local-stats-pixel fb-conv-api

Kā pasauli redz veikala darbinieks?133

2595 13

Vai veikalos tirgo bojātu produkciju? Kā strādā veikali? Ko pārdevēji domā par pircēju? Vai pārdevējs var ēst par brīvu? Vai veikala darbinieks mīl savu darbu?

Atbildi uz šiem jautājumiem uzzināsi šajā rakstā. Turklāt, Tu uzzināsi daudz nedzirdētu faktu par strādāšanu vidusmēra supermārketā.

2595 13 133 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 133

0/2000
Ne vienmēr pabeigto klašu un augstskolu daudzums nosaka intelektu. Ir tāda lieta, kā loģiskā domāšana kura nav diži izplatīta arī starp augstskolu absolaventiem
146 1 atbildēt

Nespried par visiem pēc viena veikala. Pati strādāju lielveikalā un varu pateikt, ka veikalā nestrādā vienīgi intelektuāli atpalikuši cilvēki. Nav, tā, ka noraksta, ko grib. Bojāti produkti un produkti, kam beidzies derīguma termiņš, vienmēr tiek norakstīti. Nav mahināciju ar derīguma termiņiem.

Atšķirība varbūt tāda, ka strādāju RIMI nevis MAXIMA lielveikalā. 

P.S. Latviešu valodā neeksistē vārds izkravēšana.

57 2 atbildēt

Priekšniecei āri ielīdi d...........emotion

39 0 atbildēt

Jebkāda dzīves pieredze, it īpaši darba pieredze, bagātina mūs. Bet var just, ka tu neesi no tādiem, kas rimčikā iesēdīsies uz 10 gadiem aiz bailēm no pārmaiņām. Ļoti patika, bija interesanti lasīt! emotion

38 0 atbildēt

Man patika! Labs raksts! Emu pieteicis karu lielveikaliem un tā ir mana cīņa. emotion

33 1 atbildēt
Laikam darbs nav palicis bez sekām. IZKRĀVĒT.emotion
28 2 atbildēt

Radiniece strādāja Maximas gaļas nodaļā par nodaļas vadītāju. Cik sarpatu, tad vadības norādes bija sekojošas, ka desas, kam beigušies derīguma termiņi ir jāsagriež "Maximas meistaru" salātos vai arī jānoskalo ūdenī, kurā ir izšķīdināts etiķis, lai dabūtu nost glumumu un arī jebkādu smaku, turklāt bija atrasts veids, kā pārštancēt derīguma termiņus. Tas gan bija pirms kādiem 3-4 gadiem, varbūt kaut kas ir mainījies.

26 0 atbildēt
Beidzot kāds sakarīgs raksts spokos, nevis kkas nošpikots no Interneta, vai vienkarsi pilnigas mulkibas.
21 1 atbildēt

Raksts ļoti patika un viennozīmīgi +.

Bet, ja reiz raksta sākumā par sevi radi iespaidu, ka esi izglītots un gudrs cilvēks, izlabo to pirms publicēšanas. Citādāk vārdi kā ''iekravēšana'','' gribās'' nedaudz grauž acīs. Tie rakstās - iekraušana, gribas. 

Pašlaik pēc pāris ''Valmiermuižām'' esmu nedaudz jautrā garastāvoklī, tāpēc, iespējams, rakstu tik agresīvā tonī, taču tā nedomāju. 

Paldies par rakstu, kuru ir interesanti lasīt, jo tajā ir atspoguļots tikai Tavs viedoklis un pieredze, nevis tantes Ļenas un citu stereotipiskie uzskati).

18 1 atbildēt
Telivizorus un tādas lietas arī "noraksta"?
17 0 atbildēt

Raksts labs, par to tev + 

Bet kaut kā liekas, ka tu par daudz centies izcelt to, cik tu izglītots, bet pārējie muļķi. emotion 

15 0 atbildēt
Izlasot uzreiz var saprast kurā veikalu tīklā esi strādājis, bet var redzēt arī, ka ļoti mazu laika sprīdi.
14 0 atbildēt

Nedrīkst spriest par cilvēka intelektu pēc viņa akdēmiskiem sasniegumiem. Imho

13 0 atbildēt

strādaju maxima 

tāds pats murgs bija 

par produktiem gan trākāk bija 

daudz trākāk 

12 0 atbildēt

Tev ir taisníba, inteliģentam cilvēkam tur bieži vien nav ko darīt. Tad, strādājot arī sapratu, ka tomēr augstākā izglītība nozīmē kaut ko. Izskaidrošu, kāpēc- Jo ar augstāko priekšniecību, kas bija Veikala vadītājs un pārvaldnieki,bija labas attiecības, bija pat interesanti parunāties par dažādām tēmām, veikala darbības principiem, apgrozījumu, kā tas mainās. Bet, ar tiešo priekšniecību- nodaļas vadītāju visu laiku bija strīdi, jo es centos optimizēt darbu, un bija mūžīga skriešana- pēc metodes- dari visu, bet tāpat nav labi. Tā kā esmu tendēts uz jaunas informācijas apgūšanu, pat īpaši nepūloties atcerējos sieru kodus no galvas(sveramos), ar ko atšķirās viens siers no otra, zināju par vīnu atšķirībām izpētot informāciju ārpus darba laika, zināju, kādi ir jaunumi parādījušies, jo vienkārši bija drausmīgi garlaicīgi, tad kad bija maz pircēju, bet tad kad bija daudz- bija nenormālā skriešana, jau zvana pieņemt nākošo paleti, kas atnākusi, pārbaudīt, reģistrēt, viss arī jāpaspēj izkraut, un lai ir labi derīguma termiņi. Tiešajai priekšniecībai arī nepatika tas, ka studēju un tāpēc nevaru būt visas dienas(kā jau visur), greizi skatījās, kad bija kāds eksāmens jākārto, kā arī bieži bija dzirdēts par to, ka "kāpēc mācīties, tāpat nav jēgas.", un sapratu, ka to saka tikai tie, kas vainu paši nav mācījušies augstāko, vai arī tie, kas ārpus diploma nav centušies attīstīt papildus prasmes, lai būtu konkurētspējīgi darba tirgū. Ko varu teikt- kādam laikam, tas protams der, strādāšan lielveikalos, bet tiklīdz, kā parādās iespēja- ejiet uz labākām vietām. emotion

13 1 atbildēt

malacis, tev sanaktu labs pētnieciskais darbs

10 0 atbildēt

Bezdarbs redzi , ka nav latvijā vispār, bet tā samaksa ir tāda kā ir.....

7 0 atbildēt

Izklausies pēc dirsā līdēja un stukača!

7 2 atbildēt

So true, mani arī vienmēr pārsteidz darbinieku uztraukums par pilnīgu fuflo. 

Uz laiku pastrādājot lielveikalā, var gūt saprašanu par to, kādēļ ir jācenšas kaut ko dzīvē sasniegt, jo tur tu esi tikai zemes tārps. Ar interesi gaidu nākamo daļu, par šo tēmu jau esmu domājusi, skalo smadzenes kā veļsmašīnā. Arī vadībā mēdz būt neizglītoti (ar izglītību tikai uz papīra) ļaudis, kuri ir rupji un uzskata savu amatu par augstāko sasniegumu sabiedrībā 100 km apkārtnē.

Gods un slava par patiesības paušanu! + emotion

5 0 atbildēt
Pati arī esmu strādājusi divos lielos veikala tīklos. Abos gadījumos par pārdevēju-kasieri. Dienas šķita briesmīgi garas; klienti kā bērni, kas paši nezin, ko grib, un ir izvēlīgi pēc velna, un taisnība arī pilnīgi vienmēr; laipnības maska bija līdz riebumam; citi darbinieki kaitināja ar savu "smago" un "precīzo" darbu; utt. Protams, bija arī labas dienas. Būtībā arī varētu rakstu "uz*****t" ar savu pieredzi, bet netīk. Gara tēma vairākās daļās.
4 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »