local-stats-pixel fb-conv-api

Cukīni lazanja bez nūdelēm1

24 0

SASTĀVDAĻAS:

½ kilograms maltas liesas (93%) liellopa gaļas
1 ¼ tējkarotes košera jeb akmens sāls
1 tējkarote olīveļļas
½ liela sīpola, tas jāsasmalcina
3 ķiploka daiviņas, tās jāsakapā
1 (800g) lielā bundža sakapātu tomātu
2 tējkarotes svaiga sakapāta bazilika
svaigi, malti melnie pipari
3 vidēja izmēra cukīni
izsmidzināmā eļļa vai eļļas izsmidzinātājs
1 ½ tasīte daļēji nokrejota rikotas siera
¼ tasītes sarīvēta parmezānas siera
1 liela ola
4 tasītes sasmalcināta daļēji nokrejota mocarellas siera

SAGATAVOŠANA:

Uzkarsējiet lielu, dziļu pannu ar nepiedegošu iekšējo pārklājumu. Ielieciet tajā gaļu, pielieciet tai klāt ½ tējkaroti sāls un cepiet 4 līdz 5 minūtes, izmantojot koka karoti, lai gaļu sadalītu smalkākos gabaliņos, kamēr tā apbrūninās. Apžāvējiet gaļu caurdurī un notīriet pannu ar papīra dvieli.

Uzlieciet pannu uz vidēji uzkarsētas plīts. Uzlejiet uz tās olīveļļu un pievienojiet sasmalcināto sīpolu, un cepiet 3 līdz 4 minūtes, to maisot, līdz tas kļūst mīksts. Pievienojiet ķiploku un cepiet 1 minūti. Pannā ielieciet gaļu, pievienojiet tomātus, baziliku, ¼ tējkarotes sāls un melnos piparus pēc garšas. Uguni samaziniet līdz minimumam, uzlieciet vāku, lai saturs lēnām vārās 25 minūtes, un laiku pa laikam to apmaisiet. Noņemiet vāciņu, lai tas vārās uz lēnas uguns bez vāciņa 10 minūtes, līdz viss sabiezē.

Tikmēr sagrieziet cukīni ar rīvi gareniskās šķēlēs, kurām vajadzētu būt vismaz 3 milimetrus biezām (vajadzētu iegūt vismaz 30 līdz 35 garas cukīni šķēlītes). Viegli iesāliet cukīni ar atlikušo pus tējkaroti sāls, un nolieciet šķēlītes malā uz 15 minūtēm. Nosusiniet tās ar papīra dvieli.
Laicīgi uzkarsējiet grilu uz vidējas uguns (vai arī laicīgi uzkarsējiet grila pannu uz vidējas uguns).

Ieeļļojiet grila restes vai apsmidziniet grila pannu ar izsmidzināmo eļļu, lai izvairītos no saķepšanas. Grilējiet 2 līdz 3 minūtes katru cukīni pusi līdz tas ir gatavs un viegli iebrūninājies. Pārlieciet cukīni šķēlītes uz šķīvja, uz kura ir uzklāts papīrs, un nospiediet tās, lai absorbētu lieko mitrumu.

Laicīgi uzkarsējiet krāsni līdz 190°C.

Vidēja izmēra bļodā sajauciet rikotas sieru, parmezāna sieru un olu. ½ tasīti gaļas mērces izklājiet pamatnē cepamtraukam, kura izmēri ir 23×33×6 cm. Mērci pārklājiet ar cukīni kārtu, lai noklātu trauka pamatni. Noklājiet cukīni ar ½ tasīti rikotas siera maisījuma un nobārstiet to ar vienu tasīti mocarellas siera. Pārklājiet visu ar vēl vienu cukīni kārtu, kuru pārklājiet ar 1 ½ tasīti gaļas mērces, ar ½ tasīti rikotas siera maisījuma, ar 1 tasīti mocarellas siera. Atkārtojiet to pašu ar pāri palikušajām sastāvdaļām līdz tās būs saliktas trīs kārtās. Pēc tam lazanju pārklājiet ar atlikušajām cukīni šķēlītēm un gaļas mērci. Apklājiet to ar foliju.

Cepiet to 30 minūtes, noņemiet foliju, un cepiet to 20 minūtes neapklātu. Pievienojiet atlikušo 1 tasīti mocarellas siera, un cepiet to vēl desmit minūtes neapklātu līdz lazanja sāk burbuļot un siers ir izkusis. Ļaujiet tai pastāvēt 5 līdz 10 minūtes pirms to sadalāt 8 gabalos.

Kalorijas 275; Tauki 13 g; Piesātinātie tauki 7 g; Holesterīns 84 mg; Ogļhidrāti 13 g; Šķiedrvielas 2,5 g; Olbaltumvielas 26 g; Cukurs 5 g; Nātrijs 684 mg.

Labu apetīti!

24 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt