local-stats-pixel fb-conv-api

Jaudas pastiprinātājs izmantojot mikroshēmu OPA 549...20

Varbūt kādam radīsies jautājums, kāpēc tieši OPA nevis TAD vai LM sērijas mikroshēmas, kuras ir daudz izplatītākas un lētākas.

Atbildēšu tā, ka man gribējās uzbūvēt salīdzinoši vienkāršu, ātru pastiprinātāju un šīs mikroshēmas bāzes un salīdzināt to ar savu LM 3875 pastiprinātāju. OPA 549 ieteicamais pastiprināšanas koeficients 10 un zemāks, lai nodrošinātu pēc iespējas zemāku THD rādītāju. Ar augstāku pastiprināšanas koeficientu jūtami tiek degradēts augsto frekvenču atskaņojums. Zemāks pastiprinājuma koeficients palielina pastiprinātāja atskaņojamo frekvenču joslu un samazina THD.

Dotajā situācijā operacionālais pastiprinātājs ir slēgs neinvertējošā slēgumā ( tas nozīmē, ka ieejas signāls ir vienā fāzē ar izejas signālu). Pastiprināšanas koeficients – 11...

158 4 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000

cik izmakasaja?

8 0 atbildēt

Ahujena smuka kaste, čali tu domā iet uz audio tehniku?

6 0 atbildēt

Redzams ka ir pielikta roka lai sataisītu šo rakstu :) + tev emotion

6 0 atbildēt

Ieliec iekšā kompja ventilatoriņu pa 2Ls, dzesēs daudz efektīvāk!

7 1 atbildēt

Šī pastūža autors ir čalis, kas elektronikas forumos dēvējas par Osscar. Te ir viss par šo ampu - http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/141255-diy-cipamps-uz-opa-diy-vadi/

Un BLACK ALIGATOR norādītās izmaksas varbūt nebūs izteikti precīzas, jo taisot DIY pastiprinātāju tas ir diezgan slidens jautājums, par to apskatiet foruma 24 postā.

6 1 atbildēt
MrT avatarsMrT

kastite smuka, bet kas tur rakstīts, nesapront :D ko šitas dara?

4 1 atbildēt

Bet pieliekot + izejas kaskade  vel 2 jaudas "saliktos tranzistorus" var panakt 2x lielaku izejas jaudu, protams ka shemu sarezgi vismaz 3x+ nedaudz vairak "kroplojumi", bet uz max jaudu.

3 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Kā lasīt ķīniešu ābeci emotion Izeja tur, ieeja šite, pastiprina to emotion

0 2 atbildēt