local-stats-pixel fb-conv-api

Valsts=bizness? #Politikas sērija 219

81 1

Kādēļ ar minimālo algu izdzīvot nav iespējams.
Solījos pastātīt sākumā par manu skatījumu uz Latvijas iespējām, un vispār, kas būtu pirmie, veicamie pasākumi, lai varētu uzlabot dzīves apstākļus cilvēkiem šeit.
Spoki.lv varbūt nav īstā vieta, taču sākumā es gribētu vispār pārdomāt, un saprast, kāds ir citu cilvēku viedoklis par šo tēmu. SPAM: ON, kā saka emotion

81 1 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Būtu labāk salīdzināt kā ir citās valstīs. Galvenā atšķirība ir ne tik daudz algās, kā visādos atvieglinājumos, sociāljām garantijām un citām lietām, kas ir citās valstīts, kas ir tik pat augsti attīstītas, kā itkā, skaitamies mēs. 

Latvijā ko dara? Te dabon amatus, izdomā izzagt kādu firmu unuztais'ti fiktīvu bankrotu , lai kāds kļūtu riktīgi bagāts, un neko neprasot tautai, izmantojot nodokļu naudu, pilnīgā bezjēgā to firmu glābt. Tai pat laikā, neko neatstājot no tā budžeta, svarīgajām lietām, ka medicīnai un izglītibai. 

1 0 atbildēt

kāda tev ir izglītība ?

Kāpēc ir tik lieli nodokļi ...pavisam vnk ir ļoti daudzi ,kas nemaksā nodokļus , tāpēc tiem kas maksā ir jāuztur pārējie . Par PVN samazināšanu ....neesmu drošs ,bet pieļauju ,ka pretrunā ar ES noteikumiem ,jo nedarbosies brīvā tirgus ekonomika.

1 0 atbildēt

emotion diezgan loģiski esi izsecinājis, bet tā nekads nenotiks, jo kādai augstai personai tas nebūs izdevīgi. 

0 0 atbildēt

problema nebutu tajaa ka jamaksaa nodokli, bet tajaa ka tie tiek veelaak izshkeerdeeti... tur kur tieshaam to naudu vajadzeetu ieguldiit taa netiek ieguldiita, bet tur kur var veikt valsts iepirkumus, kuraas piedalas firmas kuraam ir kkaads sakars ar amatpersonaam... taapat kad biju veel LV (nezinu vai tagad kkas mainijies pa shiem gadiem) valsts iestaadees, ja vajadzeeja kko specifisku iepirkt, to noformeeja kaa toletes papiirs, nu iedomajies... Tev vajag kko kas maksaa teiksim 20Ls, Tu jautaa saimnieciibas dalas vaditajam ir vai nav ta lieta, shis saka nav, nopirksim, karoch raksti papiiros ka vajag tik un tik (10x vairaak) respektiivi summa jau uz 200Ls un izdevumus norakstiisim uz toletes papiiru. Taa notiek valsts iestaadees... vismaz notika! Un tas veel ir uz sikajiem pirkumiem kur nav vajadziba peec iepirkuma konkursa, respektiivi taads maita kaa saimniecibas dalas vadiitaajs ar saviem galiem visu sabiida un izkraapj nodoklu maksaataaju naudu, kuru veelaak smuki sadala ar saviem partneriem.

0 0 atbildēt

Nu tu nosauci pašsaprotamas lietas. Sekojoši, paliks vairāk naudas uzņēmējam, ja izmaksas būs sastādītas tikai no produkta pašizmaksas faktoriem- t.i. piegādes, algām, komunālajiem maksājumiem un telpu īres, bet nodokļiem ir jābūt ideālā gadījumā tādiem, lai tie varētu nodrošināt sociālo atbalstu, taču to ieņēmumi netiktu izlietoti nelietderīgā veidā, t.i. Valsts mērogā, nodokļu ieņēmumi kalpo par pamatu sociālo atbalstu, ja gadījumā kādam notiek kas tāds, dēļ kā viņš nevar pats sevi nodrošināt- slimība, grūtniecība, ilgstoša trauma. Taču, pie pašreizējās sadales, nodokļi tiek iekasēti tādā apmērā, ka rodas budžeta acīmredzams pārpalikums, un tas viss pie zemās pirktspējas. Atkal- itkā pašsaprotamas lietas, taču diemžēl valsts iepirkumi bieži vien neiet kopā ar veslo saprātu, pie šāda scenārija, ka cilvēki pat nav spējīgi patstāvīgi, dzīvojot vieni, nodrošināt savas pamatvajadzības, kur nu vēl uzlabot kādu demogrāfisko situāciju. Kāpēc, piemēram, dažās valstīs ir ieviests progresīvais nodoklis, un arī tas, ka ceļu sodus maksā proporcionāli ieņēmumiem? Jo tas kaut vai mākslīgā veidā, taču palīdz radīt apstākļus, kuros ir tā saucamais "vidusceļš", starp cilvēku, kuram maksā niecīgu atalgojumu, un to, kas saņem vairāk par savu darbu.

0 0 atbildēt

No kāda suņa murgiem tā statistika?

0 0 atbildēt

Paņem pāris miljardus tonnu zemes, aizmauc uz okeāna vidu, taisi savu valsti..

Jo vairāk dzer, jo mazāk strādā..

Bērziņam katru dienu pohas laikam./

0 0 atbildēt

Baigi nu esi sarēķinājis. Pluss

0 1 atbildēt

Manuprāt viena no lielākajām problēmām ir nevis niecīgā minimālā alga, bet gan paši "nabaga" uzņēmēji, kas izmanto situāciju, kad darbiniekam var legāli var maksāt smieklīgu algu, bet pats, pēc pirmā darbības gada vai pat ātrāk kā juridiska perosna iegādājas luksus auto(tas ir viens no populārākajiem piemēriem). Attīstīto valstu biznesa prakse gan rāda, ka uzņēmuma prioritāte ir apmierināts darbinieks, līdz ar to arī augsta darba efektivitāte. Ārzemēs uzņēmējs spēj atļauties iegādāties sev luksusauto tikai pēc vairāku gadu veiksmīgas darbības, bet pie mums pilnas ielas ar luksus auto īpašniekiem, no kuriem vairums ar biznesu nodarbojas tikai neilgu laiku... Kamēr valsts nesāks aiztāvēt darba ņēmēju, tikmēr arī uzņēmēji izmantos iespēju iedzīvoties uz darbinieku rēķina un maksāt smieklīgas algas. Un nestāstiet, ka darbiniekam nav iespējams maksāt cilvēka un darba specifikai cienīgu algu, vajag sastādīt efektīvu biznesa plānu, kurā pats savu algu sev paredzi vienlīdzīgu ar darbieku vai pat mazāku vismaz pirmajos darbības gados.

0 1 atbildēt