local-stats-pixel fb-conv-api

ALUS mājas apstākļos 1. daļa35

453 1

Šoreiz ķeršos klāt kaut kam jaunam- alum, kas gatavots mājas apstākļos.

Specializētā veikalā iegādājos visas nepieciešamās lietas un sastāvdaļas.

Nepieciešamās lietas:

Plastmasas spainis 32 L, Hidroaizvars, Blīvgumija, Termometrs uzlīme, Krāns, Dezinfekcijas līdzeklis, Cukura mērtrauks, Speciālas cukura granulas (alus dzidrināšanai), Blīvuvuma noteicējs.

Sastāvdaļas: 1,5kg cukurs, 23l ūdens.

Cukura daudzums noteiks alus stiprumu. 1,5kg cukurs dos ap 5% stiprumu uz 23 litriem.
Šajā daļā parādīšu gatavošanas pirmo etapu, vēl sekos pildīšana pudelēs ar dzidrināšanu un, protams, degustēšana! 2. daļas būs pēc kādām 5 dienām, kad raugs būs izstrādājis cukuru.

453 1 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000

Lai veicas emotion vietējie ciema pacani gan tevi norās un teiks ka 11% vismaz vajadzēja emotion 

9 0 atbildēt

  Kāda vēl tur dzidrināšana,izrīs to ļergu jau pie pirmajiem grādiem ar visām sūnām  emotion    emotion !Labi,es tikai pajokoju.vienmēr ir gribējies pašam uztaisīt labu alu,bet nekad nav sanācis  uztaisīt pat sūdīgu alu.Vien mēr domāju,ka tas ir ļoti sarežģīti,bet ja paskatās,nemaz tik traki nav.  emotion  ++

6 0 atbildēt
Kā noteici alus stiprumu? Beigu blīvums zināms sākumā? Parasti nomēra sākuma blīvumu (pirms rauga) un kad ir izrūdzis nomēra beigu blīvumu, no starpības aprēķina alkohola daudzumu. P.S nākamreiz cukura vietā paņem iesala ekstraktu būs garša labāka un ja pa daudz ierausi pauris no rīta nesāpēs.
6 0 atbildēt

Ehh sakārdināji ,mēģināt uztaisīt..Savlaik jau bija doma izmēģināt,kā nekā an vīns,gan kvass ir jau taisīts,bet pietrūka dūšas..

5 0 atbildēt

stiprums jāmēra pēc raudzēšanas! emotionemotion mājas vīnu taisu jau kādu 5to reizi. visi strebj gardu mutiemotion

4 0 atbildēt
Nez kā garšo emotion
4 0 atbildēt

Uujjj ku garšīgi majas bruvējumi! Man vectēvs daudz brūveja! Ahhh Tik garšigi! tagat jau kārojas!  emotion 

3 0 atbildēt
Lai arī cik ļoti mīlu alu gatavošanas process man nepatīk, tas alus uzreiz izskatās negaršīgs. Es labprāt atbrauktu no degustēt kad būs gatavs emotion.
2 0 atbildēt
figņa kautkāda. vo ka pa sentēvu metodēm taisa... tad gan ir manta!bez nekādiem ekstrakriem.. iesals, apiņi, akas ūdentiņš un raugs! un ja ir labs iesals tad var i bez cukura iztikt! vajadēs kādureiz sabildēt kā ar senci taisam!
5 3 atbildēt

Majas alus kadreiz bija neatnjemama svetku sastavdalja.2 nedeljas pirms svariga notikuma sakas nopietns darbs,savlaicigi sakratas rupjmaizes garozinjas uz sausas pannas tika ,,nobruninatas,,lidz melnumam,tad aplietas ar karstu udeni(varitu)un nostavinatas.Tad pievienoja cukuru( vel labak medu) un raugu ,un atstaja rugt.Kartigam meistaram bija speciala kanna no aluminija ,ideala varianta no nerusejosha terauda,ar iestradatu kranu un manometru.Kad proces(rugshana)tuvojas beigam,kanna tika hermetiski noslegta un manometrs deva iespeju sekot procesam,kaut gan bez manometra ari vareja iztikt ,tikai bija japaljaujas uz,,njuhu,,un pieredzi.Tad aparatu atdzeseja un tureja pagraba(vesuma)lidz lielajam bridim,Taja visa vel ,protams bija daudz siku niansishu un knifinju,katram meistaram savu(slepenu).Bet kas par putam un aromatu bija ,kad laida kruzes ,,,!! A garsha,,!!! A pohas...!...knapi no rita vareji aizrapot lidz kannai un atgriezt kranu... Ak nostalgjija...  Man bija miniaturs aluminija 10 litru aparatinjsh.... vienmer tiku lamats ,kapec tik mazs...

4 2 atbildēt

Es jau sen nevaru šim procesam saņemties...

2 0 atbildēt

Kādas bija izmaksas?

1 0 atbildēt

Šie Cooper extrakti ir labi, pat ļoti labs alus sanāk. Tikai aprakstā pietrūkst, ka trauki ir kārtīgi jāizmazgā un jādezinficē. Un cukurs stiprumam nav tā labākā doma (tas protams ir lētāk), ir speciāli cooper iesala extrakti var izmantot arī Iļguciema ražojumu, kas aizvieto cukuru.

Protams ir taisnība tiem, ka no iesala ir pavisam cits alus un vairāk iespēju variēt ar garšām, smaržām un stiprumu, bet ja dzīvo dzīvoklī un nevēlies ieguldīt naudu aprīkojumā extraktu alus ir risinājums. Pats reizēm vāru alu no Iļģuciema iesala extrakta, atsevišķi nopērkot raugu un apiņus.

0 0 atbildēt

Kurš alus gan var būt labāks par mājas alu? Neviens.

Atsauca atmiņā manu storiju, kas gan nav alus, bet gan vīna darināšana. Arī kā reiz uz Ziemīšiem gribējās parastāko ābolu vīnu padzert. Činīt sākām tā, lai uz svētkiem jau varētu dot iekšās. Nu... diemžēl tas vīns savus Ziemassvētkus nesagaidīja, un tika iznīcināts krietnu laiku pirms tam   emotion  

0 0 atbildēt

Jau pagaršots- viss ok

0 0 atbildēt
3 centimetri no apakšas būs negaršīgs labākais ir tvertnes augšā un vidū.
0 0 atbildēt
Lai labi garšo. Gaidu otro daļu.
0 0 atbildēt
Dažus gadus atpakaļ skatījos, ka gatavu pirkt ir daudz lētāk.
0 0 atbildēt

un kāda jēga taisīt alus izstrādājumu? rezultātā tāpat iegūsi no koncentrāta veidotu žļurbu vai maldos?

2 3 atbildēt

Mans draugs arii ar shito nonjeemaas. Peec tam jau pats saprata, ka galiigi garaam  emotion 

0 5 atbildēt