local-stats-pixel fb-conv-api

Privātā atpūtas zona25

534 0

Ļoti daudz laika aizgāja, kamēr atradu baļļu meistaru Jāni no Madonas puses, kurš uzņēmās man uztaisīt baļļu, kurā es ar famīliju varētu pasutināt savas miesas un uzkrāt spēkus, kā arī nosvilināt kādu kaloriju patīkamā veidā. Baļļa būs no ozolkoka, kurš pēc 20-25 gadiem būs kā melnais ozols, un būs izmantojams vintage mēbeļu ražošanai.

Baļļu gribējās jau sen, standarts ir pieejams uz visiem stūriem visos iespējamos variantos. Standarts ir 180 līdz 220cm diametrā, bet tāds izmērs reāli ir priekš 4 cilvēkiem, jo baļļa ir jādala arī ar katlu, kurš aizņem savu kvadrātmetru platību tajā baļļā. Ja salien vairāk tauta, tad ūdens plūst pāri malām, kad visi izkāpj ārā, baļļā ūdens labi ja virs soliem. Šāds risinājums mani neapmierināja, tāpēc meklēju, kurš var uztaisīt lielāku, nu tā uz kādiem 4 metriem diametrā, lai var salīst iekšā visi, var arī mazliet paplunčāties, un baļļa būs ūdens iekšā arī otrai reizei.

Pamatni sagatavot bija viegli, bija veci pirts pamati, kuriem uzlēja izlīdzinošo kārtu, iekšā iemontēja trubas, pa kurām ūdeni nolaist, viss bija sagatavots.

Tagad paliek iet mežā, gatavot malku, kā arī vilkt ārā baļķus, lai apkārt baļļai uztaisītu nojumi, kas sargās katlu no saules un karstuma, kā arī nekritīs tik daudz lapas, skujas, sīkie zariņi iekšā.

Kopējā tāme saskrēja uz 3000 eirām, jo ja taisa, tad taisa ilgam laika, ozolam ir cena, nerūsējošā tērauda stīpām, skrūvēm, leņķīšiem ir cena, katls gan pa krīzes cenām 2010.gadā tika uzcepts, un protams kvalitatīvs darbs.

« 1  2  3  4 »
534 0 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

Cik ilgi ūdens pēc tam tecēja pa šķirbām?

11 0 atbildēt

Ej Tu nost - vot tā ir štelle! +

Izmaksas?

7 0 atbildēt

Nereāli iespaidīgi. TIk tiešām, gribētos zināt aptuvenās izmaksas. 

5 0 atbildēt
Kādas izmaksas šādam pasākumam?
3 0 atbildēt
Cepuri nost, super! emotion
3 0 atbildēt

Man ir jautājums - ko dod tas, ka kubls ir tīri no koka? Man arī ir plāni uztaisīt kublu, bet cik esmu skatījies jau gatavas ko piedāvā firmas , bieži vien visām ir iekšpusē kaut kāds apvalks jeb tilpne no akrila vai stiklšķiedras, bet koka apdare ir tīri dekoratīva. Ko tas reāli maina, vai tas kaut kā būtiski ietekmē to visu štelli?

3 0 atbildēt

Super šadā baļā pavadīt aukstu, zvaigžņainu ziemas vakaru omg emotion 

3 0 atbildēt

Tiešām iespaidīgs darbiņš. emotion  Būs tā vērts pēctam, kad varēs atpūsties tur. emotion 

3 0 atbildēt
kamēr ūden uzsilst tikmēr krāns uz pus sešiem.... emotion
2 0 atbildēt

Kurinat bus jasak pirmdien no rita ,lai piektdienas vakara var list ieksha.Krasns liekas tik maza pret milzu ballju,ka tik udens nedzistu atrak ka paspej uzsildit.Ka nebutu vel ar elektribu jasilda.Viss tak ir aprekjinats,ko?Savs mezelis ir kur malku cirst ?Un upele kur udeni pasmelt ?

2 0 atbildēt

nu kubuls jau ļoti skaists emotion  , tik ceru ka ziemā krāsns pavilks tādus ūdens daudzumus... 

1 0 atbildēt

zin'a'sanai apkures katlam nau oblig'ti jaatrodas pašā baļā

ir iespēja arī ka katls ir ārpus baļļas siltums tiek piegādāts pa trubu

tādu variantu esmu redzējis tik vienreiz un to iespējams aplūkot mārcienas muižā emotion

0 0 atbildēt

Traki veči! Vai nebija prātīgāk rakt dīķi? emotion

Malači!

0 0 atbildēt
Profesional!
0 0 atbildēt

 emotion  labs, labs

0 0 atbildēt
Sveiks ! emotion A iekša nav kānopindzelē lai ilgāk stāv? Un nevajaga kautkā noslīpēt lai neierauj akabatgad dibua??? emotion
0 0 atbildēt