītes olu cepšanai uz pannas - puķīti un sirsniņu. Ko tik visu tagad neizdomā. Tās es Jums noteikti parādīšu( iespējams, ka Jūs tādas sen pazīstat un lietojat) .

Savas tortes un cepumus jau parādīju. Šājā cepšanas reizē man nebija neviena palīga - bļodu laizītāja, tamdēļ palicis vēl nedaudz krēma, ievārījums burkas dibenā un arī nedaudz kausētas šokolādes. Ko ar to visu iesākt? Milti un cukurs viernmēr ir mājās. Paņēmu mikseri un saputoju tās divas olas ar 2 ēdamkarotēm cukura un piejaucu 2 ēdamkarotes miltu. Lielajā cepamplātē ieklāju cepampapīru un saputoto olu masu izklāju plānā kārtā un cepeškrāsnī iekšā uz apm. 6-7 min. Uz galda paklāju dvielīti divās kārtās un izcepto biskvītu noliku ar cepampapīru augšpusē. Cepampapīru tūdaļ noņemu no biskvīta un klāju uz galda un virsū atkal lieku biskvītu. Biskvīts ir plāns un tūdaļ arī atdziest.

Iztīrīju ievārījuma pārpalikumu no burkas, vienmērīgi pārklājot visu biskvītu. Vienā galā izliku visas krēma paliekas. Vēl atradu cepumu un mīksto piparkūku paliekas.

Tos sadrupināju un sabēru vienmērīgi uz krēma paliekām. Likās, ka pamaz mitruma - nedaudz pamitrināju ar cukurūdeni. Sarullēju ruletē ar krēmu vidusdaļā.

Uz tējkannas atsildīju kausētās šokolādes paliekas un pārlēju vienmērīgi ruletei pāri. (Šokolādi vienmēr ērti kausēt uz vecās tējkannas, vāka vietā noliekot bļodiņu ar kausējamo šokolādi). Man ir kārbiņa ar raibiem cukura graudiņiem. Tie pirkta vismaz 3 gadus atpakaļ, nebojājas un vienmēr noder svētkos un tad, kad nekā cita nav pie rokas. Pārkaisīju ruleti kāmer šokolāde nav sacietējusi, lai pielīp. Mana rulete ir gatava. Tās pagatavošana aizņēma 35 minūtes. Ziemassvētku vecītis man uzdāvināja fotoaparātu, pirmās iemaņas jau ir, nofotogrāfēju savu veikumu. Paveru ledusskapi un neredzu tur vairs divas vientuļas olas un kūku paliekas.

Raksta uzrakstīšanai iztērēju vairāk laika nekā ruletes cepšanai .

Vērtējiet, vai vērts turēt divas vientuļas olas ledusskapī.

86 2 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

pieliec niku, tad ticēšu. 

0 0 atbildēt

Cik grādos tu cepi biskvīti? :)

0 0 atbildēt

fotoshops...

0 4 atbildēt