local-stats-pixel fb-conv-api

Smieklīgs video par fotonegatīvu kabatiņām10

206 2

Kur tie gadi, kad fotogrāfi prata priecāties par negatīviem? Digitālā fotogrāfija ievērojami izmainīja visu fotografēšanas procesu. Fotogrāfija kļuva lēta, vienkārša un ikdienišķa. Vairs nav nepieciešami regulāri gājieni uz fotosaloniem, fotonegatīvu pētīšana un uzglabāšana.

Kopš studentu gadiem man ir saglabājušies vairāki desmiti metru ar fotonegatīvu filmām, kurus lēnā gaitā skenēju, proti, pārvēršu digitālā formātā. Fotonegatīvu skenēšanas process ir darbietilpīgs. Fotonegatīvu filma ir jāsagriež, līdz ar to rodas vajadzība negatīvus uzglabāt kaut cik pārskatāmā veidā. Digitālās fotogrāfijas ērā fotonegatīvu kabatiņas kļuvušas par grūti atrodamu, dārgu un reti kuram vajadzīgu produktu.

Savulaik, fotonegatīvu uzglabāšanai izmantoju papīra kabatiņas, kas ievērojami apgrūtina vajadzīgā kadra ātru atrašanu. Piedāvāju variantu kā mājas apstākļos izgatavot ko līdzīgu rūpnieciski ražotām fotonegatīvu kabatiņām.



206 2 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.3domas.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

spraužam rozetē emotion

12 0 atbildēt

Velns prarāvis tas tak dainu tēvs  !

4 0 atbildēt
Šokolāde pati galvenā, bez tās nekas nesanāks diemžēlemotion emotion
2 0 atbildēt

Nekā darbietilpīga tur nav emotion ja ir skeneris ar speciālu nodalījumu negatīvu skenēšanai emotion liec un skenē emotion

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt