local-stats-pixel fb-conv-api

Naudas attīrīšana12

106 3

Mūsdienās tiek izmantoti daudz un dažādi mehānismi, kā ierobežot nelegālu vai noziedzīgu darbību, tomēr bieži vien kontroles mehānismi ir vien pieejami specdienestiem un tiem piemīt slepens raksturs, kas brīvprātīgajiem neļauj iesaistīties pret aktivitātēm, kurām varētu būt aizdomīgs raksturs, bez tam šāda rakstura informācijas turēšana slepenībā saistas ar zināmām izmaksām un kompleksiem risinājumiem.

Naudas attīrīšanas pasākums balstās ar uz naudas banknotēm esoša identiska numura reģistrēšanau vai publiski pieejama naudas banknošu identifikatora reģistra izstrādi, kurā jebkurš interesents var apskatīties vai atrast esošās banknotes identifikatora esamību reģistrā. Mūsdienās praktiski ikvienam ir pieejams veidtālrunis, ar kura palīdzību pirms banknotes pieņemšanas būtu iespēja pārbaudīt vai esošā banknote ir reģistrēta. Tā pat arī dažādas institūcijas un kases varētu aprīkot ar naudas banknošu identifikatoru skaneriem, kas ļautu veidot atsevišķas banknotes tīrības pakāpi, lai pēc tā varētu kādu interesentu informēt par attiecīgās banknotes ekonomisko nozīmi. Šāds naudas publisks reģistrs dotu iespēju visai sabiedrībai vērsties pret nelikumīgām darbībām un policijai kā arī kontroles institūcijām pastāvētu iespēja labāk izsekot apgabalu vai apstākļus, kuri saistīti ar jauna banknotes identifikatora parādīšanos reģistrā, lai to apstiprinātu saraksta izveidotajiem naudas banknotes atlases kritērijiem. Vienkāršāk izsakoties šāds reģistrs ļautu apzināt banknošu izmantotās vietas, nenesot informāciju par tā izmantotāju, kas ļautu netieši stimulēt ekonomiku vai atteikties no pakalpojuma sniegšanas vai preces pārdošanas, ja banknote tiek izmanota kādam indivīdam netīkamās vietās vai par banknotes izmantošanu trūkst pietiekamu datu, kas ļautu stimulēt apzinīgo un godprātīgo ekonomikas dalībnieku panākumus un aktīvāku iesaistīšanos tautsaimniecībā.

lasi, vērtē, komentē emotion

106 3 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Piedzēruša ezīša murgi.

7 0 atbildēt

neko tas nedotu.. parādās ka izdota veikalā X..  pēc gada parādās ka saņemta veikalā Y ..

Un? kas notika gada laikā? varbūt džekam mājās stāvēja, a varbūt pabijusi pie desmitiem narkodīleru.. nu gudriniek pastāsti - kā noteikt vai dotā nauda izmantota nelegālos darijumos...

- vienīgi ko tas dotu, ka kautkādu naudu esi izņēmis no bankomāta, un to pēc laika atrod pie līķīša.. tad nu centiesies tev piesaistīt tam trupikam.. prasot kur banknote nelegāli izdevi - kad pirki narkotikas.. - neliekās ka tas ir vienkārši muļķīgi?

6 0 atbildēt
Reti kad kāds ies uz veikalu speciāli lai izdotu viltotās banknotes- apgrozīs tur, kur mazāks risks(skaidras naudas darījumi bez pārbaudēm), lai iegūtu tīru naudu un tad jau pirks ko vajag.
2 0 atbildēt

Reiz aizdevu džekam rubli pusdienām.(tas bij pārplēsts un salīmēts ar skoču). Pats gāju uz ēdnīcu pēc kādas stundas. No samaksātā 5čuka man izdeva to pašu nelaimīgo rubčiku. Vot kur specdienestiem palauzīt galvu,kā tas tā nākas,ka pats sev izmaksāju pusdienas un pabaroju draugu emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

  emotion   interesanta tā bonistika  emotion  

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Nav gadījies saņemt.

0 0 atbildēt