Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
914
« 1  2  3 »

Brīdinājums!

Ja nav laba 1 kg skāba lauku krējuma, tad tik laba neiznāks.

Skaties bildēs un tecini siekalas!

Vispirms gatavoju medus... Autors: rasiks Atkal medus kūka
1.

Vispirms gatavoju medus mīklu. Palielā emaljētā bļodā karsēju 200 gr sviesta,

pievienoju glāzi cukura un... Autors: rasiks Atkal medus kūka
2.

pievienoju glāzi cukura un 4-5 ēdamkarotes medus

Pievienoju 1 tējkaroti bez... Autors: rasiks Atkal medus kūka
3.

Pievienoju 1 tējkaroti bez kaudzes dzeramo sodu , maisu ar koka karoti un turpinu karsēt uz mazas liesmas kamēr sāk plakt lielās putas un masa kļūst tikai nedaudz dzeltenīga.

Gāzi izslēdzu bet turpinu... Autors: rasiks Atkal medus kūka
4.

Gāzi izslēdzu, bet turpinu intensīvi maisīt. Masa maina krāsu un kļūst dzelteni brūna.

Garscaronainbsp uz rīves... Autors: rasiks Atkal medus kūka
5.

Garšai  uz rīves sarīvēju tikai 9 gab. ziemassvētku piparkūkas.

Sarīvētās piparkūkas sajaucu... Autors: rasiks Atkal medus kūka
6.

Sarīvētās piparkūkas sajaucu ar 2 glāzēm miltu un piejaucu vēl karstajai masai un ar karoti izmaisu. Tagad pa vienai  lieku klāt 4 lielas, vai 5 mazākas olas. Pēc katras olas pievienošanas labi jāsamaisa, lai masa viendabīga.

nbsp Pievienojunbsp vēl 2... Autors: rasiks Atkal medus kūka
7.

  Pievienoju  vēl 2 glāzes miltu, maisu ar karoti.

Masa nedrīkst būt cieta bet... Autors: rasiks Atkal medus kūka
8.

Masa nedrīkst būt cieta, bet nedrīkst arī ātri izplūst, tāpēc nobeidzu mīcīt ar roku, pievienojot vēl pēc vajadzības miltus. Praktiski tā pie rokām nelīp. Man kopā izgāja apm. 1kg miltu.

Nolieku vēsā vietā lai masa... Autors: rasiks Atkal medus kūka
9.

Nolieku vēsā vietā, lai masa pilnīgi atdziest un sastingst.

Sākas rullēscaronanas darbi... Autors: rasiks Atkal medus kūka
10.

Sākas rullēšanas darbi. Rullēju uz cepampapīra, kas it tikai nedaud lielāks par cepamās plāts laukumu. Cenšos izrullēt pēc iespējas plānas kārtiņas, rullīti apvilājot miltos.

« 1  2  3 »
0
914

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [24]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Stanazols avatars
Medaļa SEOMedaļa Admins iesakaMedaļa Pirmavots
  Stanazols 19.02.15 08:18
 
34
1

Kad skatījos, zem mutes paliku bļodu, siekalas tecēja kā no avota.. 

edzuks456 avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa SpoksMedaļa Teamwork
  edzuks456 19.02.15 00:37
 
12
0

perfekta diena, perfekta kūka!

dakshins avatars
Medaļa SpoksMedaļa Students
  dakshins 19.02.15 22:29
 
8
0

Es izmantoju brūno demera cukuru un tāpēc man nevajag karsēt to masu, bet es lieku diezgan daudz medu. Līdz ar to mīklas garša ir ļoti atkarīga no tā, kādu medu es pielieku klāt. Tagad es mācos uztaisīt ļoti labu medus kūku. Parastā biskvīta torte man labi sanāk. Galvenais, ka sievai ļoti garšo mani kulinārijas darbi un citi ar nesmādē.

Pluss Tev par darbu, dažas idejas pasmēlos no Tevis. Paldies!

rasiks avatars
Medaļa MaskaMedaļa Krustvardu recidivistsMedaļa Krustvardu superrecidivists
  rasiks 19.02.15 00:24
 
6
0

atbildot uz MehāniskāBerze komentāru " Vai tad skābais krējums putojot ne... " Skābai krējums tapat putojas ka saldais, nedrīkst tikai pārputot.. Meduskūka tāpat jau ļoti salda, ja vēl saldo iebiezināto pienu, tad tas man par saldu.  Es vēl šad tad ar vārīto krēmu, kam pieputots nevis sviests, bet saldais putukrējums, tad nav ne saldi, ne tik trekni. Gaumes lieta un taisnība katram sava.  

Crop avatars
Medaļa Bronzas ninjaMedaļa Zelta ninjaMedaļa Sudraba ninja
  Crop 19.02.15 22:30
 
6
0
Izskatās tik garšīga!

rasiks avatars
Medaļa MaskaMedaļa Krustvardu recidivistsMedaļa Krustvardu superrecidivists
  rasiks 09.11.16 21:15
 
5
0

atbildot uz MissElīna komentāru " Tu putoji skābo krējumu? " Putoju.  

rasiks avatars
Medaļa MaskaMedaļa Krustvardu recidivistsMedaļa Krustvardu superrecidivists
  rasiks 20.02.15 21:57
 
5
0

atbildot uz grauzejs komentāru " Meduskuka ka meduskuka, bet par no... " Man pašai arī labāk bez putukrējuma. Trafaretu var izgriezt no papīra, man piem. ir mūsu spociņš no papīra. Uz tumšas pmatnes var kaisīt ar pūdercukuru arī.

ķiparstv avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Dienas joksMedaļa Dienas joks
  ķiparstv 09.11.16 21:49
 
4
0

Damn you!

Vēl perfektākam nobeigumam varēji nogriezt gabaliņu un tuvplānā nofotogrāfēt.

vefii avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa SviestmaizeMedaļa Spoks
  vefii 19.02.15 05:11
 
5
1

MehāniskāBerze avatars
Medaļa Aģents 0/7Medaļa RecidīvistsMedaļa Burvju klana biedrs
  MehāniskāBerze 19.02.15 00:26
 
4
0

atbildot uz rasiks komentāru " Skābai krējums tapat putojas ka saldais, nedr... " Tas taisnība - gaumes lieta. Lai kaut kā izlīdzinātu patiešām saldo kūku, es parasti lietoju skābās ogas.

rasiks avatars
Medaļa MaskaMedaļa Krustvardu recidivistsMedaļa Krustvardu superrecidivists
  rasiks 19.02.15 00:30
 
3
0

atbildot uz MehāniskāBerze komentāru " Tas taisnība - gaumes lieta. Lai kaut kā izlī... " Man vidējā kārtā arī skabs ievārījums.  

MehāniskāBerze avatars
Medaļa Aģents 0/7Medaļa RecidīvistsMedaļa Burvju klana biedrs
  MehāniskāBerze 19.02.15 20:17
 
2
0

atbildot uz MissElīna komentāru "Kāds tas krēms sanāk? Biezs, formu tur? " Kā jau uzputots putukrējums + vēl iebiezinātais piens. 

Nemācēšu teikt, vai tas atsulojas, ja stāv vienkārši bļodā ilgāku laiku, bet, kad taisīju medus kūkas, tad kūka vēsi divas trīs dienas var stāvēt vēsumā un nekas neatsulojas, bet kūka izmirkst un kārtas ir mīkstas un garšīgas. Vēl kādu skābāku odziņu virsū un siekalas tek kā ūdens no krāna

MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 19.02.15 16:50
 
0
0
atbildot uz MehāniskāBerze komentāru " Vai tad skābais krējums putojot nesaiet sviest... "Sajauc kopā to brūno iebiezināto pienu ar saldo krējumu?

MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 19.02.15 20:18
 
0
0
atbildot uz MehāniskāBerze komentāru " Kā jau uzputots putukrējums + vēl iebiezinātai... "Paldies

aniii7 avatars
Medaļa Karalisks ziedsMedaļa Moderatora favorītsMedaļa Admins iesaka
  aniii7 08.11.17 12:46
 
0
0

Atkal tā izlietnes sieta kūka   

MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 19.02.15 20:12
 
0
0
atbildot uz MehāniskāBerze komentāru " Tieši tā, bet saputo ar mikseri, nevis sajauc.... "Kāds tas krēms sanāk? Biezs, formu tur?

MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 09.11.16 21:11  
 
0
0
Tu putoji skābo krējumu?

givemehope avatars
Medaļa ŽurnālistsMedaļa DarbaholiķisSpēja Mana Latvija!
  givemehope 09.11.16 20:29
 
2
2

Oh my god, izskatās tik ļoti diabētiski. 

grauzejs avatars
Medaļa BestsellersMedaļa NostradamsMedaļa Dienas joks
  grauzejs 20.02.15 22:13
 
0
0

atbildot uz rasiks komentāru " Man pašai arī labāk bez putukrējuma. Trafaret... " Varet jau var , bet baigi kepigi Bet nu kadam svinibam var padomat...

Bet rit iztiksu bez garnejuma... taisisu parast meduskuku...

grauzejs avatars
Medaļa BestsellersMedaļa NostradamsMedaļa Dienas joks
  grauzejs 20.02.15 21:50
 
0
0

Meduskuka ka meduskuka, bet par noformejumu gan +... bus japamekle kur tadu struntu nopirkt...Man gan vairak patika bez putukrejuma un odzinam, bet ta jau gaumes lieta...