local-stats-pixel fb-conv-api

RAF Latvija 2015 - Mans dizaina projekts! :)44

705 9

Lūk šads ir mans skatījums Latvijas autobūvē, ja vēl joprojām Latvijā tiktu razotas automašīnas RAF rūpnīcā. Šis konkrēti ir mans dizaina projekts tam kāds varētu izskatīties mūsdienu izpildījuma RAF Latvija busiņš! ceru Jums patiks, un kas zin varbūt tomēr kādu dienu Latvijā tiks ražotišādi busiņi kas nesīs Latvijas vārdu plašajā pasaulē! :)



705 9 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

Tas nav dizaina projekts, tā ir vienkārši uzzīmēta automašīna. Es arī tādas bērnībā zīmēju.

Dizaina projekts ir automašīnas skices no visām pusēm, iekļaujot precīzus attālumus un iztiekot bez dizaina detaļām, par kurām Mercedes vai Renault varētu iesniegt sūdzību par autortiesību pārkāpumiem.

60 1 atbildēt

Cerēt jau tu vari, bet tas nenotiks, jo:

1) Mēs nespējam ražot lēti.

2) Mēs nespējam būt neatkarīgi, tāpēc par šito zimolu aizmirsti.

3) Neviens politiķis nevēlēsies investēt milzīgu naudu autobūves izglītības jomā, pat ja kāds trakais investēs naudu pašā autorūpnīcā. Kam tas vajadzīgs? Elementāri, praktiski visas autoindustrijas darbojas kopsolī ar universitātēm, kurās dzimst vajadzīgie tehniķi, kuri iziet konkrētas apmācības un parktizējas visos vai konkrētos elementos, lai katru detaļu uztaisītu precīzu un lētu un viss kopā darbotos veiksmīgi. Esmu bijis Drēzdenē un Cvikavā, kur ir šādas augstskolas, kur ir VW un BMW dizaina rūpnīcas un ap tām dažos kvartālos - lērums visu iespējamo automobiļu detaļu dizaina rūpnīcas. Tad, kad auto no idejas nonāk līdz reālam objektam un ir notestēts, izsludina konkursus uz detaļu ražošanu ar noteiktām kvalitātes prasībām un pašas rūpnīcas kompleksa būvēšana (visbiežāk ne Vācijā). Detaļu ražotāju pretendenti arī pielāgo savas rūpnīcas vai būvē jaunas rūpnīcas (vai pārbūvē esošās), lai izgatavotu paraugus konkursam un uzreiz nodemonstrētu gatavību nepārtraukti ražot. Kas uzvar, tam forši, kas zaudē, tam miljoni tutū un rūpnīca jādemontē, jo nekam citam to vairs izmantot nevar. Varu mierināt, esošo rūpnīcu vadītājiem tas parasti nav bankrots, bet tehnologi pa mizu dabū pamatīgi, jo visbiežākie konkursa neuzvarēšanas iemesli - izmēru kļūda par 20-200 mikroniem kādā no dimensijām (visbiežāk tehnoloģiskajā aizsargpārklājumā).

Mums reālākais no tā ir augsto tehnoloģiju rūpniecība (piemēram elektromobiļi ar par pakāpi jaudīgākām baterijām) vai "biezo maciņu" prieciņš, ar ko mēs jau nodarbojamies.

18 2 atbildēt

Kautkas īsti neiet tajā priekšā kopā, kaut kas pa maz vai pa daudz, īsti nevar saprastemotion ...Bet tā, baigi foršiemotion

12 0 atbildēt
Nu tev tagad jāaizsūta pietekums uz īsto vietu kur būvē mašīnas un ja viss ritētu gludi tu tiktu pie pāris tūkstošiem un iespējams ja vēl iemācītos ja vēl neesi inženierbūvi tad kādā firmā gan jau pieņemtu.
8 0 atbildēt

Auto buvnieciba ir loti sarezgita un darbietilpiga.Tada sika valstina ka Latvija nav spejiga pati tikt ar to gala.Pasapnot protams var.....ja varetu samesties kopa Baltijas valstis ar Somiju un sadalit komplektejoso detalu razosanu....? Kadreiz Tallina bija  dzineju rupnica kura razoja ,man liekas,dizelmotorus(PSRS tirgum),tur varetu organizet motoru rupnicu .....Somija varetu razot elektroniku,riepas un vel kadas detalas,tapat Lietuva atrastu ko likt kopigaja katla.Un Latvija to visu liktu kopa......Sapnot nav aizliegts......

7 1 atbildēt

ka tik albi var zimet???

4 0 atbildēt

Talants, tā lapa virsū ir domāta lai neizmērētos zīmējums?emotion

3 0 atbildēt

Teicami par centību!

Dizains gan nav tikai kaut kā ārpuses izskats emotion, tas - no teorijas.

Izskats ir sanācis nu tā, tā - manuprāt neparastas mutācijas piedzīvojis MB Vito emotion, bet turpini - būs arī veiksmes!

3 0 atbildēt

atgadina amzliet sprinteri, vivaro un caraveli mazliet.

3 0 atbildēt

Aizmirsti - kameer valsti vadiis urlas tikmeer shis arii paliks uz papiira...

3 0 atbildēt

No manis +  par radošumu, talantu un ieguldīto laiku, super  emotion 

3 0 atbildēt

Zīmējums labs, tikai vari necerēt uz projekta realizāciju, vismaz ne latvijā :/

2 0 atbildēt

biku taka uz MB vito

2 0 atbildēt

normāla ķekava uzreiz var likt pie lauku tuninga 

2 0 atbildēt

Būtu forša mašīna.

2 0 atbildēt

Ja Tavi sapņi Tevi nebiedē, tad tie nav pietiekoši lieli.....

2 0 atbildēt

Prieks Latvijas butu labi.

2 0 atbildēt

Ir skaists, nice! emotion 

++++++

2 0 atbildēt

not bad!

ja nav konveijers, jau ir visas iekārtas, pārdošana notiek rūpnīcā, tad gadā pietiek ar 3000 busiem, lai būtu rentabli.

Ja vēl ir iespēja dabūt dzinējus, kārbas un tiltus no kāda lielā ražotāja, piemēram, Mercedes 2143cc dzinēju, 6mpk kārbu, tad vispār noiets būtu stabils un garantēts. 

2 0 atbildēt

Te daudzi saka, ka ir Ford un Mercedes Vito pakaļdarinājums. Nope. Šis ir tiešām interesants un tīri moderns variants. 

Tiešām, ja valsts par autobūvi interesētos vairāk, valsts tiešām kļūtu kaut cik pazīstamāka un bagātāka.

Žēl, ka Rafu slēdza 90 gadu beigās. emotion

1 0 atbildēt