local-stats-pixel fb-conv-api

Kvadrofors, Kvadroforisks.45


Sveiciens draugiem spokiem un spoku draudzenītēm ! emotion What the hell is kvadrofors?! Nezinu vai raudāt vai smieties, bet man tās savas spoles testējot noveidojās tik amizanta situācija, ka nolēmu to aprakstīt arī Jums emotion Pat nezinu ar ko īsti sākt, laikam jau jāsāk ar to, ka Piektdienā 13tajā saņēmu mesedži....

Nedaudz jāatkāpjas vasaras periodā. Vasarā sparīgi ņēmos ar tām Mišina dziednieciskajām spolēm, tinu, lodēju testēju, naktis negulēju... Man par laimi bet bračkam par nelaimi, viņam uzmetās kaut kāds štrumts uz rokas, ne ta ēde, ne augonis. Antibiotiku kurss un dažādas ārsta izrakstītās smērītes nekādu efektu nedeva tādēļ iedevu bračkam savu dziedniecisko iekārtiņu komplektā ar toriņu lai to kaiti pamēģina izdziedēt. Tajā laikā tieši ar toru pētīšanu nodarbojos un satinu te dažādu versiju un konfigurāciju tos bubļikus. Bija man uztaisīts arī viens kvadrāta formas tipa toriņš. Tā nu bračka man kļuva par testu objektu, sazvanījāmies un viņš man jautā, kādu to toru lai lieto un kā lai izmanto. Lai atšķirtu klasisko apaļo toriņu no kvadrātveidīgā, saku viņam : pamēģini sākumā ar to jaunizcepto kvadrātaino, un turpmāk, lai atširtu, sauksim viņu vienkārši par kvadrofāru. Tā nu bračka pēc kādām dienām atzvanās un priecīgs stāsta, ka visefektīgāk, pēc izjūtām, viņam palīdzējis tieši kvadofārs. Esot tik lielā sajūsmā par Kvadrofāru, ka iesniedzis pat pieteikumu Latvijas Valsts valodas centrā jaunā vārda piereģistrēšanai un iemūžināšanai. Nu neko, pie sevis tik nodomāju ka bračku derētu vēl nedaudz ieārstēt un mierīgi darbojos un eksperimentēju tālāk.... Vecais gads aizvadīts, Jaunais sagaidīts... līdz tieši Piektdienā 13tajā bračka ieveļas ar izdruku :

----- Forwarded message -----
Subject: Fwd: RE: Par vārdu, terminu KVADROFĀRS
Date: 2017. gada 13. janvāris 11:54:06
From: Agris Timuska
To: Valdis Piterans
Labdien!

Daru zināmu, ka Valsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisija 2017. gada 11. janvāra sēdē (prot. Nr. 55 2. § ) vienprātīgi nolēma attiecīgās iekārtas apzīmēšanai ieteikt lietvārdu kvadrofors un īpašības vārdu kvadroforisks.

Ar cieņu
Agris Timuška
Valsts valodas centra
galvenais lingvists
67221281

From: Valdis Piterans [mailto:spaiksia@inbox.lv]
Sent: Friday, December 16, 2016 1:07 PM
To: Agris Timuska
Subject: RE: Par vārdu, terminu KVADROFĀRS

Paldies par informāciju!
Pielikumā nosūtu bildi ar tinuma izskatu (zilā krāsā), kas savienojas ar sīnusa frekfenču ģeneratoru un shematisko tinuma attēlojumu.
Raženu un veiksmīgu Jauno Gadu! tiekamies janvārī pēc komisijas sēdes.

679 1 45 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 45

0/2000

Ja ir interesanti, tad cepies uz veselību, es vairāk neko nekomentēšu. Un nepārspīlē ar vienkāršām lietām, arī matus  žāvējot ar fēnu vannā var nosisties.

0 0 atbildēt

Nevienu brīdi par tādu neesu izlicies, jau pašā sākumā pateicu, ka esmu vienkāršs praktiķis !  Ja tev vienalga, tad kāda mārrutka pēc te gaisu jauc ?

0 0 atbildēt

Kāda reklāma ?  emotion  Tas ka dalos ar informāciju, shēmām un savu pieredzi ir reklāma ???  Reklāma ir lai piķi nocirstu nevis pa free kaut ko dalīt, nevajag salīdzināt pirkstu ar to kas biksēs  emotion 

0 0 atbildēt
Neviļus rodas doma- ģenerējot attiecīgas amplitūdas elektro magnētiskos viļņus,var ārstēt dažādas kaites. Tad ņemot vērā ka arī mūsu smadzenes kaut ko līdzīgu domāšanas procesā dara,tad izmantojot hvz kādus pastiprinātājus,var matearializēt domas,tikai vajag konkrētu neironu lasītāju.(pārāk daudz fantastiku skatos) Bet viss o.k.
0 0 atbildēt

sen gribas savam portatīvajam uz vāka ko no aerogrāfijas emotion tik dārgs prieks emotion

0 0 atbildēt

Izārstēja. Nav nekur nekas jābāž, vienkārši jānovieto tuvāk tai vietai, apmēram piecu centimetru attālumā.

0 0 atbildēt