Bija labs garastāvoklis, tāpēc izdomāju pagatavot kaut ko garšīgu. Pirmais, kas ienāca prātā bija ābolu plātsmaize, tāpēc šajā rakstā piedāvāju aplūkot šīs plātsmaizes recepti manā izpildījumā. :)

Nepieciešams :

daži āboli ( 7-9, atkarīgs no ābolu lieluma),

2 glāzes miltu,

2 olas,

glāzi cukura,

glāzi piena,

tējkaroti sodas,

pustējkaroti vanilīna cukura.

Glazūrai :

3 ēdamkarotes krējuma,

1 ēdamkaroti cukura,

1 ola.

Scaroneit ir visas... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
1.

Šeit ir visas vajadzīgās sastāvdaļas mīklai - milti, piens, olas, cukurs, soda, vanilīna cukurs. Un vēl arī āboli, kuri būs jāliek uz gatavās mīklas. :)

Bļodā ieber miltus pievieno... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
2.

Bļodā ieber miltus, pievieno olas, cukuru un pienu, un samaisa visu kopā, tā, lai nebūtu kunkuļi.

Pieber mīklai sodu un... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
3.

Pieber mīklai sodu un vanilīna cukuru un atkal samaisa. Mīklu liek ledusskapī apmēram uz 15 minūtēm.

Ķerās klāt āboliem  nomizo... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
4.

Ķerās klāt āboliem - nomizo tos un sagriež gabaliņos (pāri sagrieztajiem āboliem arī var pārkaisīt cukuru).

Kad mīkla ir pastāvējusi... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
5.

Kad mīkla ir pastāvējusi ledusskapī, to ņem ārā un lej uz pannas. Tad pa virsu mīklai saliek ābolu gabaliņus un atkal pārkaisa ar cukuru. Liek cepeškrāsnī cepties 180 grādos aptuveni 30 minūtes.

Scaroneit ir glazūrai... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
6.

Šeit ir glazūrai vajadzīgās sastāvdaļas - cukurs, ola, krējums.

Veido glazūru  sajauc kopā... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
7.

Veido glazūru - sajauc kopā visas sastāvdaļas - olu, krējumu, cukuru.

Ņem ārā paplāti no... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
8.

Ņem ārā paplāti no cepeškrāsns un pa virsu āboliem pārlej glazūru un pārkaisa kanēli. Tad liek plātsmaizi atpakaļ krāsnī un cep aptuveni 5 - 10 minūtes.

Kad pagājuscaronas aptuveni... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
9.

Kad pagājušas aptuveni 10 minūtes, plātsmaizi var ņemt ārā un atdzesēt.

 

 

Ceru, ka garšos.