Šoreiz ķeršos klāt kaut kam jaunam- alum, kas gatavots mājas apstākļos.
Specializētā veikalā iegādājos visas nepieciešamās lietas un sastāvdaļas.
Nepieciešamās lietas:
Plastmasas spainis 32 L, Hidroaizvars, Blīvgumija, Termometrs uzlīme, Krāns, Dezinfekcijas līdzeklis, Cukura mērtrauks, Speciālas cukura granulas (alus dzidrināšanai), Blīvuvuma noteicējs.
Sastāvdaļas: 1,5kg cukurs, 23l ūdens.
Cukura daudzums noteiks alus stiprumu. 1,5kg cukurs dos ap 5% stiprumu uz 23 litriem.
Šajā daļā parādīšu gatavošanas pirmo etapu, vēl sekos pildīšana pudelēs ar dzidrināšanu un, protams, degustēšana! 2. daļas būs pēc kādām 5 dienām, kad raugs būs izstrādājis cukuru.