Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
110

Bija labs garastāvoklis, tāpēc izdomāju pagatavot kaut ko garšīgu. Pirmais, kas ienāca prātā bija ābolu plātsmaize, tāpēc šajā rakstā piedāvāju aplūkot šīs plātsmaizes recepti manā izpildījumā. :)

Nepieciešams :

daži āboli ( 7-9, atkarīgs no ābolu lieluma),

2 glāzes miltu,

2 olas,

glāzi cukura,

glāzi piena,

tējkaroti sodas,

pustējkaroti vanilīna cukura.

Glazūrai :

3 ēdamkarotes krējuma,

1 ēdamkaroti cukura,

1 ola.

Scaroneit ir visas... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
1.

Šeit ir visas vajadzīgās sastāvdaļas mīklai - milti, piens, olas, cukurs, soda, vanilīna cukurs. Un vēl arī āboli, kuri būs jāliek uz gatavās mīklas. :)

Bļodā ieber miltus pievieno... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
2.

Bļodā ieber miltus, pievieno olas, cukuru un pienu, un samaisa visu kopā, tā, lai nebūtu kunkuļi.

Pieber mīklai sodu un... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
3.

Pieber mīklai sodu un vanilīna cukuru un atkal samaisa. Mīklu liek ledusskapī apmēram uz 15 minūtēm.

Ķerās klāt āboliem  nomizo... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
4.

Ķerās klāt āboliem - nomizo tos un sagriež gabaliņos (pāri sagrieztajiem āboliem arī var pārkaisīt cukuru).

Kad mīkla ir pastāvējusi... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
5.

Kad mīkla ir pastāvējusi ledusskapī, to ņem ārā un lej uz pannas. Tad pa virsu mīklai saliek ābolu gabaliņus un atkal pārkaisa ar cukuru. Liek cepeškrāsnī cepties 180 grādos aptuveni 30 minūtes.

Scaroneit ir glazūrai... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
6.

Šeit ir glazūrai vajadzīgās sastāvdaļas - cukurs, ola, krējums.

Veido glazūru  sajauc kopā... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
7.

Veido glazūru - sajauc kopā visas sastāvdaļas - olu, krējumu, cukuru.

Ņem ārā paplāti no... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
8.

Ņem ārā paplāti no cepeškrāsns un pa virsu āboliem pārlej glazūru un pārkaisa kanēli. Tad liek plātsmaizi atpakaļ krāsnī un cep aptuveni 5 - 10 minūtes.

Kad pagājuscaronas aptuveni... Autors: Lalaa XD Ābolu plātsmaize. :)
9.

Kad pagājušas aptuveni 10 minūtes, plātsmaizi var ņemt ārā un atdzesēt.

 

 

Ceru, ka garšos.

0
110

komentāri [12]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Lalaa XD avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa RecidīvistsMedaļa Klauns
  Lalaa XD 14.09.13 17:52
 
0
0

atbildot uz Saulīte12345 komentāru " Sodas vietā var likt cepampūlveri?... " Jā, var. :)

Saulīte12345 avatars
Medaļa KlaunsMedaļa Facebook čomsMedaļa Fledermausis
  Saulīte12345 14.09.13 15:21
 
0
0

Sodas vietā var likt cepampūlveri?

ernesta spoks avatars
Medaļa Spoki flameMedaļa Spoks
  ernesta spoks 06.09.13 23:39
 
0
0

nam nam

Cigors7 avatars
Medaļa JubilārsMedaļa ŽurnālistsMedaļa Tīģeris
  Cigors7 06.09.13 11:51
 
0
0

Kā reiz šodien sadomāju tādu pagatavot un vadīšos pēc Tavas receptes ;)

Lalaa XD avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa RecidīvistsMedaļa Klauns
  Lalaa XD 26.08.13 11:56
 
0
0

atbildot uz la4a komentāru " kāpēc mīklu jāliek ledusskapī?&nbs... " Vispār jau pēc šīs receptes gatavojot var arī nelikt ledusskapī, vienkārši pa to laiku, kamēr sagatavoju ābolus, ieliku mīklu ledusskapī, jo daudzās citās receptēs ir teikts, ka jāliek ledusskapī mīkla uz kādu laiku. Tas laikam ir tāpēc, ka tad visas sastāvdaļas labāk sasūcas... :)

la4a avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Spoki flameMedaļa Recidīvists
  la4a 25.08.13 21:33
 
0
0

kāpēc mīklu jāliek ledusskapī? 

Olafs Zemene avatars
Medaļa Spoks
  Olafs Zemene 25.08.13 19:43
 
0
0

Akh, bērnības atmiņas... 

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 25.08.13 08:37
 
0
0

Ņam, Ņam! 

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 25.08.13 07:38
 
0
0

Garšīga plātsmaize! 

Mashed avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa BotsMedaļa Recidīvists
  Mashed 25.08.13 00:26
 
0
0

mmmm 

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 25.08.13 00:58
 
1
2

nekas jau jauns nav, sena latviesu recepte

keeway1233 avatars
Medaļa O!ZorroMedaļa SpoksMedaļa Sertificēts spoks
  keeway1233 25.08.13 01:24
 
1
5

atbildot uz dowerss komentāru " nekas jau jauns nav, sena latviesu... " ej dirst