local-stats-pixel fb-conv-api

Jaunais pastūzis...12

445 1

Gadu atpakaļ pabeidzu vārgāku un tehnoloģiski vecāku audio pastiprinātāju, kurš pēc manām domām bija pārāk vārgs - tikai 4w pie 4ohm slodzes. Šo iemeslu dēļ es pasūtīju uz STA508 (D klases audio pastiprinātājs ar160w jaudu pie 4ohm slodzes un 10% skaņas kropļojumu) bāzes veidotu pastirinātāju, kuru apvienoju ar LM1036 bāzētu tembru bloku. Bet tā kā man nav 35V 5A barošanas bloks, bet tikai 24V 5A, tad jauda ir zemāka nekā maksimāli iespējamā.

Eksperimentējot un gribot samazināt sava mazā projekta izmaksas es izmantoju 24V smps tipa barošanas bloku, interesanti ir tas, ka tā darbības princips ir līdzīgs D klases audio pastiprinātāja darbības principam, bet šāda tipa barošanas blokam ir savi mīnusi, piemēram, tā frekvence, kuru izmanto šis barošanas bloks ierosina tādas pašas frekvences skaņu audio pastiprinātāja izejā, bet šo problēmu var daļēji atrisināt ar dažādiem filtriem (galvenokārt ar elektrolītiem). Arī pats pastiprinātājs dēļ sava darbības principa izdod klusu šņākoņu, kuru var dzirdēt tikai tad, ja pieliek ausi ļoti tuvu pie paša skaļruņa. Bet tie ir tikai daži sīki mīnusi salīdzinot tos ar audio pastiprinātāja un barošanas bloka efektivitāti (vairāk kā 80%) un izmēriem, kā arī kopējo svaru.

Tāpat kā iepriekšējam audio pastiprinātājam arī šīm es izveidoju korpusu no stikla tekstolīta, kura izmantošana šādam nolūkam atviegloja korpusa izveidi un ļāva to izveidot ļoti plānu, kā arī šis materiāls ir izturīgāks par telefoniem un citiām lietām izmantoto plastmasu.

Video visdrīzāk būs kaut kad jūlijā.

445 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Man patīk tādas štellītes, derētu paklausīties kā skan emotion emotion

19 0 atbildēt
Ja šis ir tāds budžeta variants cik sapratu,tad pa normālu skanošo var uztaisīt kautko diezgan graujošu.tā sanāk?
8 0 atbildēt

Būtu forši, ja tu ieliktu linkus, no kuriem pasūtiji komponentes.

2 0 atbildēt

plates no kita kāda taisītas ?

man baigi patīk šāda korpusa būvēšanas metode .

tik žēl ka man nemētājas pietiekoši lielas tekstolīta plāksnes pagūltē

1 0 atbildēt

Ar esmu interesējies par d klases ampiem, tik kāda tā skanēšana būtu piemēram uz 90-niecēm. Šitos d klases itkā vislabāk izmantot caur sub filtriem un barot bassiniekus. Tik dzīvē nav nācies dzirdēt. 

1 0 atbildēt

Iefīlmē kā skan d-klasses amps.

1 0 atbildēt

emotion Veids kā ietaupīt naudu. emotion

1 0 atbildēt

Nu baigais malacis! D klasei nav ne vainas,iespējams dabūt brangas jaudas un augsts lietderības koeficients. Mājās kaut kur mētājas mono gala amps 700w bez barokļa.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

ir ok. kolēģis.. kā lai saka....

0 0 atbildēt