Brīdinājums!
Ja nav laba 1 kg skāba lauku krējuma, tad tik laba neiznāks.
Skaties bildēs un tecini siekalas!
Brīdinājums!
Ja nav laba 1 kg skāba lauku krējuma, tad tik laba neiznāks.
Skaties bildēs un tecini siekalas!
Vispirms gatavoju medus mīklu. Palielā emaljētā bļodā karsēju 200 gr sviesta,
pievienoju glāzi cukura un 4-5 ēdamkarotes medus
Pievienoju 1 tējkaroti bez kaudzes dzeramo sodu , maisu ar koka karoti un turpinu karsēt uz mazas liesmas kamēr sāk plakt lielās putas un masa kļūst tikai nedaudz dzeltenīga.
Gāzi izslēdzu, bet turpinu intensīvi maisīt. Masa maina krāsu un kļūst dzelteni brūna.
Garšai uz rīves sarīvēju tikai 9 gab. ziemassvētku piparkūkas.
Sarīvētās piparkūkas sajaucu ar 2 glāzēm miltu un piejaucu vēl karstajai masai un ar karoti izmaisu. Tagad pa vienai lieku klāt 4 lielas, vai 5 mazākas olas. Pēc katras olas pievienošanas labi jāsamaisa, lai masa viendabīga.
Pievienoju vēl 2 glāzes miltu, maisu ar karoti.
Masa nedrīkst būt cieta, bet nedrīkst arī ātri izplūst, tāpēc nobeidzu mīcīt ar roku, pievienojot vēl pēc vajadzības miltus. Praktiski tā pie rokām nelīp. Man kopā izgāja apm. 1kg miltu.
Nolieku vēsā vietā, lai masa pilnīgi atdziest un sastingst.
Sākas rullēšanas darbi. Rullēju uz cepampapīra, kas it tikai nedaud lielāks par cepamās plāts laukumu. Cenšos izrullēt pēc iespējas plānas kārtiņas, rullīti apvilājot miltos.