local-stats-pixel fb-conv-api

Apēd, lūdzu!3

66 0

Varbūt picu ēsts nu gana,

Māga smagumu jau mana.

Ķirbis arī rada sātu,

Ja to gatavo ar prātu.

Tik daudz runāts par ķirbja - mūsu lielās ogas labajām īpašibām. Cik daudz to ēdam?Varbūt ēstu vairāk, ja tas ēdienā būtu paslēpies. Nesen sev par lielu brīnumu atklāju jaunu pielietojumu ķirbim. Ledusskapī bija palicis neliels ķirbja gabaliņš. Nevarēju saprast ko ar to darīt. Cepu pusdienām kartupeļus ar sīpolu , neviena vairāk mājās nebija un nodomāju, ka jāpiecep klāt ķirbis. Ja nebūs garšīgi, izlasīšu un izmetīšu ārā. Protams, ķirbis izšķīda. Man par lielu pārsteigumu ceptie kartupeļi bija necerēti aromātiski un garšīgi un ķirbja garšu nemaz nesajutu. Neticot sev, atkārtoju šo eksperimentu pēc dažām dienām, atkal garšīgi. Nu jau bez ķirbja ceptos kartupeļus vairs negribu ēst un izstrādāta sava recepte . Padalīšos ar Jums. Vienai porcijai:

2 vidēja lieluma kartupeļi,

1 sīpols,

apm 200 gr. ķirbis,

neliels burkāns,

puravs, (ja ir) , eļļa, tējkarote sviesta.

Pagatavošana pavisam vienkārša - visas sastāvdaļas sagriež salmiņos un visas vienlaicīgi liek eļļā uz pannas. Cep apmaisot, kāmēr gatavs (apm15min.). Ja grib kraukšķīgāku, vāku pannai neliek. Beigās apkaisa ar sāli un uzliek sviestu. Ja mājas ir zaļumi, pārkaisa. Gurķīti vēl klāt . Garšo burvīgi.

Otra recepte jau man diezgan veca - sarīvētu ķirbi pievienoju rauga mīklai. Iznāk kaut kas kliņģerim līdzīgs, visiem ļoti ģaršo, ja nezin ka iekšā iecepts ķirbis.

Produkti:

piens - 1glāze,

auzu pārslas - 1 glāze ,

manna - 1 glāze

milti - 4 glāzes

sviests vai cepamtauki - 100gr ,

eļla - 2 ēdamkarotes

sausais raugs - 1 pac.,

ola - 1 gab.

cukurs 1 glāze,

rozīnes -300 gr,

sāls, (garšai malts ingvers un kardemons, ja ir)

Pagatavošana.

Sarīvē ķirbi palielā bļodā, pievieno pienu un uzsilda. Pievieno pa 1 glāzei auzu pārslas, mannu, miltus, garšvielas, 1/2 tējk. sāli, 1 karoti cukuru . Samaisa, apsedz un noliek, lai uzrūgst. Noplaucē rozīnes un nober uz sieta, lai notek liekais mitrums.Taukvielas saputo ar cukuru un olu. Mīkla pa to laiku uzrūgusi. Pievieno tai taukvielas, miltus un beigās rozīnes. Noliek, lai vēlreiz uzrūgst ( tilpums palielinās vismaz 2x ). Var veidot vai kukulīšus , bulciņas, ja grib ātri izcept. Es cepu Cepterpannā - tai biezas sienas un dibens, ilgi cepot nekad nepiedeg. Visu mīklu saviju un nolieku kā kliņģeri ar tukšu vidu, jo vidusdaļa parasti neizcepas tik ātri.Lai caurums ,,nepierūgst'' , pārsedzu ar kēksa formu. Pēc apm 30 min cepšanas, kēksa formu noņemu un vidū saglabāsies caurums. Ja kēksa formas nav , vidū var ielikt metalisko konservu bundžu. Jācep apm. 1 stunda. Gatavu var apkaisīt ar pūdercukuru. Auzu un mannas putras arī apnikušas, tāpēc ēdīsim to pašu citādāk.

66 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Vismaz kāds zina, kas ir "Atpūtas" :)

16 0 atbildēt

ohh izskatās gardi emotion

2 0 atbildēt

Hallelujah ķirbim! Tad, kad sesija būs beigusies un braukšu uz mājām, arī plānoju pievienot šādas tādas ķirbju ēdienu receptes. Šis dārzenis, nē, tomēr oga, ir tik nepelnīti aizmirsts latviešu ēdienkartē, ka gandrīz vai sāp.

0 0 atbildēt