local-stats-pixel fb-conv-api

Cepts lasis ar rīsiem un citronu2

Vienkārša un ātra laša steiku pagatavošanas recepte ar rīsu garnieri. Būs lieliski piemērota gan vakariņām, gan viesu uzņemšanai. Bet pats galvenais – šo ēdienu ļoti labprāt ēd bērni!

Ingredients:

· 2 laša steiki
2 citrona daiviņas
100 grami rīsu
20 grami sviesta
2 karotītes olīveļļas
Sāls
Baltais pipars
2 bazilika lapiņas dekorējumam

Vārām rīsus

Noskalojiet rīsus, aplejiet tos ar ūdeni (aptuveni 1 centimetru virs rīsu līmeņa) un lieciet vārīties uz lielas uguns. Kad ūdens sāk vārīties, pievienojiet sāli, samaziniet uguni un uzlieciet katliņam vāciņu. Pēc 12 minūtēm rīsi būs gatavi.

Cepam laša steikus

Noskalojiet steikus ūdenī un nosusiniet ar virtuves dvieli. Apberiet ar sāli un pipariem. Uz pannas sakarsējiet olīveļļu un izlieciet uz tās laša steikus. Tiklīdz steiki no vienas puses būs gatavi, apgrieziet tos un pievienojiet pannā sviestu. Tiklīdz sviests izkūst, ar karoti nesteidzīgi aplejiet zivi ar šo aromātisko sviestu.

Servējam lasi ar rīsiem

Šķīvja vidū izlieciet zivi. Iekšā ielieciet rīsus un dekorējiet ar bazilika lapiņu un citrona šķēlīti. Ar to jūsu viesi varēs piešķirt zivij garšu pēc saviem ieskatiem. Labu apetīti!

38 4 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Dievinu lasi! Tikai svaigā veidā, cepšana un vārīšana šai cēlajai zivij ( es uzskatu) ir noziegums! Bet recepte ir vienkārša un acij tīkama +

0 0 atbildēt