Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
3
855

Laba diena.

Ļoti viegla kūka. Tikai prasa daudz laika, lai būtu pilnībā gatava. Bet ja tev ir stipri nervi un naktī vari atturēties no līšanas ledusskapī, tad visam vajadzētu būt kārtībā.

Nepieciešams:

Kūkai:

Viegli drupināmi cepumi (man selgas. Daudzums atkarīgs no tā, cik biezu pamatni gribat un cik liela veidne. Man viena paciņa un vēl kādi 3 cepumi)

Sviests (uz aci ~100g)

400 g baltās šokolādes

250 ml saldā krējuma

500 g mascarpone

avenes

Dekoram:

Zemenes, avenes, mellenes u.c. ogas pēc pašu izvēles.

Kūkais nepieciescaronamais Autors: MissElīna Baltās šokolādes siera kūka ar aveņu mērci
1.

Kūkais nepieciešamais.

Cepumus sadrupina pēc... Autors: MissElīna Baltās šokolādes siera kūka ar aveņu mērci
2.

Cepumus sadrupina pēc labākās sirdsapziņas. Izkausē sviestu un pievieno cepumiem. Masai jābūt kā mitrām smiltīm.

Veidni ar noņemamām malām... Autors: MissElīna Baltās šokolādes siera kūka ar aveņu mērci
3.

Veidni ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru. Ieklāj cepumu masu. Izlīdzina ar karotes palīdzību. Liek ledusskapī.

Saldo krējumu silda uz lēnas... Autors: MissElīna Baltās šokolādes siera kūka ar aveņu mērci
4.

Saldo krējumu silda uz lēnas uguns (nedrīkst vārīties!) vai mikrenē. Siltu pārlej pār balto šokolāde. Ļauj nedaudz pastāvēt, samaisa. Ja šokolāde negrib vēl kust, tad visu masu silda, kamēr tā iegūst viendabīgu konsistenci.

Iegūtajai masai pievieno... Autors: MissElīna Baltās šokolādes siera kūka ar aveņu mērci
5.

Iegūtajai masai pievieno mascarponi. Kārtīgi samaisa. Es to darīju ar mikseri, jo tā ir daudz ātrāk.

Lej veidnē Liek ledusskapī... Autors: MissElīna Baltās šokolādes siera kūka ar aveņu mērci
6.

Lej veidnē. Liek ledusskapī vismaz uz 12 h. 

Ja esat spējuscaroni izturēt... Autors: MissElīna Baltās šokolādes siera kūka ar aveņu mērci
7.

Ja esat spējuši izturēt tās 12 h, tad ņemam kūku ārā no veidnes un varam dekorēt ar sev vēlamajām ogām.

Es dekorēju ar zemenēm Es... Autors: MissElīna Baltās šokolādes siera kūka ar aveņu mērci
8.

Es dekorēju ar zemenēm. Es vēl pārziedu zemenes ar nelielu daudzuma želatīna (uz paciņas rakstīts pagatavošanas veids), tad tās kļūst spīdīgākas un tik ātri nesabojāsies. Liek ledusskapī vēl uz kādu laiciņu, lai želantīns sacietē. Tas nebūs ilgi.

Ņemam avenes Man ar divām... Autors: MissElīna Baltās šokolādes siera kūka ar aveņu mērci
9.

Ņemam avenes. Man ar divām kastītām bija par daudz. Var ņemt tikai vienu.

Sablenderējam viendabīgā... Autors: MissElīna Baltās šokolādes siera kūka ar aveņu mērci
10.

Sablenderējam viendabīgā masā. Izspiež caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām. Mērce dos patīkamu skābumu saldajai kūkai.

3
855

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [27]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Eima avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa Dienas domaMedaļa Rainis
  Eima 15.07.14 22:57
 
18
0

Izskatās jau labi... bet kaut kad ļoti, ļoti sen ēdu šādu kūku - tā bija tik nenormāli salda ka liekas vēl tagad cukura līmenis asinīs ir paaugstināts.

laprikoniņš avatars
Spēja ZīmulisMedaļa BestsellersMedaļa Superautors
  laprikoniņš 16.07.14 00:29
 
10
0

Žēl, ka nedzīvoju tev blakus......

Varētu atēsties tavus gatavotos ēdienus

Aicixs avatars
Medaļa StudentsMedaļa RecidīvistsMedaļa Spoks
  Aicixs 26.08.14 21:32
 
9
0

Tik kārdinoši izskatās! Un pasniegts kā restorānā...ņammm

pankeeik avatars
Medaļa StudentsMedaļa Dienas domaMedaļa Sponsora favorīts
  pankeeik 16.07.14 21:32
 
8
0

nevis želantīns, bet želatīns, ir pareizi jāsaka :33

MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 15.07.14 22:58
 
7
0

atbildot uz Eima komentāru " Izskatās jau labi... bet kaut kad ... " Tāpēc jau klāt ir skāba aveņu mērce :)

Dzives skola avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Dienas joksMedaļa Moderatora favorīts
  Dzives skola 26.08.14 21:30
 
6
0

1,4.8 bilde tā sakārdināja. Vispār izskatās nereāli garšīga

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 19.07.14 21:53
 
8
2

atbildot uz 4iekurs96 komentāru " Paliksi resna " visi kā naivi spiez tavam komentam mīnuss  

killmethreetimes avatars
Medaļa Spoks
  killmethreetimes 23.12.15 01:10
 
5
0

Ļoti superigi un gardi iskatas, prieks, ka kvalitativas bilde Tas liels pluss no manis! Maniju uz deliša latvju zimi) Tik jauki!

MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 08.02.15 00:25
 
4
0
atbildot uz Foršā minka komentāru "Paldies ka pacēli rakstu! Tagad zinu kādu kūku ... "Jā, izdotos, bet ne pārāk daudz.

MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 09.11.14 19:02
 
4
0

atbildot uz krabis2006@speles komentāru " man ir jautājums, vai tā saldā krē... " Tur ir klāt arī šokolāde un kā zināms, tad šokolāde vēsumā sacietē, tāpēc jā - paliek cieta tāpat vien stāvot ledusskapī.

MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 01.08.14 19:14
 
4
0

atbildot uz lucijasa komentāru " var izmantot krēmsieru mascaropone... " Jā var.

MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 16.07.14 21:39
 
3
0

atbildot uz Peliite12 komentāru " nevis želantīns, bet želatīns, ir ... " Izlaboju.

MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 08.02.15 07:43
 
3
0
atbildot uz Foršā minka komentāru "Tas nozīmē, slikta ideja? "Ideja laba, jo uzreiz būtu tāds skābumiņš. Tikai tās dzērvenes visticamākais nogrims kūkas dibenā. Varbūt uzreiz uzliec viņas uz cepumiem un tad lej virsū kūkas masu

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 01.08.14 17:00
 
2
0

var izmantot krēmsieru mascaropones vietā? lētāk tā ir :D

MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 08.02.15 13:47
 
2
0
atbildot uz Foršā minka komentāru "Jā es arī aizdomājos par to grimšanu. paldies ... "Vienmēr laipni

Foršā minka avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa Admins iesakaMedaļa Panda
  Foršā minka 08.02.15 00:06
 
2
0
Paldies ka pacēli rakstu! Tagad zinu kādu kūku taisīšu mammai dzimenītē. ^-^ vai mērces vietā izdotos labi ja masā iemaisītu dzērvenes un liktu ar tām ledusskapī?

krabis2006@speles avatars
Medaļa StudentsMedaļa Zoles recidivistsMedaļa Zoles 3000 speles
  krabis2006@speles 09.11.14 16:56
 
2
0

man ir jautājums, vai tā saldā krējuma-siera-sviesta masa tiešām paliek stingra no vienkārši atrašanās ledusskapī nevis saldētavā? Es vienkārši domāju, ja masai nav klāt ne želatīns nekā, tad vai viņa tiešām beigās ir tāda stingra un noturīga?

MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 16.07.14 07:50
 
2
0

atbildot uz kexere komentāru " kāda lieluma kūkas veidne izmantot... " Aptuvani 25 cm

šefs avatars
Medaļa ViktorsMedaļa Moderatora favorītsMedaļa Viktors
  šefs 16.07.14 02:09
 
0
0
atbildot uz laprikoniņš komentāru " Žēl, ka nedzīvoju tev blakus...... Varētu at... "Kurš teica ka viņa tev dotu?

Foršā minka avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa Admins iesakaMedaļa Panda
  Foršā minka 08.02.15 00:29
 
0
0
atbildot uz MissElīna komentāru "Jā, izdotos, bet ne pārāk daudz. "Tas nozīmē, slikta ideja?