local-stats-pixel fb-conv-api

Par #metoo kustību🤔2

46 1

Sveiki,

Es pieņemu, ka daudzi ir dzirdējuši par kustību #metoo(me too- es arī(latviski)), kura sākās ASV 2017. gadā ar Holivudas producenta H. Vainstaina apsūdzību par seksuālu uzmākšanos sievietēm darbavietā. Tarana Burke izdomāja šo frāzi 2006. gadā, lai sociāli palīdzētu cilvēkiem, kuri ir cietuši no seksuālas vardarbības. Pēc producenta Vainstaina apsūdzībām aktrise Alisa Milano izveidoja kampaņu Tviterī #metoo, lai sievietes varētu atklāti runāt par pieredzēto seksuālo vardarbību darbavietās.

Bet šij kustībai ir arī negatīvas sekas. Par piemēru varu minēt F1 formulu, kur nesen tika nolemts vairs neizmantot sievietes, kuras parādās pirms sacīkstes sākas, lai pavadītu autobraucējus līdz viņu mašīnām. (Diemžēl nezinu kā pareizi iztulkot ,Grid girls’)
Pašas sievietes bija pret F1lēmumu viņas atlaist, jo alga bija laba. Šī kompānija negribēja tikt apvainota par seksuālo vardarbību vai izmantojot sievietes kā objektus.

Es piekrītu, ka sievietēm nevajadzētu piedzīvot seksuālu uzmākšanos darba vietās, un viņām vajag dot iespēju par to runāt atklāti. Bet par tām visām apsūdzībām es skatos skeptiski. Nenoliedzu, ka Holivudā notiek seksuāli noziegumi, bet pastāv arī daudzas viltus apsūdzības. Ir aprēķināts, ka ASV vismaz 10% izvarošanas apsūdzības ir neīstas. Ir arī baumas, ka daudzas aktrises labprātīgi guļ ar producentiem un citiem ietekmīgiem vīriešiem, lai izsistos karjerā.

Daudzi vīrieši pat ir sākuši baidīties flirtēt, izrādīt interesi un pieskarties sievietēm, jo baidās tikt apsūdzēti seksuālā varmācībā.
Pat Feminazi izmanto šo kustību, lai apsūdzētu vīriešus par nepareizu uzmanības pievēršanu. Bet tas var izraisīt viltus apsūdzības, un pat izjaukt vīrieša dzīvi un karjeru.

Aktieris Mets Deimons izteica savas pārdomas, ko viņš domā par šo kustību. Un tagad šīs kampaņas piekritēji viņu ir sākuši par to kritizēt.
46 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Dargās dāmas, negribu jūs aizvainot, bet vai neesat ievērojuši, ka liela daļa feministu sieviešu nav tās daiļākās vai gudrākās vai jaukākās, bet lielākoties nu slinkas un bieži vien nepievilcīgas ? Es negribu nevienu aizvainot,bet nezkāpēc tieši tāds priekštats man ir par feministēm - tās ir sevi ne pārāk kopjošas sievietes, kuras pašas nerisina savas problēmas, bet visā vaino vīriešus. Lieki piebilst, ka rodas iespaids, ka daļa no viņām ir vienkārši apvainojušās, par to , ka tas ideālais puisis nav izvēlējies viņas, bet gan citu meiteni, kā rezultātā feministēm radušies kompleksi.
3 1 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt