local-stats-pixel fb-conv-api

#72 Siera kūka7

8 0

Biezpiena cepumi - 320 g
Sviests - 200 g
Siers "Philadelphia" - 900 g
Cukurs 220 g
Olas - 5 gab.
Skābs krējums (ar taukiem, bez sūkalām) - 160 g
Vaniļas ekstrakts - 1 ēdamkarote
Citronu miziņa - 1 tējkarote
Citronu sula - 2 ēd.k.

Pagatavošana:

1. Pamatne: sasmalcina 320 gramus cepumu. To var darīt ar rokām vai var izmantot speciālus smalcinātājus. Izkausē sviestu un pievieno cepumiem. Maisa līdz izveidojas viendabīga masa.
2. Cepamajā formiņā ieklāj cepampapīru un ietauko. Pamatnes dibenā izklāj rīvmaizi, no cepumu un sviesta masas izveido tādas kā sienas, lai iegūtu noturīgu formu. Uz 15 minūtēm atstāj saldētavā, lai masa sacietē.
3. Kamēr pamatne cietē, sagatavojiet pildījumu. Sieru un cukuru kuļ līdz izveidojas viendabīga masa. Masai pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas masu atkārtoti sakuļot, lai tā nezaudētu viendabību. Tas būs kūkas krēms.
4. Pievieno skābo krējumu un samaisa. Pēc garšas pievieno vaniļas ekstraktu. Smalki sagriež vienu citrona miziņu un pievieno 2 ēd.k. citronu sulas. Kārtīgi samaisa.
5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 ° C. No saldētavas izņemtajā formā ieklāj kārtu cepumu masas, tai virsū liek kūkas krēmu un vēl vienu cepumu kārtu. Visu noslēdz ar vēl vienu krēma kārtu.
6. Kūkas formu aptin ar kārtīgu kārtu folija un iegremdē traukā ar ūdeni. Cep 60-80 minūtes. Ūdens palīdzēs kūkas malām sacietēt, vidu atstajot patīkami maigu.
7. Pēc 60-80 minūtēm krāsni izslēdz, bet kūku atstāj siltumā uz vēl 1-2 stundām.
8. Kad kūka atdzisusi, to aptin ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz 6-8 stundām.
9. Pasniedz ar svaigām ogām vai ogu mērci.

LABU APETĪTI

emotion

8 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

 emotion 

3 0 atbildēt
Tu pats taisīji?
2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt